REGULAMENTUL CAMPIONATELOR JUDETENE 2019-2020

 

 

 

A.J.F. OLT

REGULAMENTUL

Campionatelor si competitiilor din judetul Olt  2019 – 2020

 

            A – SCOP

     Cuprinderea unui numar cat mai mare de asociatii sportive si sportivi legitimati in campionatele si competitiile judetului si ierarhizarea echipelor dupa rezultatele obtinute.

 

            B – ORGANIZARE

     Toate intrecerile editiei 2019/2020: Liga a 4-a, Liga a 5-a si campionatele judetene de juniori – revin A.J.F. OLT prin comisia judeteana de competitii si comisiile locale de fotbal.

     La nivel de judet se organizeaza :

1.      Campionatul “Liga a 4-a”  - TUR–RETUR (TOAMNA–PRIMAVARA) - maxim 16 echipe

2.      Campionatul “Liga a 5-a” – 4 serii geografice numai seniori

3.      Campionatul  juniorilor A1, B1,C, D, E si F

4.      Cupa Romaniei – etapa judeteana

5.      Memorialele Ghe. Ola si Ghe. Ene

6.      Cupa Satelor

 

           In campionatul Ligii a 4-a pot fi inscrise la cerere, in limita locurilor disponibile, echipe nou infiintate sau din cele care nu au castigat seria judeteana, dar care poseda baza materiala si posibilitati financiare garantate. Pentru a fi inscrise in campionatul Ligii a 4-a asociatiile sportive/cluburile care nu au avut activitate la nivelul acestui campionat, au obligatia depunerii sumei de 5000 lei in contul A.J.F. Olt. Daca echipa se retrage sau va fi exclusa din campionat, suma nu va mai fi restituita. Daca echipa termina campionatul, suma va putea fi folosita pentru plata debitelor restante fata de A.J.F. Olt.

            Incepand cu editia de campionat 2020/2021 toate echipele participante in campionatul Ligii a 4-a au obligatia depunerii la A.J.F. Olt, odata cu cererea de inscriere in campionat suma de 5000 lei, reprezentand garantie financiara.

            Echipele participante in campionatul Ligii a 4-a au obligatia folosirii pe toata durata jocurilor din campionat cel putin a unui jucator sub 20 ani - U20, nascut incepand cu data de 01.01.2000.

            Daca jucatorul U20 este eliminat din teren, echipa in cauza nu este obligata sa introduca in teren un alt jucator din aceeasi categorie de varsta.

 

            C – DATELE DESFASURARII

            Toate jocurile Ligii a 4-a si Ligii a 5-a se vor desfasura DUMINICA  la orele 11:00 si 14:30 (2 R x 45’ ) conform datelor stabilite in program sau in alte zile la solicitarea echipelor conform R.O.A.F.

            In cazul retragerii sau excluderii unor echipe, pentru realizarea numarului de jocuri impuse de F.R.F. castigatoarei Ligii a 4-a si a dreptului de participare la baraj, A.J.F. Olt isi rezerva dreptul de a organiza dupa terminarea campionatului regular - play-off - cu primele 4 echipe care isi vor pastra punctele acumulate la finalul campionatului regular.     

Echipa castigatoare a Ligii a 4-a va putea promova conform R.O.A.F. in Liga a 3-a, prin baraj interjudetean, iar ultimele 4 echipe retrogradeaza, daca echipele castigatoare de serii din Campionatul Ligii a 5-a promoveaza, avand baze sportive corespunzatoare si posibilitati financiare garantate.

 

            D – ASPECTE DIN REGULAMENT

     Echipele organizatoare au obligatia sa asigure la joc urmatoarele:

     - 3 mingi de joc, fanioane arbitri, terenuri regulamentare;

     - asistenta medicala calificata, pe toata durata partidei – prezentarea obligatorie a legitimaţiei (act de calificare) sau delegaţiei, fără de care jocul nu va începe.

     - ordinea si disciplina, inainte, in timpul si dupa terminarea jocului prin personal propriu (echipele organizatoare au obligatia de a intocmi la fiecare joc un tabel nominal cu minim 3 oameni de ordine care va fi inmanat observatorului inainte de inceperea jocului) si cu ajutorul organelor de politie si jandarmi cf. L4 si L10, cu interventii prompte in caz de nevoie si prin organele administratiei locale respectand OG 11 / 2006.

            La toate jocurile organizatorii au obligatia asigurarii conditiilor de desfasurare ale jocului si a sigurantei jucatorilor si oficialilor, inainte, in timpul si dupa terminarea jocului.    

            In incinta terenului, la vestiare si pe bancile de rezerva, accesul este permis numai persoanelor nominalizate de R.O.A.F. si R.O.D.A.A – cu ecusoane oficiale.

            In caz de neprezentare a arbitrilor se va proceda la alegerea de comun acord a unei brigazi din randul arbitrilor neutri prezenti la teren, orice alti arbitri sau persoane agreate de cei doi delegati. Daca unul din cei doi delegati refuza disputarea jocului, echipa acestuia va pierde prin forfait.

     Pe tot parcursul campionatului NEPREZENTAREA la joc in deplasare va fi sanctionata cu pierderea jocului prin forfait si NEPROGRAMARE la jocul urmator in organizare proprie daca nu vor fi prezentate acte justificative conform R.O.A.F.          

     Numarul schimbarilor permis de regulament este de 4 (patru) la echipele de seniori si 5 (cinci) la echipele de juniori, in toate competitiile organizate de A.J.F. Olt.    

     Conform regulamentelor la jocurile din Campionat sau Cupa pot fi introduse CONTESTATII numai pentru maxim 3 jucatori (sub rezerva anularii contestatiei in caz de nerespectare a numarului de jucatori contestati) care vor fi achitate ca si cartonasele galbene sau rosii, in termen de 48 de ore de la disputarea jocului, iar pentru solutionare, delegatii si jucatorii implicati vor fi prezenti din oficiu la prima sedinta a C.D.C., care se desfasoara in fiecare marti, ora 17, la sediul A.J.F. Olt.

      In cazul contestatiilor pentru substituire, daca la joc se face filmare sau fotografie oficiala – arbitrul cu jucatorii contestati – la comisie va fi prezent numai delegatul echipei contestate cu CI-urile originale ale jucatorilor contestati pentru substituire.

      Neprezentarea delegatilor cu C.I. originale la Comisia de Disciplină constituie abatere disciplinară şi va fi sancţionată conform R.O.A.F.

      Sustinerea contestatiilor sau apelurilor la C.D.C. va fi facuta numai de catre delegatul sau capitanul echipei in cauza.

     Delegatii si antrenorii vor primi sanctiuni in numar de jocuri in loc de luni competitionale. Reprezentarea asociatiilor sportive de catre oficiali aflati in stare de suspendare se va sanctiona cu pierderea jocului prin forfait (3-0 in favoarea echipei adverse).

     In cazul contestatiilor pentru SUBSTITUIRE, delegatii sunt obligati sa asigure prezenta la confrunt, la fotografie, la inscrierea datelor in raportul de arbitraj sau la prima sedinta a C.D.C.

     Pentru folosirea jucatorilor SUBSTITUITI si dovediti la C.D.C. urmare a unei contestatii regulamentare, echipa in cauza va fi sanctionata cu pierderea jocului cu 3-0 si penalitate de 1.000 lei pentru Liga 4 si 1000 lei pentru Liga 5. Pentru fiecare REPETARE la Liga 4 se adauga cate 500 lei iar la Liga 5 se adauga 300 lei.

     In caz de neachitare a penalitatilor in termenul prevazut, echipa nu va fi programata pana la achitare sau va fi exclusa.

     La fiecare joc organizatorii trebuie sa asigure terenuri vizibil marcate, tunse, cu suprafata neteda, cu steaguri si porti regulamentare si sa achite baremurile arbitrilor si oficialilor NUMAI PE DOCUMENTE CORECT COMPLETATE, FARA MODIFICARI SI STERSATURI.

 

            E. – PARTICIPANTI

     In campionatele judetene se pot inscrie As. Sp./Cluburi cu Certificate de Identitate Sportiva, care platesc taxe sportive si au in proprietate sau chirie baze sportive regulamentare si echipament sportiv.

     Participarea se face numai pe baza de legitimatii tip F.R.F. cu viza anuala si medicala la zi.

     In situatia in care la joc echipele poarta echipament asemanator, obligatia schimbarii echipamentului revine GAZDELOR.

     In caz de incidente, delegatii si jucatorii implicati sunt OBLIGATI sa se prezinte NECONVOCATI  la prima sedinta a C.D.C.

     Statutul echipelor satelit este cel stabilit de R.O.A.F. al .F.R.F.

     Anual, în funcţie de posibilităţile financiare, A.J.F. Olt poate premia echipele câştigătoare.

     A.J.F. Olt isi rezerva dreptul de a solutiona toate problemele neprevazute in prezentul regulament, respectand regulamentele F.R.F., R.O.A.F. si instructiunile privind competitiile interne.

     Plata taxelor anuale pentru 2020 poate fi facuta in trimestrul 4 al anului curent sau pana la 30 martie 2020.

            NOTA: Toate jocurile din etapa judeteana a Cupei Romaniei vor fi programate pe terenurile echipelor de categorie inferioara sau mai slab clasate in turul campionatului, iar FINALA va fi programata in organizarea A.J.F. Olt care va stabili terenul de joc, va asigura masuri de ordine - siguranta inainte, in timpul, dupa desfasurarea jocului si va achita indemnizatiile oficialilor.

 

 

COMISIA DE ORGANIZARE

 

 

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP