Buletin informativ nr. 4 sezon 2019-2020

20 Septembrie 2019, la ora 07:39 / Publicat în Comunicate AJF / 512 vizualizări

Buletin informativ nr. 4 sezon 2019-2020

 

BULETIN INFORMATIV

nr. 4 din 20 septembrie 2019

I. OMOLOGĂRI

Meciurile disputate în cadrul etapei a IV-a din Liga IV-a desfășurate în perioada 14-15 septembrie se omologhează cu rezultatele înregistrate pe teren cu excepţia jocului de juniori A1 CSO Ştei – Crişul Aleşd întrerupt în minutul 27 la scorul de 0-0. meciul se omologhează cu scorul de 3-0 pentru Crişul Aleşd. Jocurile din cele două serii ale Ligii a V-a desfășurate în 14-15 septembrie se omologhează cu rezultatele consemnate pe teren. Meciurile din campionatele de copii, desfășurate în perioada 13-16 septembrie se omologhează cu rezultatele de pe teren.

III. SANCŢIUNI

LIGA A 4-A, DUPĂ ETAPA 4, DIN 14-15 SEPTEMBRIE

Ardelean Raul (ACS CAO 1910 Oradea) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Gurguţa Flavius (Olimpia Salonta) se suspendă se suspenda pentru 2 jocuri si o penalitate de 350 lei, conf. T II S II art. 63/2-4a.

Antrenorul Marius Crişan (juniori A1, CSO Ştei) se suspendă pentru 9 etape si o penalitate de 500 lei, conf. T II S IV art. 65/b.

Meciul de Juniori A1 CSO Ştei – Crişul Aleşd, întrerupt în minutul 27, la scorul de 0-0, se omologhează cu scorul de 3-0 în favoarea echipei din Aleşd, iar echipa CSO Stei se penalizeaza cu 300 lei, conf. T II S IV art. 83/2f.

Unirea Valea lui Mihai şi CS Săcueni se penalizează cu 100 de lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

.

LIGA a 5-a

SERIA 1 - după etapa 4 din 14-15 septembrie1g.

Alpărean Cristian (Locadin Ţeţchea) se suspenda pentru 2 jocuri si o penalitate sportiva de 300 lei, conf. T II S II art. 65/a.

SERIA 2 – după etapa 4 din 14-15 septembrie

Terebenţ Paul Ştefan (Viitorul Batăr) se suspenda pentru 2 jocuri si o penalitate sportiva de 250 lei, conf. T II S II art. 65/a.

 

COPII SI JUNIORI

Cociuba Denis (LPS Bihorul II) se suspenda pentru 2 jocuri si o penalitate de 250 lei, conf. T II S II art. 65/a.

 

CUPA ROMÂNIEI

Dărăban Laviniu (Unirea Livada) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 20 lei, conf. ROCR.

 

IV. COMUNICĂRI

CS Mădăras îşi va disputa meciurile de pe teren propriu sâmbăta, de la ora etapei.

În sezonul 2019-2020, echipele din Liga a IV-a au obligaţia să folosească permanent pe teren doi jucători Under 21 (născuţi în anul 1999 sau mai tineri) şi un jucător Under 20 (născut în anul 2000 sau mai tânăr), formaţi la nivel naţional. Dacă unul sau mai mulţi dintre aceşti jucători sunt eliminaţi din teren, echipa respectivă nu este obligată să introducă pe teren un alt jucător care să îndeplinească condiţiile respective. Echipa care nu respectă regula folosirii jucătorului U21 va fi sancționată cu pierderea jocului prin forfait, conform ROAF.

Echipa gazdă este obligată să filmeze jocul cu mijloacele tehnice (cameră și trepied) puse la dispoziție de AJF Bihor, în caz contrar va fi penalizată financiar cu minim 100 lei/meci nefilmat. În caz de incidente sau probleme de organizare, neprezentarea filmării de către echipa organizatoare va atrage și alte sancțiuni.

Toti ocupantii băncilor de rezervă vor purta, la vedere, pe toată durata jocului, ecusonul emis de AJF Bihor. Lipsa ecusonului atrage după sine nepermiterea prezenței respectivilor oficiali (antrenori, medic, maseur, delegat etc.) pe banca tehnică.

Cluburile răspund direct de modul în care sunt executate sancţiunile de către jucători, oficiali sau alte persoane care le reprezintă sau care sunt legate de ele. Suspendarea se cumulează cu penalitatea sportivă şi se va prelungi până la plata integrală a acesteia, conform art. 19/4 din ROAF (T I S I). Cluburile sunt în mod solidar responsabili pentru penalităţile aplicate jucătorilor şi oficialilor. Faptul că o persoană a părăsit clubul nu înlătură răspunderea solidară a acestuia. Cluburile răspund de evidenţa cartonaşelor galbene, astfel ca la patru avertismente se suspendă pe una etapă, la fel şi 7, 9 sau 10 cartonaşe primite. Cartonaşele galbene primite în campionat nu se cumulează cu cele primite în Cupa României.

Se atenţionează echipele că baremul de arbitraj şi observare se plăteşte înainte de joc sau în termen de maximum jumătate de oră de la terminarea partidei, în caz contrar fiind aplicabile sancţiuni disciplinare conform ROAF.

Reprezentanţii echipelor afiliate la AJF, seniori, juniori şi copii, pot consulta programarea meciurilor, delegări, rezultate, clasamente, dar şi alte informaţii, pe siteul www.ajfbihor.ro, care conform hotărârii Adunării Generale din 2011 consituie un mijloc oficial de comunicare cu echipele afiliate.

Delegaţii echipelor participante în campionatele organizate de AJF Bihor sunt responsabili pentru corectitudinea datelor introduse în raportul de joc. În caz de probleme şi neconcordanţe (numere greşite, date incorecte ale jucătorilor sau oficialilor trecuţi pe foaia de joc) vor suporta sancţiunile prevăzute în ROAF şi Regulamentul disciplinar.

SE ATENŢIONEAZĂ REPREZENTANŢII TUTUROR ECHIPELOR DE FOTBAL CĂ LA JOCURILE LA CARE SE CONSEMNEAZĂ INCIDENTE (PE TEREN, LA VESTIARE, SAU ÎN TRIBUNE) ORI CONTESTAȚII ESTE OBLIGATORIE PREZENŢA PERSOANELOR IMPLICATE DIN AMBELE CLUBURI, PLUS ARBITRII ŞI OBSERVATORII JOCULUI, LA PRIMA ŞEDINŢĂ A COMISIEI DE DISCIPLINĂ A AJF BIHOR (ÎN PRIMA ZI DE MARŢI DE DUPĂ JOC, ora 18.00, LA SEDIUL AJF (Oradea, Piata 1 Decembrie nr. 4-6).

 

  Secretar                                                                                                                Preşedinte AJF

PETRU BOROS                                                                                                        RADU BITEA

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP