Regulament U11 Play Off / Play Out Editia 2022-2023

24 Octombrie 2022, la ora 11:05 / Publicat în Comunicate AJF de Cristi Ariton / 483 vizualizări

Regulament U11 Play Off / Play Out Editia 2022-2023

 

REGULAMENTUL COMPETIȚIEI

CAMPIONATUL JUDEȚEAN U11 Play Off/ Play Out

(jucători scuți după 01.01.2012)ediția 2022 - 2023

 

 

 

1.       COMPETENȚE DE ORGANIZARE

Competitia este organizata la nivel judetean de AJF Bacău, fără a fi desemnată o echipă campioană la această categorie de vârstă;

 

NOTĂ Pe durata competiției, NU vor fi contabilizate rezultatele jocurilor, NU vor fi întocmite clasamente.

 

2.      PARTICIPANȚI

In campionatul organizat de AJF BACAU  U11 PLAY OFF vor participa echipele clasate pe locurile 1-2 din cele 4 serii.

In campionatul organizat de AJF BACAU  U11 PLAY OUT vor participa echipele clasate de la locul 3- 7 in 2 serii dupa criteriul geografic.

La sfârșitul competiției (etapa județeană), trebuie transmis componența lotului de jucători selectat (20) la nivel județean. Această selecție va fi făcută de membrii comisiilor tehnice ale fiecărui AJF competent teritorial. Jucătorii selectați pot participa în etapa interjudețeană.

Cluburile sportive participante sunt obligate respecte în totalitate art. 38 din ROAF ediția 2018:

aibă angajați antrenori calificați care dețină minimum licența C UEFA

respecte statutul, regulamentele şi deciziile luate de către comisiile FRF / AJF Bacău

să dețină în calitate de proprietar (sau să aibă contract de închiriere pentru anul competițional 2022 – 2023) un teren omologat de către AJF / FRF în aceeași localitate în care clubul își are sediul social conform ROAF

participe în competiții cu numărul de echipe pentru juniori prevăzut la art.33 din ROAF coroborat cu art.17 din regulamentul de licențiere a cluburilor.

Cluburile organizatoare răspund de ordinea și securitatea participanților la competițiile organizate de către AJF Bacău.

Operațiunile privind transferurile jucătorilor juniori eligibili U11 se pot efectua în perioadele de transfer anuale aprobate de către Comitetul Executiv al FRF pentru Asociațiile Județene de Fotbal.


AJF Bacău / FRF nu poate fi făcută răspunzătoare de nici o accidentare suportată de un jucător, oficial sau suporter, de nici o pagubă suferită de către o persoană fizică, un club sau asociație sportivă.

 

3.         DREPTUL DE JOC, NUMĂRUL JUCĂTORILOR ȘI DURATA JOCULUI

Au drept de joc în competiția Campionatul Național U11 ediția 2022 2023 jucătorii (băieți) născuți în anul 2012 și mai tineri și maxim 3 jucătoare (fete) născute în anul 2010 și mai tinere.

Identificarea jucătorilor juniori, în competițiile rezervate acestora, se face pe baza carnetului de legitimare, certificatul de naştere conform ROAF.

NOTĂ În situația în care jucătorul prezintă pașaportul valabil în original sau copie nu va trebui prezinte certificatul de naștere.

Numărul jucătorilor dintr-o echipă trebuie fie de maxim 7 jucători (6 jucători + 1 portar).

Durata unui joc este de 60 de minute (fără prelungiri), împărțit în două reprize egale a câte 30 de minute, cu o pauză care nu va depăși 10 minute.

Un jucător care a primit două avertismente (cartonașe galbene) pe parcursul aceluiași joc sau cartonaș roșu direct va fi eliminat din teren urmând a fi sancţionat disciplinar pentru abaterea săvârşită și va suporta consecințele regulamentului disciplinar. Jucătorul eliminat poate fi înlocuit după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători.

 

La toate competiţiile de juniori, începănd cu sezonul 2022-2023 este obligatorie confruntarea înainte de începerea jocului.

Dacă o echipă foloseşte un jucător cu altă identitate sau care nu corespunde vărstei competiţei respective, clubul respectiv va fi amendat cu 700 lei la prima abatere şi cu 1500 lei la următoarele. Plata se face în termen de 10 zile, în caz contrar clubul respectiv nu va fi programat pentru următorul joc.

Echipa care plăteşte contestaţia în cuantum de 60 lei şi va avea o decizie favorabilă la Comisiile Disciplinare ale AJF Bacău, contravaloarea contestaţiei va fi suportată de către echipa care a încălcat R.O.A.F.

 

ECHIPELE CARE FOLOSESC JUCATORI NASCUTI IN 2015-2016 SI MAI MICI VOR TREBUI SA PREZINTE ADEVERINTA MEDICALA DE

LA MEDICUL SPORTIV LA FIECARE JOC ALTFEL

JUCATORII NU VOR AVEA DREPT DE JOC.

 

4.         DIMENSIUNILE SUPRAFAȚA TERENULUI ȘI A PORȚILOR DE FOTBAL, MINGEA

(CONFORM ANEXEI 1)

-                             Lungime 60m, lățime 40m;

-                             Careul 10m de la linia de poartă în interiorul terenului, 20m linie paralelă cu linia de poartă;

-                             Dimensiunea porților distanța între stâlpi 5m, înălțimea porților 2m;

-                             Minge numărul 4;

-                             Suprafața terenului de joc Terenul de joc trebuie fie o suprafață de joc în totalitate naturală / artificială, omologat AJF / FRF conform ROAF.

 

 

 

5.         REGULAMENTUL DE DESFĂȘURARE A JOCULUI


Regulile Jocului și dispoziţiile tehnice

 

Înlocuiri de jucători

 

Schimbările se pot efectua când mingea este în afara jocului. Un jucător care a fost schimbat poate reintra în teren înlocuind orice alt jucător din grupul său. Numărul schimbărilor într-un joc este nelimitat.

I.                          Oricare dintre jucătorii de rezervă poate înlocui portarul avându-se în vedere următoarele condiții:

a)                         arbitrul trebuie informat înainte de efectuarea înlocuirii,

b)                        schimbarea poate fi făcută numai când jocul este întrerupt,

c)                         jucătorul de rezervă care a înlocuit portarul trebuie poarte un tricou care să-l deosebească de toți ceilalți jucători.

d)                        în situația în care portarul unui grup este eliminat / accidentat, acesta poate fi înlocuit de portarul celuilalt grup.

II.                      Dacă în timpul efectuării unei schimbări jucătorul de rezervă intră în teren înainte ca jucătorul înlocuit părăsească complet terenul:

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP