Buletin informativ nr. 15 sezon 2017-2018

29 Noiembrie 2017, la ora 11:54 / Publicat în Comunicate AJF de Petru Boros / 579 vizualizări

Buletin informativ nr. 15 sezon 2017-2018

 BULETIN INFORMATIV

nr. 15 din 29 noiembrie 2017

I. OMOLOGĂRI

Jocurile disputate în cadrul etapei a XIV-a a Ligii a IV-a, desfăşurată în 25-26 noiembrie 2017, se omologhează cu rezultatele consemnate pe teren. Partida restanță din cadrul Ligii a V-a disputată în 26 noiembrie 2017 se omologhează cu rezultatul înregistrat pe teren. Rezultatele din etapele desfăşurate în perioada 24-27 noiembrie în campionatele de juniori C, D şi E se omologhează cu rezultatele de pe teren.

 

II. PROGRAMĂRI:

Liga a 4-a, etapa a XV-a, din 30 noiembrie – 3 decembrie 2017

30.11

13-11

   Universitate

FC Universitatea Oradea – CS Mădăras

 

30.11

14-12

Borş

Viitorul Borş – Unirea Valea lui Mihai

 

02.12

13-11

Ştei

CSO Ştei – CSC Dacia Gepiu

 

02.12

11-13

Livada

Unirea Livada – Olimpia Salonta

 

02.12

11-13

Aleşd

Crişul Aleşd – CS Săcueni

 

03.12

13-11

Diosig

CS Diosig – Biharea Vaşcău

 

03.12

13-11

Alparea

CS Oşorhei – CSC Sînmartin

 

03.12

11-13

     Sântandrei

Crişul Sântandrei – CS Bihorul Beiuş

 

 

III. SANCŢIUNI

Liga a 4-a, după etapa din 18-19 noiembrie.

Ilieş Alexandru (FC Universitatea Oradea), Bogdan Răzvan (CS Diosig Bihardioszeg), Deak Imre (CS Săcueni), Copil Cristian (CSC Sînmartin), Pintea Sergiu (Olimpia Salonta) se suspendă pe 1 etapă şi o penalitate de 20 lei, conf. TI SII, art. 41/2.1

Juniorii Lazăr Sergiu (CS Oşorhei), Balog Ionuţ (Dacia Gepiu) se suspendă pe 1 etapă şi o penalitate de 10 lei, conf. TI SII, art. 41/2.1

Ikpe Emem (CS Săcueni), Şorca Adrian (CS Oşorhei) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 50 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Keri Gabriel (Viitorul Borş) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 75 lei, conf. TII SII art. 63/1d.

Gego Alexandru (Unirea Valea lui Mihai) se suspendă 4 etape şi o penalitate de 300 lei, conf. TII, SII, art. 63/2-4a.

Mădălin Popa (Unirea Livada) se suspendă 2 etape şi o penalitate de 150 lei, conf. TII, SII, art. 63/2-4a.

Tegzeș Sorin (FC Universitatea Oradea) se suspendă 2 etape şi o penalitate de 200 lei, conf. TII, SII, art. 63/2-4a.

CS Săcueni se sancţionează cu avertisment şi o penalitate de 800 lei, conf. TII SII, art. 82/1.

Juniorii Ban Matei (CS Oşorhei), Sebestyen Adam (Viitorul Borş) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 75 lei, conf. TII SII art. 63/1d.

CS Săcueni se penalizează cu 75 de lei, conf. TII, SIV, art 78/a.

Juniori

Țârț Laurențiu (LPS Bihorul II) și Mintaș Florin (CSM Olimpia Salonta) se suspendă pentru 1 etapă și o penalitate de 10 lei, conf T I S II art. 41/2.1.

Popa Emanuel (Luceafarul Oradea) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 75 lei, conf. TII SII art. 63/1d.

IV. COMUNICĂRI

* Echipele care nu îşi achită obligaţiile financiare restante către AJF Bihor până la data de 30 decembrie 2017 nu vor fi programate pentru prima etapă a returului.

 

VIZA ANUALĂ* Echipele de Liga a 4-a vor fi planificate la viza anuală incepând cu data de        1 februarie 2018, iar cele din Liga a 5-a, din data de 25 ianuarie 2018. Pentru fiecare jucător trebuie adus la AJF Bihor copie după cartea de identitate pentru completarea fişei personale cu CNP (Cod Numeric Personal) necesară în baza de date la nivel national, plus două fotografii tip buletin pentru preschimbarea legitimaţiilor care nu mai corespund (deteriorate, lipsă loc pentru vize sau la expirarea junioratului, etc). Nu va fi aplicată viza anuală pe carnetele care nu vor fi preschimbate ori pe care nu mai există loc pentru viză sau viza medicală ori pentru evidența echipei la care jucătorul este legitimat.

* Delegaţii echipelor participante în campionatele organizate de AJF Bihor sunt responsabili pentru corectitudinea datelor introduse în raportul de joc. În caz de probleme şi neconcordanţe (numere greşite, date incorecte ale jucătorilor sau oficialilor trecuţi pe foaia de joc) vor suporta sancţiunile prevăzute în ROAF şi Regulamentul disciplinar.

* Se atrage atenția echipelor participante în campionatele de seniori organizate de AJF Bihor, că acele persoane care figurează atât ca și antrenori, cât și ca și jucători înlocuitor pe raportul de arbitraj, sunt obligați să fie echipați de joc, în caz contrar vor fi asimiliați ca antrenori. În cazul în care persoana care are dublă calitate va fi echipată de joc și va comite o abatere, va fi sancționată ca jucător înlocuitor. Fiecare echipă este obligată să treacă în raport un antrenor / instructor sportiv acreditat de AJF Bihor, în caz contrar va suporta prevederile ROAF.

* Reprezentanţii echipelor afiliate la AJF Bihor pot consulta programarea meciurilor, delegări, rezultate, clasamente, dar şi alte informaţii, pe siteul www.ajfbihor.ro, care conform hotărârii Adunării Generale din 2011 constituie un mijloc oficial de comunicare cu echipele afiliate.

* Cluburile răspund direct de modul în care sunt executate sancţiunile de către jucători, oficiali sau alte persoane care le reprezintă sau care sunt legate de ele. Suspendarea se cumulează cu penalitatea sportivă şi se va prelungi până la plata integrală a acesteia, conform art. 19/4 din ROAF (T I S I). Cluburile sunt în mod solidar responsabili pentru penalităţile aplicate jucătorilor şi oficialilor. Faptul că o persoană a părăsit clubul nu înlătură răspunderea solidară a acestuia. Cluburile răspund de evidenţa cartonaşelor galbene, astfel ca la patru avertismente se suspendă pe una etapă, la fel şi 7, 9 sau 10 cartonaşe primite. Cartonaşele galbene primite în campionat nu se cumulează cu cele primite în Cupa României.

* Echipele organizatoare sunt obligate să asigure măsurile de ordine și siguranţă (protecţia oficialilor respectiv a oaspeţilor), prin oameni de ordine cu vestele inscripționate primite de la AJF Bihor, poliție sau jandarmerie.

* Conform art. 41/6 din ROAF sancţiunea de suspendare aplicată oficialilor are ca efect următoarele interdicţii:

- de a avea acces în incinta terenului de joc, pe tunel, ori pe culoarele de acces la vestiarele echipelor şi a arbitrilor

- de a lua loc pe banca de rezervă şi de a conduce echipa în incinta terenului de joc

- de a reprezenta clubul în relaţiile cu AJF, cu celelalte cluburi afiliate sau cu orice terţi

* Suspendarea unei persoane are ca efect interdicţia de a reprezenta clubul în toate calităţile
deţinute de acesta (jucător, antrenor, delegat etc.) şi se menţine până la achitarea penalităţii sportive

* SE ATENŢIONEAZĂ REPREZENTANŢII TUTUROR ECHIPELOR DE FOTBAL CĂ LA JOCURILE LA CARE SE CONSEMNEAZĂ INCIDENTE (PE TEREN, LA VESTIARE, SAU ÎN TRIBUNE) ORI CONTESTAȚII ESTE OBLIGATORIE PREZENŢA PERSOANELOR IMPLICATE DIN AMBELE CLUBURI, PLUS ARBITRII ŞI OBSERVATORII JOCULUI, LA PRIMA ŞEDINŢĂ A COMISIEI DE DISCIPLINĂ A AJF BIHOR (ÎN PRIMA ZI DE MARŢI DE DUPĂ JOC, ORA 18:00, LA SEDIUL AJF (Oradea, Piata 1 Decembrie nr. 4-6).

 

  

Secretar                        Presedinte AJF                                                                                                         

BOROS PETRU                        BITEA RADU                                                                                                                                          

 

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP