Buletin informativ nr. 7, sezon 2019-2020

10 Octombrie 2019, la ora 05:43 / Publicat în Comunicate AJF / 350 vizualizări

Buletin informativ nr. 7, sezon 2019-2020

 

BULETIN INFORMATIV

nr. 7 din 10 octombrie 2019

I. OMOLOGĂRI

Meciurile disputate în cadrul etapei a VII-a din Liga IV-a desfășurate în perioada 2-6 octombrie se omologhează cu rezultatele înregistrate pe teren. Jocurile din cele două serii ale Ligii a V-a desfășurate în 5-6 octombrie se omologhează cu rezultatele consemnate pe teren. Excepţie meciul Viitorul Tărian – Gloria Căbeşti, care se omologhează cu 3-0 pentru echipa din Tărian.

Meciurile din campionatele de copii, desfășurate în perioada 2-7 octombrie se omologhează cu rezultatele de pe teren.

III. SANCŢIUNI 

LIGA A 4-A, DUPĂ ETAPA 7, DIN 2-6 OCTOMBRIE

Boros Janos (Unirea Valea lui Mihai), Bobiş Radu (Olimpia Salonta), Batari Adrian (Crişul Aleşd) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Juniorul Nodiş Sebastian (Unirea Livada) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 20 de lei, conf TI, SII, art. 41/2.1.

Juniorul Duca Paul (Unirea Livada) se suspendă 3 etape şi o penalitate de 250 lei, conf. TII, SII, art. 65/a.

Mălaiu Andrei (Olimpia Salonta) se suspendă 2 etape şi o penalitate de 250 lei, conf. TII, SII, art.63/2-4b.

Gal Marcel (CS Oşorhei) se suspendă 2 etape şi o penalitate de 300 lei, conf. TII, SII, art. 63/2-4a.

Borza Emil (antrenor, CS Oşorhei) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 250 lei, conf. TII, SII, art. 53/2.

LIGA a 5-a

SERIA 1 - după etapa 7 din 5-6 octombrie

Deak Imre (Toldy Sânnicolau de Munte), Mechenici Petru Adrian (Minerul Şuncuiuş) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 30 de lei, conf TI, SII, art. 41/2.1.

Orosz Markusz (Voinţa Cheresig) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Gubics Cristian (AS Vadu Crişului) se suspendă 4 etape şi o penalitate de 200 lei, conf. TII, SII, art. 65/a.

Orban Norbert (Cetatea Biharia) se suspendă 2 etape şi o penalitate de 200 lei, conf. TII, SII, art. 63/2-4a.

Voinţa Cheresig se penalizează cu 100 de lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

Meciul Slovan valea Cerului . Inter Aştileu, întrerupt în minutul 44, la scorul de 6-0, se omologhează cu rezultatul de pe teren, conf. TII, SIV, art. 83/10.4. Inter Aştileu se penalizează cu 150 lei, conf. TII, SIV, art. 83/10.4.

SERIA 2 – după etapa 7 din 5-6 octombrie

Boţan Mădălin (Biharea Vaşcău) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 30 de lei, conf TI, SII, art. 41/2.1.

Lazăr Andrei (Biharea Vaşcău), Degău Cătălin (Zorile Bunteşti) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Fekete Imre (Victoria Tulca) se suspendă 3 etape şi o penalitate de 400 lei, conf. TII, SII, art. 63/2-4a.

Cabău Marius (Gloria Căbeşti) se suspendă 2 etape şi o penalitate de 200 lei, conf. TII, SII, art. 65/a.

Criste Raul /Gloria Căbeşti) se suspendă 4 etape şi o penalitate de 400 lei, conf. TII, SII, art. 65/a.

Meciul Viitorul Tărian – Gloria Căbeşti, întrerupt în minutul 72 la scorul de 1-0, se omologhează cu 3-0 în favoarea echipei din Tărian, conf. TII, SIV, art. 83/6. Gloria Căbeşti se penalizează cu 200 lei, conf. TII, SIV, art. 83/6.

Biharea Vaşcău, Zorile Bunteşti se penalizează cu 100 de lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

IV. COMUNICĂRI

Comisia Judeţeană de Arbitri Bihor organizează un nou curs de formare şi instruire pentru arbitrii de fotbal. Cursul va debuta luni, 4 noiembrie 2019, la sediul CJA Bihor de la Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea, începând cu ora 18:00. Cererea de înscriere, însoţită de taxa de 100 de lei, se va depune la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor, Piaţa Independenţei, nr. 4-6. Se pot înscrie tineri, fete şoi băieţi, cu vârstele între 16-30 de ani din Oradea şi judeţ, pasionaţi de arbitraj. Pot participa şi fotbalişti activi. Informaţii suplimentare la telefon 0744/219.027.

În sezonul 2019-2020, echipele din Liga a IV-a au obligaţia să folosească permanent pe teren doi jucători Under 21 (născuţi în anul 1999 sau mai tineri) şi un jucător Under 20 (născut în anul 2000 sau mai tânăr), formaţi la nivel naţional. Dacă unul sau mai mulţi dintre aceşti jucători sunt eliminaţi din teren, echipa respectivă nu este obligată să introducă pe teren un alt jucător care să îndeplinească condiţiile respective. Echipa care nu respectă regula folosirii jucătorului U21 va fi sancționată cu pierderea jocului prin forfait şi penalitate, conform ROAF.

Echipa gazdă este obligată să filmeze jocul cu mijloacele tehnice (cameră și trepied) puse la dispoziție de AJF Bihor, în caz contrar va fi penalizată financiar cu minim 100 lei/meci nefilmat. În caz de incidente sau probleme de organizare, neprezentarea filmării de către echipa organizatoare va atrage și alte sancțiuni.

Toti ocupantii băncilor de rezervă vor purta, la vedere, pe toată durata jocului, ecusonul emis de AJF Bihor. Lipsa ecusonului atrage după sine nepermiterea prezenței respectivilor oficiali (antrenori, medic, maseur, delegat etc.) pe banca tehnică.

Cluburile răspund direct de modul în care sunt executate sancţiunile de către jucători, oficiali sau alte persoane care le reprezintă sau care sunt legate de ele. Suspendarea se cumulează cu penalitatea sportivă şi se va prelungi până la plata integrală a acesteia, conform art. 19/4 din ROAF (T I S I). Cluburile sunt în mod solidar responsabili pentru penalităţile aplicate jucătorilor şi oficialilor. Faptul că o persoană a părăsit clubul nu înlătură răspunderea solidară a acestuia. Cluburile răspund de evidenţa cartonaşelor galbene, astfel ca la patru avertismente se suspendă pe una etapă, la fel şi 7, 9 sau 10 cartonaşe primite. Cartonaşele galbene primite în campionat nu se cumulează cu cele primite în Cupa României.

Se atenţionează echipele că baremul de arbitraj şi observare se plăteşte înainte de joc sau în termen de maximum jumătate de oră de la terminarea partidei, în caz contrar fiind aplicabile sancţiuni disciplinare conform ROAF.

Reprezentanţii echipelor afiliate la AJF, seniori, juniori şi copii, pot consulta programarea meciurilor, delegări, rezultate, clasamente, dar şi alte informaţii, pe siteul www.ajfbihor.ro, care conform hotărârii Adunării Generale din 2011 consituie un mijloc oficial de comunicare cu echipele afiliate.

Delegaţii echipelor participante în campionatele organizate de AJF Bihor sunt responsabili pentru corectitudinea datelor introduse în raportul de joc. În caz de probleme şi neconcordanţe (numere greşite, date incorecte ale jucătorilor sau oficialilor trecuţi pe foaia de joc) vor suporta sancţiunile prevăzute în ROAF şi Regulamentul disciplinar.

SE ATENŢIONEAZĂ REPREZENTANŢII TUTUROR ECHIPELOR DE FOTBAL CĂ LA JOCURILE LA CARE SE CONSEMNEAZĂ INCIDENTE (PE TEREN, LA VESTIARE, SAU ÎN TRIBUNE) ORI CONTESTAȚII ESTE OBLIGATORIE PREZENŢA PERSOANELOR IMPLICATE DIN AMBELE CLUBURI, PLUS ARBITRII ŞI OBSERVATORII JOCULUI, LA PRIMA ŞEDINŢĂ A COMISIEI DE DISCIPLINĂ A AJF BIHOR (ÎN PRIMA ZI DE MARŢI DE DUPĂ JOC, ora 18.00, LA SEDIUL AJF (Oradea, Piata 1 Decembrie nr. 4-6).

 

Secretar                                     Preşedinte AJF

 PETRU BOROS                                prof. RADU BITEA

 

 

 

 

 

 

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP