Buletin informativ nr. 16

09 Martie 2017, la ora 16:54 / Publicat în Comunicate AJF de Petru Boros / 707 vizualizări

Buletin informativ nr. 16

BULETIN INFORMATIV

nr. 16 din 8 martie 2017

I. OMOLOGĂRI

 

II. PROGRAMĂRI:

III. SANCŢIUNI

 

IV. COMUNICĂRI

CSC Paleu s-a retras din competițiile organizate de AJF Bihor (Liga a 4-a și Juniori E), în consecință va pierde toate jocurile rămase de disputat cu scorul de 3-0.

CS Viitorul Popești s-a retras din Liga a 5-a și va pierde toate jocurile din retur cu scorul de 3-0.

* Începând cu data de 27.02.2017, conform hotărârii Adunării Generale, noul președinte al AJF Bihor este prof. Radu Bitea.

* Începând cu data de 8.03.2017, prof. dir. Ioan Pirtea a fost validat de către Comitetul Executiv al AJF Bihor în funcția de președinte al CJA Bihor.

* AJF Bihor face demersuri pentru ca plata baremelor de arbitraj și observare să se facă în conformitate cu noile reglementări ale Codului Fiscal, urmând ca fiecare arbitru și observator să devină PFA. În primele etape, plata se va face după vechiul sistem (delegații), dar în cel mai scurt timp posibil se va face trecerea la sistemul plății prin PFA.

* Fiecare club participant în competițiile organizate de AJF Bihor va primi câte două mingi de fotbal oferite de Federația Română de Fotbal și AJF Bihor în scopul dezvoltării activității fotbalistice din teritoriu. La jocurile din 11-12 martie vor primii mingi echipele din Liga a 4-a și juniorii D, respectiv E, urmând ca formațiile din Liga a 5-a și cele din campionatul de juniori C (dar și echipele care nu au susținut meciuri în etapa din 11-12 martie) să intre in posesia lor începând cu etapa din 17 martie 2017.

* AJF Bihor și CJA Bihor face un apel la reconciliere cu fosta conducere a CJA Bihor, privind punerea la dispozitie a materialelor și a echipamentelor de arbitrii necesare continuării dezvoltării activității de arbitraj.

* La jocurile de juniori (C, D, E) se pot solicita observatori la cerere (plătește echipa care solicită), iar conform Deciziei Comitetului Executiv al AJF Bihor din 2 martie 2017, la meciurile la care se întâlnesc primele patru clasate la momentul respectiv, AJF Bihor va delega și observator, acesta urmând a fi plătită de echipa organizatoare.

* La juniorii C, returul va debuta pe 17 martie 2017.

* La juniori D sunt programate etape intermediare pe data de 5 aprilie, 12 aprilie, 19 aprilie, 26 aprilie și 3 mai 2017.

* La juniori E sunt programate etape intermediare pe data de 12 aprilie, 18 aprilie și 3 mai 2017.

* AJF Bihor intenționează să organizere Cupa Bihorul la fotbal juvenil, care va debuta la finalul lunii mai și se va incheia la finalul lunii iunie, urmând să angreneze toate echipele participante in campionatele de juniori. Intrecerea se va desfășura pe categorii de vârstă.

Se atenționează toți delegații echipelor să predea rapoartele de joc completate brigăzii de arbitri cu cel puțin 20 de minute înainte de ora oficială de începere a jocului.

 

ÎNCEPÂND CU DATA DE 1 IUNIE 2016 AU INTRAT ÎN VIGOARE
ULTIMELE MODIFICĂRI DIN LEGILE JOCULUI.

NOUTĂILE LE PUTEȚI GĂSI PE PAGINA OFICIALĂ a Comisiei Centrale a Arbitrilor (www.frf-cca.ro).

 

* Cluburile răspund direct de modul în care sunt executate sancţiunile de către jucători, oficiali sau alte persoane care le reprezintă sau care sunt legate de ele. Suspendarea se cumulează cu penalitatea sportivă şi se va prelungi până la plata integrală a acesteia, conform art. 19/4 din ROAF (T I S I). Cluburile sunt în mod solidar responsabili pentru penalităţile aplicate jucătorilor şi oficialilor. Faptul că o persoană a părăsit clubul nu înlătură răspunderea solidară a acestuia. Cluburile răspund de evidenţa cartonaşelor galbene, astfel ca la patru avertismente se suspendă pe una etapă, la fel şi 7, 9 sau 10 cartonaşe primite. Cartonaşele galbene primite în campionat nu se cumulează cu cele primite în Cupa României.

 

* Echipele organizatoare sunt obligate să asigure măsurile de ordine și siguranţă (protecţia oficialilor respectiv a oaspeţilor), prin oameni de ordine cu vestele inscripționate primite de la AJF Bihor, poliție sau jandarmerie.

* Conform art. 41/6 din ROAF sancţiunea de suspendare aplicată oficialilor are ca efect următoarele interdicţii:

-         de a avea acces în incinta terenului de joc, pe tunel, ori pe culoarele de acces la vestiarele echipelor şi a arbitrilor

-         de a lua loc pe banca de rezervă şi de a conduce echipa în incinta terenului de joc

-        de a reprezenta clubul în relaţiile cu AJF, cu celelalte cluburi afiliate sau cu orice terţi

* Suspendarea unei persoane are ca efect interdicţia de a reprezenta clubul în toate calităţile
deţinute de acesta (jucător, antrenor, delegat etc.) şi se menţine până la achitarea penalităţii sportive.

 

Secretar                                                                                                                 Preşedinte AJF                     

                    BOROS PETRU                                                                                                             BITEA RADU                     

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP