COMUNICAT DE PRESĂ

14 Martie 2017, la ora 17:38 / Publicat în Comunicate AJF de Petru Boros / 448 vizualizări

COMUNICAT DE PRESĂ

 COMITETUL EXECUTIV al Asociației Județene de Fotbal Bihor, din care fac parte președintele AJF și CJA, respectiv reprezentanții echipelor de fotbal afiliate la AJF, dezmințim punctual, cu argumente clare și precise dezinformarea publică transmisă de către domnul Danșa în comunicatul mai sus amintit.

Prin declarația dată, dl. Danșa a recunoscut că ”bunurile aflate în gestiunea Asociației Cavalerii Fluierului, pot fi puse la dispoziția arbitrilor în baza unor contracte sau acorduri de parteneriat”, dar a uitat să specifice, că acestea există deja, fiind încheiate atât cu CJA Bihor (contract nr. 1/15.04.2014), cât și cu AJF Bihor (nr. 2/15.04.2014), parteneriate ce se prelungesc în mod automat, dacă o parte implicată nu solicită în scris încetarea unilaterală a acordului. Astfel, prin nepunerea la dispozitia arbitrilor bihoreni a materialelor solicitate de CJA (în vederea susținerii testărilor anuale și dotării arbitrilor cu echipament), dl. Danșa a comis, din punctul nostru de vedere un abuz. Mai mult, prin închiderea site-ului cjabihor.ro (creat și administrat de către un arbitru din lotul județean) s-au adus grave deservicii întregului fotbal bihorean, motivul invocat fiind ”încetarea relațiilor de colaborare dintre actuala conducere a AJF și echipa care a construit site-ul CJA Bihor”, dar și faptul că ”nu pot funcționa două platforme care conțin aceleași informații în paralel, iar cel oficial este al AJF-ului”. Menționăm faptul că în decursul anului 2016, cele două pagini web au funcționat în paralel, fără nicio problemă (neexistând niciun acord scris între cele două părți, AJF sau CJA și administratorul paginii), deci motivul invocat de către dl. Danșa nu poate fi cel real pentru a justifica acțiunea. Din punctul nostru de vedere, acest gest premeditat, constituie o acțiune de răzbunare, dar și de îngreunare a activității fotbalistice județene.

Cu privire la faptul că vechea conducere nu dorește să revină în funcție, în ciuda dorinței ”unei părți a arbitrilor bihoreni” (deziderat manifestat zgomotos, în cadrul ultimelor două ședințe săptămânale ale CJA Bihor), conducerea AJF Bihor constată cu surprindere contrariul, mai întâi prin boicotul ascuns (indisponibilitate în grup a unor arbitrii care și-au declarat public sprijinul pentru fostul președinte CJA, Octavian Șovre, dorind reinstalarea în funcție a vechii conduceri CJA) al unor cavaleri ai fluierului (acțiune premeditată pe o rețea de socializare, prin care s-a încercat obstrucționarea activității specifice din cadrul AJF Bihor).

Felicitările din finalul comunicatului, adresate pentru câștigarea alegerilor precum urarea „mult noroc și spor la muncă în vederea realizării obiectivelor propuse pentru îmbunătățirea activității”, le considerăm o ofensă în raport cu atitudinea, comportamentul, declarațiile, dar mai ales acțiunile întreprinse în ultima perioadă de către dl. Danșa și colegii de la AS Cavalerii Fluierului.

Suntem fermi în a stopa orice tip de abuz și intimidare, menite a îngreuna activitatea fotbalistică județeană, urmând a apela la măsuri legale și statutare.

Scopul nostru este să relansăm fotbalul bihorean, atât la nivelul echipelor, cât și al arbitrilor, prin acțiuni și măsuri concrete, să creem unitate și un climat de fair play, fără de care nu putem progresa.

 

 

Cu respect,

Comitetul Executiv al AJF Bihor, prin președintele Bitea Radu

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP