Buletin informativ nr. 5 din 27 septembrie

27 Septembrie 2018, la ora 09:38 / Publicat în Comunicate AJF de Biris Teodor / 646 vizualizări

Buletin informativ nr. 5 din 27 septembrie

 

I. OMOLOGĂRI

Meciurile disputate în cadrul etapei a 5-a din Liga IV-a în 22-23 septembrie se omologhează cu rezultatele înregistrate pe teren, cu excepţia jocului de juniori A1 Viitorul Borş – Crişul Sântandrei, care se omologhează cu 3-0 pentru Viitorul Borş. Jocurile din cele două serii ale Ligii a V-a desfășurate în 22-23 septembrie se omologhează cu rezultatele consemnate pe teren, cu excepţia partidei Biharia Vaşcău – Viitorul Tărian, care se omologhează cu 3-0 pentru echipa din Vaşcău. Partidele desfășurate în campionatele de juniori perioada 21-24 septembrie se omologhează cu rezultatele consemnate pe teren. Meciurile desfăşurate în 26 septembrie în Cupa României se omologhează cu rezultatele consemnate pe teren.

III. SANCŢIUNI

Liga a 4-a, după etapa a 5-a din 22-23 septembrie.

Man Șerban (ACS CAO 1910 Oradea) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 20 lei, conf. TI, SII, art. 41/2.1.

Sfârlea Sebastian (Crişul Sântandrei) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 50 lei, conf. TII. SII, art. 63/1g.

Juniorii Popa Iasmin (CS Bihorul Beiuş), Ieremias Szabolcs (CS Săcueni) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 10 lei, conf. TI, SII, art. 41/2.1.

Juniorii Roboş Gabriel şi Hendre Istvan (ambii CS Diosig Bihardioszeg) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 50 lei, conf. TII. SII, art. 63/1g.

CSO Ştei, CSM Olimpia Salonta şi CS Mădăras se sancţionează cu o penalitate de câte 75 de lei fiecare, conf. TII, SIV, art.78/a.

Crişul Sântandrei se sancţionează cu pierderea jocului de juniori A1 cu Viitorul Borş prin forfait (0-3) şi  o penalitate de 400 de lei, conf. TII, SIV, art. 83/13. Echipa de juniori Crişul Sântandrei se sancţionează cu scăderea a 6 puncte din clasamentul actual. Clubul Crişul Sântandrei se sancţionează cu interzicerea dreptului de a face transferări în calitate de club cesionar pentru următoarea perioadă de transferări. Antrenorul Nan Sorin se sancţionează cu o suspendare pe 2 ani şi interzicerea desfăşurării oricăror activităţi legate de fotbal pe această perioadă şi o penalitate de 400 lei, conf. TII, SI, art. 59, pct.1 şi 2, coroborat cu TII, SI, art. 43/5, litera a.

Liga a 5-a

SERIA 1 - după etapa 5 din 22-23 septembrie

Varga Teofil (Locadin Țețchea) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 50 lei, conf. TII. SII, art. 63/1g.

Toderaș Florin (Viitorul Bratca) se suspendă 6 etape și o penalitate de 300 lei, conf. TII. SII, art. 65/a.

Szekrenyes Vasile (Voința Suplac) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 250 lei, conf. TII. SI. Art. 53/2.

Voința Suplac se sancţionează cu o penalitate de câte 75 de lei, conf. TII, SIV, art.78/a.

SERIA 2 – după etapa 5 din 22-23 septembrie

Fiț Florin (Gloria Căbești), Fekete Florin (Victoria Tulca) se suspendă 1 etapă și o penalitate de 50 lei, conf. TII. SII, art. 63/1g.

Haiduc Florin (Victoria Avram Iancu) se suspendă 2 etape şi o penalitate de 250 lei, conf. TII, SII, art. 65/a.

Jocul Biharea Vașcău – Viitorul Tărian, nedisputat, se omologhează cu scorul de 3-0 pentru echipa din Vaşcău. Viitorul Tărian se sancţionează cu o penalitate de 500 lei, conf. TII, SIV, art. 79/1. De asemenea, Viitorul Tărian va plăti şi cheltuielile de organizare suportate de Biharea Vaşcău, respectiv baremul de arbitraj şi observare (507 lei) în termen de 10 zile de la pronunţarea deciziei.

IV. COMUNICĂRI

La meciurile din Liga 4 şi Liga 5 care se vor disputa sâmbătă şi duminică, înainte de startul partidelor, se va ţine un moment de reculegere în memoria fostului arbitru şi observator Doru Covaliu.

Începând din luna octombrie, orele de disputare a meciurilor de după amiază în Liga a IV-a sunt 13:00 și 15:00.

La Liga a V-a meciurile care se dispută în luna octombrie după amiază vor începe de la ora 15:00.

Programul meciurilor din semifinalele fazei judeţene a Cupei României: CS Oşorhei – CSC Sînmartin şi CS Săcueni – Unirea Livada.

ACS CAO 1910 Oradea își va disputa meciurile de pe teren propriu sâmbăta după amiază la ora etapei (15-17), juniorii înaintea seniorilor.

CS Oșorhei îți va disputa meciurile considerate pe teren propriu la Alparea în ziua de DUMINICĂ, de la ora etapei, meciul juniorilor se va disputa după partida seniorilor.

CS Diosig Bihardioszeg își va disputa meciurile considerate acasă la Baza Sportivă Paleu pe toată perioada turului din cauză că terenul din Diosig a devenit impracticabil. Meciurile se vor desfășura SÂMBĂTA după amiază la ora etapei, primii seniorii, urmați de juniori.

Pe site-ul oficial al AJF Bihor (www.ajfbihor.ro, meniul asociaţia judeţeană de fotbal), la secţiunea documente utile, se găsesc formularele necesare participării în campionate. Tot de acolo, delegaţii echipelor vor putea descărca raportul de joc pentru fiecare competiţie în parte, având posibilitatea să-şi completeze din timp datele şi să-l înmâneze apoi arbitrului conform ROAF.

Reprezentanţii echipelor afiliate la AJF, seniori, juniori şi copii, pot consulta programarea meciurilor, delegări, rezultate, clasamente, dar şi alte informaţii, pe siteul www.ajfbihor.ro, care conform hotărârii Adunării Generale din 2011 consituie un mijloc oficial de comunicare cu echipele afiliate.

Delegaţii echipelor participante în campionatele organizate de AJF Bihor sunt responsabili pentru corectitudinea datelor introduse în raportul de joc. În caz de probleme şi neconcordanţe (numere greşite, date incorecte ale jucătorilor sau oficialilor trecuţi pe foaia de joc) vor suporta sancţiunile prevăzute în ROAF şi Regulamentul disciplinar.

Cluburile răspund direct de modul în care sunt executate sancţiunile de către jucători, oficiali sau alte persoane care le reprezintă sau care sunt legate de ele. Suspendarea se cumulează cu penalitatea sportivă şi se va prelungi până la plata integrală a acesteia, conform art. 19/4 din ROAF (T I S I). Cluburile sunt în mod solidar responsabili pentru penalităţile aplicate jucătorilor şi oficialilor. Faptul că o persoană a părăsit clubul nu înlătură răspunderea solidară a acestuia. Cluburile răspund de evidenţa cartonaşelor galbene, astfel ca la patru avertismente se suspendă pe una etapă, la fel şi 7, 9 sau 10 cartonaşe primite. Cartonaşele galbene primite în campionat nu se cumulează cu cele primite în Cupa României.

SE ATENŢIONEAZĂ REPREZENTANŢII TUTUROR ECHIPELOR DE FOTBAL CĂ LA JOCURILE LA CARE SE CONSEMNEAZĂ INCIDENTE (PE TEREN, LA VESTIARE, SAU ÎN TRIBUNE) ORI CONTESTAȚII ESTE OBLIGATORIE PREZENŢA PERSOANELOR IMPLICATE DIN AMBELE CLUBURI, PLUS ARBITRII ŞI OBSERVATORII JOCULUI, LA PRIMA ŞEDINŢĂ A COMISIEI DE DISCIPLINĂ A AJF BIHOR (ÎN PRIMA ZI DE MARŢI DE DUPĂ JOC, ora 18.00, LA SEDIUL AJF (Oradea, Piata 1 Decembrie nr. 4-6).

 

                                 Secretar                                                             Preşedinte AJF

                    PETRU BOROS                                     prof. RADU BITEA

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP