Buletin informativ nr. 26

31 Mai 2018, la ora 14:20 / Publicat în Comunicate AJF de Biris Teodor / 613 vizualizări

Buletin informativ nr. 26

BULETIN INFORMATIV

nr. 26 din 31 mai 2018

I. OMOLOGĂRI

Jocurile disputate în cadrul etapei a 28-a din Liga a IV-a, și restanțele din etapele 26 și 27, desfăşurate în perioada 23-30 mai se omologhează cu rezultatele de pe teren. Meciurile desfășurate în Liga 5 în 26-27 mai se omologhează cu rezultatele consemnate pe teren. Partidele disputate la juniori C, D și E se omologhează cu rezultatele de pe teren.

III. SANCŢIUNI

Liga a 4-a, după etapa a 28-a

Mândru Cătălin (CS Bihorul Beiuş), Pop Emilian (CS Mădăras), Habakuk Danut (CS Oşorhei), Cervinschi Ionuț (CS Diosig Bihardioszeg), Lakatos Janos (Unirea Valea lui Mihai), Gego Alex (Unirea Valea lui Mihai), Toth Mark (Unirea Valea lui Mihai) se suspendă pe 1 etapă şi o penalitate de 20 lei, conf. TI SII, art. 41/2.1.

Boros Janos (CS Săcueni), Perţ Ioan (Olimpia Salonta) se suspendă pe 1 etapă şi o penalitate de 60 lei, conf. TI SII, art. 41/2.1.

Juniorul Maliţa Bogdan (Dacia Gepiu) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 10 lei, conf. TI SII, art. 41/2.1

Juniorii Berce Rareş (CSO Ştei), Corbu Antonio (Biharea Vaşcău), Balog Ionuţ (Dacia Gepiu), Avram Alberto (Dacia Gepiu) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 50 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Juniorul Avram Alberto (Dacia Gepiu) suspendă 1 etapă şi o penalitate de 75 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Juniorul Baciu Andrei (Unirea Livada) se suspendă pentru 4 etape și o penalitate de 200 lei, conf TII, SII, art. 65/b.

CS Mădăras se sancţionează cu o penalitate de 150 de lei conf. TII, SIV, art.78/a.

CS Diosig şi Dacia Gepiu se penalizează cu 100 lei, conf. TII, SIV, art. 83/10-4.

Liga a 5-a

SERIA 1 - după etapele 22 și 23

Toderaș Florin (Viitorul Bratca), Lontea Cristian (Voinţa Suplac) se suspendă pe 1 etapă şi o penalitate de 20 lei, conf. TI SII, art. 41/2.1.

Turbatu Ilie (Foresta Tileagd) se suspendă pe 1 etapă şi o penalitate de 40 lei, conf. TI SII, art. 41/2.1.

Nica Laviniu (Progresul Sâniob) se suspendă 3 etape şi o penalitate de 200 lei, TII, SII, art. 65/a.

Gurbai Bela (Progresul Sâniob) se suspendă 9 etape şi o penalitate de 200 lei, TII, SII, art. 65/b.

Progresul Sâniob se penalizează cu 50 de lei pentru nesemnarea raportului, conf. TII. SIV, art. 83/18.

 

SERIA 2 – după etapa a 20-a

Maliţa Lucian (Unirea Roşia) se suspendă pe 1 etapă şi o penalitate de 20 lei, conf. TI SII, art. 41/2.1.

Ivancov Laurenţiu (Viitorul Tărian), Cergheş Ionuţ (Gloria Căbeşti) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 50 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Dume Claudiu (Vulturul Dobreşti) se suspendă 6 etape şi o penalitate de 300 lei, conf . TII, SII, art. 65/a.

Dume Florin (Vulturul Dobreşti) se suspendă o lună şi o penalitate de 300 lei, conf. TII, SI, art. 53/1.

Voinţa Ciumeghiu se sancţionează cu interzicerea pentru o etapă a organizării jocului pe teren propriu şi o penalitate de 500 lei.

 

IV. COMUNICĂRI

* La echipele de JUNIORI A1 din Liga a IV-a sunt eligibili jucătorii născuţi după data de 01.01.1999, dar nu mai mici de 14 ani (născuţi în anul 2003) conf. Art. 34/3. Jucătorii născuţi în anul 2004 pot evolua pe baza unui aviz special eliberat de un medic sportiv, a cărui copie va fi ataşată la fiecare raport de joc.

* Delegaţii echipelor participante în campionatele organizate de AJF Bihor sunt responsabili pentru corectitudinea datelor introduse în raportul de joc. În caz de probleme şi neconcordanţe (numere greşite, date incorecte ale jucătorilor sau oficialilor trecuţi pe foaia de joc) vor suporta sancţiunile prevăzute în ROAF şi Regulamentul disciplinar.

* Se atrage atenția echipelor participante în campionatele de seniori organizate de AJF Bihor, că acele persoane care figurează atât ca și antrenori, cât și ca și jucători înlocuitor pe raportul de arbitraj, sunt obligați să fie echipați de joc, în caz contrar vor fi asimiliați ca antrenori. În cazul în care persoana care are dublă calitate va fi echipată de joc și va comite o abatere, va fi sancționată ca jucător înlocuitor. Fiecare echipă este obligată să treacă în raport un antrenor / instructor sportiv acreditat de AJF Bihor, în caz contrar va suporta prevederile ROAF.

* Reprezentanţii echipelor afiliate la AJF Bihor pot consulta programarea meciurilor, delegări, rezultate, clasamente, dar şi alte informaţii, pe siteul www.ajfbihor.ro, care conform hotărârii Adunării Generale din 2011 constituie un mijloc oficial de comunicare cu echipele afiliate.

* Cluburile răspund direct de modul în care sunt executate sancţiunile de către jucători, oficiali sau alte persoane care le reprezintă sau care sunt legate de ele. Suspendarea se cumulează cu penalitatea sportivă şi se va prelungi până la plata integrală a acesteia, conform art. 19/4 din ROAF (T I S I). Cluburile sunt în mod solidar responsabili pentru penalităţile aplicate jucătorilor şi oficialilor. Faptul că o persoană a părăsit clubul nu înlătură răspunderea solidară a acestuia. Cluburile răspund de evidenţa cartonaşelor galbene, astfel ca la patru avertismente se suspendă pe una etapă, la fel şi 7, 9 sau 10 cartonaşe primite. Cartonaşele galbene primite în campionat nu se cumulează cu cele primite în Cupa României.

* Echipele organizatoare sunt obligate să asigure măsurile de ordine și siguranţă (protecţia oficialilor respectiv a oaspeţilor), prin oameni de ordine cu vestele inscripționate primite de la AJF Bihor, poliție sau jandarmerie.

* Conform art. 41/6 din ROAF sancţiunea de suspendare aplicată oficialilor are ca efect următoarele interdicţii:

- de a avea acces în incinta terenului de joc, pe tunel, ori pe culoarele de acces la vestiarele echipelor şi a arbitrilor

- de a lua loc pe banca de rezervă şi de a conduce echipa în incinta terenului de joc

- de a reprezenta clubul în relaţiile cu AJF, cu celelalte cluburi afiliate sau cu orice terţi

* Suspendarea unei persoane are ca efect interdicţia de a reprezenta clubul în toate calităţile deţinute de acesta (jucător, antrenor, delegat etc.) şi se menţine până la achitarea penalităţii sportive

* SE ATENŢIONEAZĂ REPREZENTANŢII TUTUROR ECHIPELOR DE FOTBAL CĂ LA JOCURILE LA CARE SE CONSEMNEAZĂ INCIDENTE (PE TEREN, LA VESTIARE, SAU ÎN TRIBUNE) ORI CONTESTAȚII ESTE OBLIGATORIE PREZENŢA PERSOANELOR IMPLICATE DIN AMBELE CLUBURI, PLUS ARBITRII ŞI OBSERVATORII JOCULUI, LA PRIMA ŞEDINŢĂ A COMISIEI DE DISCIPLINĂ A AJF BIHOR (ÎN PRIMA ZI DE MARŢI DE DUPĂ JOC, ORA 18:00, LA SEDIUL AJF (Oradea, Piata 1 Decembrie nr. 4-6).

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP