Copiii din Ziduri, laureați ai Cupei Satelor

17 Martie 2023, la ora 09:49 / Publicat în Comunicate AJF de Sorin Petre / 245 vizualizări

Copiii din Ziduri, laureați ai Cupei Satelor

Unul dintre cele mai îndrăgite evenimente fotbalistice buzoiene, Cupa Satelor, a ajuns la final. În ultimul act, copiii din Ziduri s-au impus în fața celor de la Gălbinași, cu 3 la 1, astfel că trofeul poposește, pentru cel puțin un sezon, în comuna din estul județului.

Final-four-ul s-a disputat pe terenul de rugby “Prințul Ghica”, cele patru echipe calificate fiind Pătârlagele, Săhăteni-Vintileanca, Gălbinași și căștigătoarea Ziduri.

Cupa Satelor este o competiție națională organizată de Federația Română de Fotbal , dedicată tinerilor practicanți ai fotbalului din mediul rural. Echipele participante reprezintă satele și comunele din România.

Obiectivele strategice ale acestui proiect sunt:
   • Configurarea fotbalului ca vector social în comunitățile rurale și întărirea legăturii fotbal – comunitate.
   • Promovarea fotbalului în mediul rural și creșterea atractivității acestuia în satele și comunele din România.
   •Descoperirea tinerelor talente fotbalistice din zone rurale.
   • Creșterea numărului de practicanți ai fotbalului prin implicarea copiilor din mediul rural într-o competiție națională.

Evoluțiile celor mai talentați dintre copiii prezenți la Cupa Satelor nu au trevut neobservate. Ediția trecută, Eduard Nedescu, component al echipei din Dumbrăvița, câștigătoarea ediției 2022, a fost transferat la Academia Gheorghe Hagi.

Mediul rural a constituit, de-a lungul timpului, filonul principal pentru fotbalul românesc. Conform statisticilor, cei mai mulți dintre componenții echipei României la Campionatele Mondiale din 1990 și 1994 s-au născut în provincie

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP