Buletin informativ nr. 11, sezon 2019-2020

07 Noiembrie 2019, la ora 09:22 / Publicat în Comunicate AJF / 440 vizualizări

Buletin informativ nr. 11, sezon 2019-2020

 

BULETIN INFORMATIV

nr. 11 din 7 noiembrie 2019

I. OMOLOGĂRI

Meciurile disputate în cadrul etapei a 11-a din Liga IV-a desfășurate în perioada 2-3 noiembrie se omologhează cu rezultatele înregistrate pe teren. Jocurile din cele două serii ale Ligii a V-a desfășurate în 2-3 noiembrie se omologhează cu rezultatele consemnate pe teren. Meciurile din campionatele de copii, desfășurate în perioada 1-5 noiembrie se omologhează cu rezultatele de pe teren.

III. SANCŢIUNI

LIGA A 4-A, DUPĂ ETAPA 11, DIN 2-3 NOIEMBRIE

Lezeu Doru (CS Bihorul Beiuş), Matei Răzvan (Crişul Sântandrei), Iacob Andrei (CS Diosig Bihardioszeg), Ardelean Petru (CSC Sânmartin II), Beke Patrick (Foresta Tileagd) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 30 de lei, conf TI, SII, art. 41/2.1.

Juniorii Popa David (Foresta Tileagd), Mureşan Roland (Unirea Valea lui Mihai) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 20 de lei, conf TI, SII, art. 41/2.1.

Silaghi Ovidiu (CS Diosig Bihardioszeg) şi Berindei Alin (CS Diosig Bihardioszueg) se suspendă 1 etapă şi se penalizează de 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Juniorul Mladin Denis (Olimpia Salonta) se suspendă 1 etapă şi se penalizează de 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Crişul Aleşd şi CS Oşorhei se penalizează cu 100 de lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

 

LIGA a 5-a

SERIA 1 - după etapa 11 din 2-3 noiembrie

Morar Daniel (Minerul Şuncuiuş) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 30 de lei, conf TI, SII, art. 41/2.1.

Şipoş Andrei (Inter Aştileu), Suciu Sebastian (Voinţa Cheresig) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

ACS Progresul Sâniob se penalizează cu 150 lei, conf. TII, SIV, art. 83/10-4.

SERIA 2 – după etapa 11 din 2-3 noiembrie

Milian David (Viitorul Batăr), Cuciula Adrian Daniel (Vida Pomezeu), Degău Adrian (Zorile Bunteşti), Foghiş Marin (Zorile Bunteşti) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 30 de lei, conf TI, SII, art. 41/2.1.

Cotrău Alexandru Răzvan (Viitorul Batăr), Ciuhandu Florin (Unirea Roşia) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Zorile Bunteşti şi Viitorul Tărian se penalizează cu 100 de lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

COPII ŞI JUNIORI

Dărăban Narcis Paul (CSC Sânmartin) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 100 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

IV. COMUNICĂRI

Suspendarea aplicată unei persoane care deține multiple calități, cum ar fi, de jucător - antrenor, se aplică pentru toate calitățile deținute de persoana respectivă.

În sezonul 2019-2020, echipele din Liga a IV-a au obligaţia să folosească permanent pe teren doi jucători Under 21 (născuţi în anul 1999 sau mai tineri) şi un jucător Under 20 (născut în anul 2000 sau mai tânăr), formaţi la nivel naţional. Dacă unul sau mai mulţi dintre aceşti jucători sunt eliminaţi din teren, echipa respectivă nu este obligată să introducă pe teren un alt jucător care să îndeplinească condiţiile respective. Echipa care nu respectă regula folosirii jucătorului U21 va fi sancționată cu pierderea jocului prin forfait şi penalitate, conform ROAF.

Echipa gazdă este obligată să filmeze jocul cu mijloacele tehnice (cameră și trepied) puse la dispoziție de AJF Bihor, în caz contrar va fi penalizată financiar cu 100 lei/meci nefilmat. În caz de incidente sau probleme de organizare, neprezentarea filmării de către echipa organizatoare va atrage și alte sancțiuni.

Toti ocupantii băncilor de rezervă vor purta, la vedere, pe toată durata jocului, ecusonul emis de AJF Bihor. Lipsa ecusonului atrage după sine nepermiterea prezenței respectivilor oficiali (antrenori, medic, maseur, delegat etc.) pe banca tehnică.

Cluburile răspund direct de modul în care sunt executate sancţiunile de către jucători, oficiali sau alte persoane care le reprezintă sau care sunt legate de ele. Suspendarea se cumulează cu penalitatea sportivă şi se va prelungi până la plata integrală a acesteia, conform art. 19/4 din ROAF (T I S I). Cluburile sunt în mod solidar responsabili pentru penalităţile aplicate jucătorilor şi oficialilor. Faptul că o persoană a părăsit clubul nu înlătură răspunderea solidară a acestuia. Cluburile răspund de evidenţa cartonaşelor galbene, astfel ca la patru avertismente se suspendă pe una etapă, la fel şi 7, 9 sau 10 cartonaşe primite. Cartonaşele galbene primite în campionat nu se cumulează cu cele primite în Cupa României.

Se atenţionează echipele că baremul de arbitraj şi observare se plăteşte înainte de joc sau în termen de maximum jumătate de oră de la terminarea partidei, în caz contrar fiind aplicabile sancţiuni disciplinare conform ROAF.

Reprezentanţii echipelor afiliate la AJF, seniori, juniori şi copii, pot consulta programarea meciurilor, delegări, rezultate, clasamente, dar şi alte informaţii, pe siteul www.ajfbihor.ro, care conform hotărârii Adunării Generale din 2011 consituie un mijloc oficial de comunicare cu echipele afiliate.

Delegaţii echipelor participante în campionatele organizate de AJF Bihor sunt responsabili pentru corectitudinea datelor introduse în raportul de joc. În caz de probleme şi neconcordanţe (numere greşite, date incorecte ale jucătorilor sau oficialilor trecuţi pe foaia de joc) vor suporta sancţiunile prevăzute în ROAF şi Regulamentul disciplinar.

SE ATENŢIONEAZĂ REPREZENTANŢII TUTUROR ECHIPELOR DE FOTBAL CĂ LA JOCURILE LA CARE SE CONSEMNEAZĂ INCIDENTE (PE TEREN, LA VESTIARE, SAU ÎN TRIBUNE) ORI CONTESTAȚII ESTE OBLIGATORIE PREZENŢA PERSOANELOR IMPLICATE DIN AMBELE CLUBURI, PLUS ARBITRII ŞI OBSERVATORII JOCULUI, LA PRIMA ŞEDINŢĂ A COMISIEI DE DISCIPLINĂ A AJF BIHOR (ÎN PRIMA ZI DE MARŢI DE DUPĂ JOC, ora 18.00, LA SEDIUL AJF (Oradea, Piata 1 Decembrie nr. 4-6).

Secretar                                                   Preşedinte AJF

 

PETRU BOROS                                prof. RADU BITEA

 

 

 

 

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP