Informari si comunicate AJF
11-02-2019
AJF Bacău - Proiect: Mingea e în terenul tău

AJF Bacău - Proiect: Mingea e în terenul tău

detalii...
22-01-2019
22-01-2019
Program Play-off Tur+Retur Liga a4a ediţia 2018-2019

Liga a-4-a Tur+Retur Play-Off ediţia 2018-2019.

detalii...
22-01-2019
17-01-2019
LICIENŢĂ UEFA C-DATĂ EXAMEN

Miercuri 23-01-2019,ora 08.45,,teren Constantin Anghelache(Letea),se va desfăşura examenul final de absolvire a cursului de antrenori.

detalii...
17-01-2019
CĂTRE MEMBRII AFILIAŢII AI AJF BACĂU

Convocare Adunare Generală Ordinara a AJF Bacău pentru data de 02-03-2019 ora 11.00.Cu următoarea ordine de zi.

detalii...
14-01-2019
REGULAMENT BARAJ PROMOVARE ÎN LIGA 3 EDITIA 2019/2020

REGULAMENT BARAJ PROMOVARE ÎN LIGA 3 EDITIA 2019/2020

detalii...
23-11-2018
Cursuri penntru dobîndire calităţii de arbiru fotbal.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bacău şi Comisia Judeţeană de Arbitri Bacău organizează cursuri de arbitri fotbal începănd cu data de 03-12-2018.

detalii...
21-11-2018
COMUNICAT.

În atenţia echipelor participante în competiţiile organizate de AJF Bacău

detalii...
12-11-2018
CUPA ROMĂNIEI FAZA JUDEŢEANĂ SEZON 2019 - 2020 OPTIMI

CUPA ROMĂNIEI FAZA JUDEŢEANĂ SEZON 2019 - 2020 OPTIMI

detalii...

REGULAMENT JUNIORI E


Publicat in data de 17-08-2018, la ora 06:07

UTIL PENTRU ARBITRI, ȘI NU NUMAI!
 
REGULAMENT JUNIORI E – UNDER 11, 2018 – 2019
 
 
 
Au drept de joc în competiția JUNIORI E - U11 ediția 2018 – 2019 jucătorii născuți în anul 2008  și mai tineri și
 
 
maxim 3 jucătoare (fete) născute în anul 2006 și mai tinere.
 
 
Identificarea jucătorilor juniori, în competițiile rezervate acestora, se face pe baza carnetului de legitimare și a certificatului de naştere (ori o copie legalizată a acestuia la
 
un notar public!) sau pașaporului, conform ROAF.
 
NOTĂ – În situația în care jucătorul prezintă pașaportul în original nu va trebui să prezintecertificatul de naștere.
 
Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 7 jucători, dintre care unul este portar.
 
Durata unui joc este de 50 de minute (fără prelungiri), împărțit în două reprize egale a câte 25 de minute, cu o pauză care nu va depăși 10 minute.
 
La începutul fiecărui joc, arbitrul va verifica identitatea jucătorilor celor două echipe, înscriși în raportul de joc și va menționa acest fapt în raportul de arbitraj; dacă una din echipe nu se conformează, se aplică regula celor 3 (trei) minute, de la ora oficială de începere a jocului; dacă nici în acest caz echipa respectivă nu se conformează, jocul nu se dispută.
 
Numărul înlocuirilor într-un joc este nelimitat. Un jucător care a fost înlocuit poate reintra în teren înlocuind alt jucător. Înlocuirile se pot efectua numai când mingea este în afara jocului.
 
Un jucător care a primit cartonaș roșu (prin cumul de avertismente sau cartonaș roșu direct) va fi eliminat de pe teren și nu va mai putea fi folosit în jocul respectiv. Jucătorul eliminat poate fi înlocuit după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători.
 
DIMENSIUNILE TERENULUI, PORȚILE DE FOTBAL ȘI MINGEA:
 
Lungime - 60 m; lățime 40 m;
 
Careul - 10 m de la linia de poartă în interiorul terenului; 20m linia paralelă cu linia depoartă;
 
Dimensiunea porților - distanța între stâlpi 5 m; înălțimea porților 2 m;
 
Minge - numărul 4.
 
Suprafața terenului de joc - Terenul de joc trebuie să fie o suprafață de joc în totalitatenaturală / artificială, omologat AJF / FRF / LPF conform ROAF;
 
Portarul: Mingiile ieșite în afara terenului de joc în out de poartă sau prinse de portar cu mâna(în timpul jocului), vor fi repuse în joc, de către portar, atât cu mâna cât și cu piciorul cu condiția ca mingea să nu depățească jumătatea terenului urmare a acestei repuneri. Dacă portarul nu respectă această regulă arbitrul oprește jocul și dictează repunerea mingii în joc de către portar în mod regulamentar.
 
Lovitura de începere - Fiecare echipă se găsește în jumătatea proprie de teren. Oponențiiechipei care încep jocul trebuie să se afle în terenul propriu la o distanță de cel puțin 5 m de minge, până când aceasta este în joc. Un gol poate fi marcat direct după fluierul de începere.
 
Aruncarea de la margine, cu mâna conform Legilor Jocului, atunci când mingea depășește înîntregime linia de margine, pe sol sau în aer.
 
Offside - Un jucător se află în poziție afară din joc atunci când depășește linia careului aflată la 10 m de linia porții sau linia întreruptă dintre colțurile careului și benzile laterale ale terenului și este mai aproape de linia porții adverse decât mingea cât și de penultimul adversar.
 
Lovitura de pedeapsă se execută dintr-un punct aflat la 9 m de la mijlocul porții și la distanțăegală de stâlpii porții.
 
Lovitura de colț se execută dintr-un punct marcat printr-un sfert de cerc în fiecare colț alsuprafeței de joc.
 
Lovitura liberă directă si indirecta se execută din locul unde s-a comis infracțiunea.Adversarii trebuie să se afle la o distanță de minimum 5 m față de minge.
 
La toate jocurile asistența medicală la teren va fi asigurată de către organizatori; mijloacele de transport trebuie să stea la dispoziție, în imediata apropiere, pe toată durata jocurilor iar numerele de înmatriculare ale acestora vor fi înscrise în raportul de arbitraj. La toate jocurile, este obligatorie prezența unui cadru medical delegat care va prezenta o delegație eliberată de către organul sanitar competent, legitimația de serviciu, precum și un act de identitate; în cazul nerespectării acestora, se acordă 15 minute echipei gazdă pentru remedierea situației, de la ora oficială de disputare a jocului; în caz contrar jocul nu se dispută! Dacă se constatălipsa asistenței medicale în timpul jocului, arbitrul, după ce oprește jocul, aplică regula celor 3 minute; dacă situația nu este remediată, jocul va fi oprit definitiv.


 

    


Vezi mai multe stiri din categoria: Comunicate AJF    |    Vezi toate stirile

Ma abonez la newsletter

Email:

Parteneri
Sarbatoriti luna aceasta
oferta portal echipe