Întrebări adresate conducerii CJA din perioada 2016-2017

08 Ianuarie 2019, la ora 10:02 / Publicat în Comunicate AJF de Petru Boros / 1702 vizualizări

Întrebări adresate conducerii CJA din perioada 2016-2017

             La începutul unui nou an este necesar să gândim retrospectiv și observăm dezamăgiți că la aproximativ 2 ani de la demisiile dvs. nu ați oferit răspunsuri punctuale la întrebările pe care vi le readresăm, ca să aflăm, noi, iubitorii sportului, fotbalului și Comisia Arbitrilor, care au fost elementele, motivele ori fundamentul  care au dus la încercarea de împiedicare și dezvoltare a desfășurării  activității fotbalistice și de arbitraj din județul Bihor, în perioada  mandatului dumneavoastră, care au repercusiuni în continuare și pe care încercăm zi de zi să le remediem.

            Considerăm că aveți o obligație morală, în lipsa unor rapoarte de activitate sau a unui bilanț, regulament de ordine interioară ori alte documente specifice unui management sănătos și profesionist, să răspundeți punctual următoarelor întrebări adresate de cei care v-au sprijinit și v-au acceptat în postura de diriguitori ai arbitrajului bihorean. Nădăjduim că veți aloca timp pentru a răspunde celor care au contribuit, într-o mai mică sau mare măsură, la creșterea, susținerea, dezvoltarea dumneavoastră profesională de-a lungul anilor. Mulțumim!

1.      De ce în procesul verbal de predare -primire gestiune CJA, nu se regăsește o ștampilă din cele trei existente și NU s-au predat echipamentele specifice de arbitrii câștigate pe proiecte din fonduri nerambursabile destinate arbitrilor din corpul CJA așa cum reiese din următorul pasaj extras din proiectul întocmit și câștigat de dl. prof. Radu Bitea..." cadrul general și motivația proiectului îl constituie importanta componentă a fotbalului județean și anume arbitrii de fotbal cu activitate în fotbalul județean acreditați de Rgulamentul de Organizare și desfășurare a activității Arbitrilor din România/.....nevoia de completare a echipamentelor sportive specifice de arbitraj din cadrul COMISIEI DE ARBITRII BIHOR"?

 2.      Cum vă explicați că, în condițiile în care în luna ianuarie 2017, ziua 23 vi-ați depus demisia de la conducerea CJA Bihor și ați declarat public că nu mai era în sarcina dvs, delegarea sau nedelegarea arbitrilor la meciuri amicale fiind pauză competițională,  pe grupul whatssup al arbitrilor și observatorilor, cca 80 persoane, de pe contul dvs. ați solicitat în mod expres interzicerea tuturor arbitrilor la meciurile amicale cu eventuale repercusiuni pentru cei ce nu vă ascultă, încă de pe data de 21 ianuarie!!!, cu 2 zile înainte să vă depuneți mandatul?( dovada screenshoturile conversațiilor).

 3.      Cum vă explicați că pe un contract intitulat Protocol de Colaborare între CJA Satu Mare și CJA Bihor, semnat de către dvs, datat pe 1 iunie 2016, apare ștampila CJA care a fost fabricată în luna noiembrie 2016, conf. Fact. din 19.12.2016,  la 5 luni de la DATA CONTRACTULUI!?!?!? Ștampilă care nu ați predat-o conform procesului verbal de predare- primire gestiune. De ce acest contract nu este cunoscut de nimieni în afară de dvs., nici măcar de propriul dvs. secretar și nu apare în nici o arhiva de la AJF/CJA Bihor ori în mapa de corespondență? Vă readucem aminte că acest contract ne-a fost parvenit de la CCA în momentul în care un grup de arbitrii din lotul CJA Bihor au creat un complot masacat în indisponibilități în grup la BH dar apți pentru a arbitra în SM.

 4.      Care este raționamentul că in data zilei de naștere a dvs, d-le Șovre, ați apelat la Poliția Municipiului Bihor făcând  un denunț împotriva unui arbitru de 19 ani, al unui observator AJF Bihor și a președintelui AJF Bihor, invocând, cităm "simt o stare conflictuală cu aceștia și nu pot trăi social cu ei!"?

 5.      Cum explicați faptul că în urma unui control al  MINISTERULUI TINERETULUI și SPORTULUI ( MTS), la AJF Bihor DOVEDIT ulterior ABUZIV, cei trei inspectori MTS care au efectuat verificările au specificat în procesul verbal aferent sub propria lor semnătură, că s-au întâlnit toți trei cu dvs, d-le Șovre,  având  ca scop informații și detalii despre acest control, reacția dvs. din presa locală fiind, cităm " sunt minciuni! Nu credeți inepțiile lui Bitea!"?... noi ce și pe cine să credem?

 6.      Cum explicați că la jocul de LIGA 2 Fotbal Feminin desfășurat în județul Bihor ați fost prezent în calitate de prestator servicii medicale la jocul respectiv cu ambulanța dumneavoastră, neomologată conform adresei DSP Bihor și pe raportul oficial de joc apare semnătura dvs la rubrica ASISTENȚA MEDICALĂ, medic specialist? – conform rechizitoriului procurorilor!

 7.      În calitate de președinte CJA 2016-2017 la câte ședințe CJA ați participat? Câte zile din perioada respectivă ați fost fizic prezent în Bihor? Să înțelegem cine a condus de fapt arbitrajul Bihorean.

8.      De ce ați declarat public că ați făcut o muncă voluntară la CJA Bihor, când statele de plată din contabilitate arată clar că ați fost remunerat lunar, sub propria semnătură, cu 300 lei. Ce ați dorit să ne demonstrați cu această neconcordanță între realitate și declarațiile publice în mass media făcute de dvs. ?

9.      De ce ați sustras suma de 5.285 lei destinată CJA din AJF cu câteva ore înainte să vă da-ți demisia? Dl. Vancea afirmă că personal v-a înmânat această sumă, astfel contul bănesc al CJA Bihor l-ați predat pe 0 ( zero lei).

10.   Cum justificați că pe mandatul dvs, nu ați avut un plan managerial, raport de activitate, bilanț, regulament de ordine interioară, transparență financiară, fișe individuale/arbitru, date statistice, etc.? Și/sau dacă le-ați avut de ce NU le-ați predat prin proces predare-primire gestiune, conform legii în vigoare?- cu toate că vi s-au solicitat constant în mod expres!

 11.   Care este explicația eșecului mandatului dumneavoastră? Statistica arată că pe mandatul dvs. NU a promovat niciun arbitru la eșaloanele superioare, în condițiile în care examenul pentru promovare liga 3 s-a desfășurat în Băile Felix? De ce credeți că pe scurtul dvs mandat, au existat atât de multe abateri disciplinare pe terenul de joc ce a implicat arbitrii, suspendări record și amenzi consistente la echipele afiliate?

 12.  De ce vicepreședintele CJA Bihor, dl. Danșa Laurențiu a fost delegat ca și arbitru, în condițiile în care încă din 2010 FRF și CCA I-AU RETRAS DREPTUL de a oficia jocuri în calitate de arbitru la Nivel LIGA1,2,3 datorită dosarului aflat pe rol la DNA Pitești intitulat MITĂ PENTRU ARBITRII?

 13.   De ce ați permis în cadrul ședințelor cu arbitrii, când erați și dvs. prezent și nu numai, ca dl. Danșa Laurențiu în mod repetat să strângă semnături de la arbitrii și observatori pentru adeziuni politice în condițiile în care Statutul AJF Bihor interzice total astfel de activități?

14.  Cum explicați delegarea în calitate de arbitrii la jocuri în cadrul AJF Bihor a dvs. și a partenerului dvs. de afaceri Danșa Laurențiu  la firma SC. ASREF SRL, domeniu ocupațional comerț materiale balastieră, la echipe cu a căror conducere erați în relații comerciale? Nu considerați că ați fost în incompatibilitate ori lipsă de etică și morală? În fond ați reprezentat un exemplu fiind totodată și conducerea CJA Bihor.

 15.  Care este temeiul pentru care, printre alții Zoltan VIG, SORIN POP,  ați dat în judecată și un fost președinte de club afiliat AJF Bihor invocând că apare în evidențele AJF Bihor dar nu și în cele ale Registrului Asociațiilor și Fundațiilor din România de pe lângă Judecătorie? Sunteți conștient că și dvs trebuia să vă regăsiți acolo în calitate de membru CEX AJF Bihor? La demersurile juridice la Judecătorie, în cadrul AJF Bihor s-a  operat schimbarea ca membru în calitate de președinte CJA de la dl. Cornel Pantea predecesorul dvs., cu dl. Pirtea Ioan succesorul dvs. Dumneavoastră NU apăreți în evidență!!! Să înțelegem că legal NU ați fost niciodată Președinte CJA Bihor?

 16.  Cum vă/ne explicați comportamentul deplorabil și grobian( considerăm că nu este necesar să intrăm în detalii) de la prima ședință cu arbitrii post demisie a dvs. când de față cu cca. 70 arbitrii, majoritatea copii și observatori, ați jignit, insultat și amenințat anumiți arbitrii și observatori?

 17.  De ce în demisia dvs.  scriptică nu invocați motivele iar în mass-media ori spațiul public afirmați că ați plecat, citam " din cauza manevrelor care se fac la AJF Bihor...scârbit de fotbalul Bihorean, un membru al Comitetului Executiv al AJF, Liviu Codre, de la Olimpia Salonta, ar fi transmis, prin interpuşi, că voi fi schimbat de la CJA Bihor, asta după ce a încercat de-a lungul mandatului meu diverse tertipuri de a influenţa negativ activitatea CJA Bihor",etc.?

 18.   Cum vă explicați că niciunul din cei trei foști diriguitori ai Arbitrilor Bihoreni, Octavian Șovre- președinte respectiv Danșa Laurențiu și Omuț Marius – vicepreședinți CJA Bihor, după ce ați fost declarați INDEZIRABILI în fotbalul și arbitrajul bihorean prin decizii ale CEX – AJF/CJA Bihor, NU ați formulat absolut nici o formă de apărare sau contracarare a deciziei, printr-un recurs, apel, memoriu, cereri de anulări, etc. pe linie sportivă, sau alte demersuri în instanțele abilitate? – să înțelegem că acceptați decizia și vi-o asumați? deoarece cauzele principale invocate sunt încălcările frecvente și flagrante ale multor articole din Regulamentului de Organizare și Funcționare a Arbitrilor din România, și nu numai!

 19.   După demisia dvs. care este considerentul pe care v-ați bazat atunci când sistemul tehnic de măsurare și cronometrare din gestiunea dvs ați pus-o la dispoziția CJA SATU MARE, iar pe CJA Bihor, care a și făcut o solicitare scrisă în acest sens, ați refuzat-o? ne referim la testările obligatorii pentru arbitrii. Atât de mult ați sprijinit și susținut arbitrii bihoreni? Unde sunt arhivele scriptice ale testărilor fizice și teoretice ale arbitrilor, rezultatele și măsurătorile individuale? De ce nu au fost predate? Sau nu s-au efectuat în perioada mandatului dumneavoastră!

 20.   Cum justificați îndepărtarea unui membru al Comisiei de Delegări neacceptată de majoritatea membrilor, motivând faptul că este și arbitru în activitate, fiind astfel incompatibil, înlocuindu-l cu Danșa Ciprian, tot arbitru în activitate, mai mult fratele vicepreședintelui Danșa Laurențiu, tot arbitru în activitate. Incompatibilitatea pentru dvs. are mai multe conotații pe aceași speță sau pur și simplu această modificare survenită a fost premeditată ascunzând alte interese?

 21.  Cum ne explicați dle Șovre Octavian, cum ați intrat în posesia unui document original aflat într-un plic sigilat nedestinat dumneavoastră, document aparținând  președintelui AJF Bihor, în interiorul sediului AJF, pe care l-ați sustras din instituție și pe care ulterior l-ați folosit la Poliția Municipiului Bihor într-una din multele dvs. denunțuri?  Lipsa unui răspuns justificativ converg logic spre  fapta de furt, sustragere a unor documente dintr-o instituție fără a avea nici o calitate și folosirea acesteia abuzivă la terțe instituții.

     În concluzie considerăm că aveți obligația să răspundeți fotbalului și arbitrajului bihorean, măcar după doi ani! Lipsa răspunsurilor și tăcerea privind aceste subiecte sunt și ele un răspuns în sine, iar desconsiderarea prin refuzul constant la aceste întrebări punctuale va fi percepută de opinia publică și cei interesați după  propria lor capacitate cognitivă.

 

 Presedinte AJF Bihor

prof. Radu Traian BITEA

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP