Jucătorii vor trebui sa aiba grija la conduita din teren

01 Iunie 2020, la ora 16:54 / Publicat în Comunicate AJF de Razvan Marinescu / 1488 vizualizări

Jucătorii vor trebui sa aiba grija la conduita din teren

 

În contextul impactului major pe care pandemic COVID-19 l-a avut asupra lumii si fotbalului, vă rugăm să luați act asupra informațiilor de mai jos.Cu scopul de a evita posibila răspândire a virusului, anumiți organizatori de competiții au emis protocoale prin care recomandă că jucătorii să se abțină din a scuipa și alte acțiuni similare (de exemplu curățarea nasului) în timpul meciurilor, se arata intr-o instiintare de la FIFA, trimisa federatiilor fotbalistice de pe mapamond.

 

”Scuipatul spre cineva” este o abatere de eliminare (cartonaș roșu) conform Legilor Jocului. Totuși, atunci când scuipatul nu intră în această categorie, ar fi nepotrivit să fie catalogat abatere de cartonaș galben deoarece este imposibil pentru oficialii meciului să detecteze fiecare incident, deoarece scuipatul poate avea loc oriunde pe teren, în orice moment și deseori departe de joc ( de exemplu atunci când jucătorii se mișcă pentru a ocupa o poziție înainte de următorul moment al meciului). În consecință, tratarea scuipatului ”general” și a altor acțiuni ca abateri de cartonaș galben în timpul meciului ar duce la inconsistență și incorectitudine.

 

Astfel, atunci când o competiție dorește să întărească protocoalele cu privire la scuipat  (și alte  domenii  asociate), orice decizie disciplinară ar trebui luată de către organizatorul competiției potrivit sau membru al asociației după meci.

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP