REGULAMENTUL CAMPIONATELOR JUDETENE 2021-2022

A.J.F. OLT

REGULAMENTUL

CAMPIONATELOR SI COMPETITIILOR DIN JUDETUL OLT

EDITIA  2021 – 2022

          A – SCOP :

 

          Cuprinderea unui numar cat mai mare de asociatii sportive / cluburi si sportivi legitimati in campionatele si competitiile judetului Olt si ierarhizarea echipelor dupa rezultatele obtinute.

 

          B – ORGANIZARE :

 

          Toate intrecerile editiei 2021/2022 : Liga a 4-a, Liga a 5-a ,Campionatele judetene de copii si  juniori , Cupa Romaniei - etapa judeteana – revin A.J.F. OLT prin comisia judeteana de competitii si comisiile locale de fotbal.

 

          La nivelul judetului Olt se organizeaza urmatoarele competitii :

 

1.    Campionatul “Liga a 4-a” - TUR–RETUR (TOAMNA–PRIMAVARA) -14 echipe

2.    Campionatul “Liga a 5-a” - TUR–RETUR (TOAMNA–PRIMAVARA) - 3 serii geografice,numai seniori

3.    Campionatele judetene de juniori : U19 - judetean (n. 2003), U17 - judetean        (n. 2005) , U15 (n. 2007) , U13 (n.2009) , U11 (n.2011)  

4.    Cupa Romaniei – Etapa judeteana

5.    Trofeele  Gheorghe Ola (n. 2012) si Gheorghe Ene (n. 2013)

6.    Cupa Satelor

 

   In  Campionatele  Ligii a 4 a si  Ligii a 5 a, precum si in Campionatele Judetene de Copii si Juniori pot fi inscrise, la cerere, Asociatiile Sportive / Cluburile care considera ca pot respecta, in totalitate, prevederile Ordinului Comun al Ministerului Tineretului si Sportului si Ministerului Sanatatii privind practicarea jocurilor de echipa in aer liber si Protocolului de desfasurare a competitiilor de fotbal , in vigoare la prezenta data, precum si aspectele mentionate in Regulamentul Campionatelor si Competitiilor din judetul Olt, editia 2021/2022, Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice, Regulamentul Disciplinar, Regulamentul privind Statutul si Transferul Jucatorilor de Fotbal, elaborate de Federatia Romana de Fotbal.

Asociatiile sportive / Cluburile sunt direct raspunzatoare de efectuarea testelor medicale obligatorii de catre persoanele care le apartin si isi asuma, in totalitate, raspunderea pentru autenticitatea tuturor documentelor trimise catre AJF Olt.

Termenul limita de transmitere, la adresa de email: ajfolt@yahoo.com, a documentelor medicale obligatorii (tabel nominal + dovezi vaccinare/testare/trecere prin boala) pentru a putea participa la jocuri este - VINERI - ORA 17:00 pentru etapele programate in weekend sau MARTI -ORA 17:00 in cazul etapelor intermediare.

Orice Club/Asociatie Sportiva care nu indeplineste cerintele medicale obligatorii va fi considerat/a ca neprezentat/a la joc.

           In Campionatul Ligii a 4-a pot fi inscrise la cerere, in limita locurilor disponibile, echipe nou infiintate sau din cele care nu au castigat Campionatul Ligii a 5 a , dar care detin baza materiala adecvata si posibilitati financiare garantate.

          Pentru a fi inscrise in Campionatul Ligii a 4-a asociatiile sportive/cluburile care nu au avut activitate la nivelul acestui campionat, au obligatia depunerii sumei de 5000 (cinci mii) lei in contul A.J.F. Olt. Daca echipa se retrage sau va fi exclusa din campionat, suma nu va mai fi restituita. Daca echipa termina campionatul, suma va putea fi folosita pentru plata debitelor restante fata de A.J.F. Olt.

 

          Echipele participante in Campionatul Ligii a 4-a au obligatia folosirii pe toata durata jocurilor din campionat cel putin a unui jucator sub 20 ani - U20, nascut incepand cu data de 01.01.2002.

          Daca jucatorul U20 este eliminat din teren, echipa in cauza nu este obligata sa introduca in teren un alt jucator din aceeasi categorie de varsta.

 

          C –  DATELE DE  DESFASURARE :

 

          Toate jocurile din cadrul  Campionatului  Ligii a 4-a, cu exceptia etapelor intermediare,  se vor desfasura in ziua de  SAMBATA , la ora 11:00 - (2 R x 45’ ) conform datelor stabilite in program sau in alte zile la solicitarea echipelor organizatoare conform R.O.A.F.

          Toate jocurile din cadrul  Campionatului  Ligii a 5-a  se vor desfasura in ziua de  DUMINICA,  la orele 11:00 si 14:30 - (2 R x 45’ ) conform datelor stabilite in program sau in alte zile la solicitarea echipelor organizatoare conform R.O.A.F.

 

          In cazul retragerii sau excluderii unor echipe, pentru realizarea numarului de jocuri impuse de F.R.F. castigatoarei Campionatului Ligii a 4-a si a dreptului de participare la baraj, A.J.F. Olt isi rezerva dreptul de a organiza dupa terminarea campionatului regular - play-off - cu primele 6 (sase) echipe care isi vor pastra punctele acumulate la finalul campionatului regular.       

 

Echipa castigatoare a Campionatului  Ligii a 4-a va putea promova conform R.O.A.F. in Campionatul  Ligii a 3-a, prin baraj interjudetean, iar ultimele 3(trei) echipe retrogradeaza, daca echipele castigatoare de serii din Campionatul Ligii a 5-a promoveaza, avand baze sportive corespunzatoare si posibilitati financiare garantate.

 

          Sistemul competitional al Campionatelor Judetene de Copii si Juniori va fi stabilit de Biroul Executiv al Asociatiei Judetene de Fotbal Olt, la propunerea Comisiei de Competitii, in functie de numarul cluburilor inscrise in competitie, la fiecare categorie de varsta in parte, dupa consultarea reprezentantilor cluburilor cu activitate de copii si juniori.

 

                    D – ASPECTE DIN REGULAMENT :

           Echipele organizatoare au obligatia sa asigure la joc urmatoarele:

          - 3 mingi de joc, fanioane arbitri, terenuri regulamentare;

 

          - ASISTENTA MEDICALA CALIFICATA PE TOATA DURATA JOCULUI

           Pentru a putea asigura asistenta medicala la jocurile din cadrul Campionatelor si Competitiilor  Judetene de  Seniori si Juniori, cadrul medical desemnat ( medic sau asistent medical ) trebuie sa prezinte, inainte de joc, urmatoarele documente:

1.    legitimatie de serviciu valabila pe anul in curs (certificat libera practica) sau delegatie emisa de unitatea medicala de care apartine;

2.    act de calificare corespunzator.

In cazul neprezentarii documentelor precizate mai sus, jocul nu va incepe, urmand ca echipa organizatoare sa suporte consecintele regulamentare.

De asemenea, pentru disputarea unui joc oficial, organizatorul este obligat sa asigure prezenta la teren a unei autosanitare dotata cu mijloace de resuscitare sau a unui autoturism pe care sa fie inscriptionata o cruce rosie pe fond alb.

Mijlocul de transport necesar asigurarii asistentei medicale trebuie sa stea la dispozitie, in imediata apropiere a terenului de joc, pe toata durata jocului, iar numarul de inmatriculare al acestuia va fi inscris in raportul de arbitraj.

           - ordinea si disciplina, inainte, in timpul si dupa terminarea jocului, prin personal propriu (echipele organizatoare au obligatia de a intocmi la fiecare joc un tabel nominal cu minim 3 oameni de ordine care va fi inmanat observatorului inainte de inceperea jocului), si cu ajutorul organelor de politie si jandarmi cf. Legii 4/ 2008 si Legii 10/2012, cu interventii prompte in caz de nevoie, si prin organele administratiei locale respectand O.G.  nr. 11 / 2006.

          La toate jocurile organizatorii au obligatia asigurarii conditiilor de desfasurare ale jocului si a sigurantei jucatorilor si oficialilor, inainte, in timpul si dupa terminarea jocului.    

          In incinta terenului, la vestiare si pe bancile de rezerva, accesul este permis numai persoanelor nominalizate de R.O.A.F. si R.O.D.A.A.F. – cu ecusoane oficiale.

          In caz de neprezentare a arbitrilor se va proceda la alegerea de comun acord a unei brigazi din randul arbitrilor neutri prezenti la teren, orice alti arbitri sau persoane agreate de catre cei doi delegati. Daca unul din cei doi delegati refuza disputarea jocului, echipa acestuia va pierde prin forfait. Aceasta prevedere nu este valabila in cazul jocurilor din cadrul Campionatului Ligii a 4-a, la aceste jocuri fiind aplicabile prevederile Regulamentului de Organizare a Activitatii Fotbalistice, elaborat de Federatia Romana de Fotbal.

  Pe tot parcursul campionatului Ligii a 5-a, NEPREZENTAREA la joc in deplasare va fi sanctionata cu pierderea jocului prin forfait si NEPROGRAMARE la jocul urmator in organizare proprie, daca nu vor fi prezentate documente justificative conform R.O.A.F.          

           Numarul schimbarilor permis de regulament este de 5 (cinci) in maxim 3 (trei) opriri ale jocului la echipele de seniori, in toate competitiile organizate de A.J.F. Olt.

          In cazul jocurilor de copii si juniori numarul schimbarilor permis de regulament este specificat in Regulamentele fiecarei categorii de varsta in parte.

          Numarul jucatorilor care pot fi inscrisi in raportul de arbitraj este  20 (douazeci).

 

           Conform regulamentelor, la jocurile din Campionat sau Cupa pot fi introduse CONTESTATII  numai pentru maxim 3( trei ) jucatori (sub rezerva anularii contestatiei in caz de nerespectare a numarului de jucatori contestati), care vor fi achitate, ca si cartonasele galbene sau rosii, in termen de 48 (patruzeci si opt) de ore de la disputarea jocului, iar pentru solutionare, delegatii si jucatorii implicati vor fi prezenti din oficiu la prima sedinta a Comisiei de Disciplina si Competitii, care se desfasoara in fiecare marti, ora 17, la sediul A.J.F. Olt.

 

           In cazul contestatiilor pentru substituire, daca la joc se face filmare sau fotografie oficiala – arbitrul cu jucatorii contestati – la comisie va putea fi prezent numai delegatul echipei contestate cu Cartile de identitate in original , sau poza color, ale jucatorilor contestati pentru substituire.

           Neprezentarea delegatilor cu Cartile de Identitate originale, sau poza color, la Comisia de Disciplină constituie abatere disciplinară şi va fi sancţionată conform R.O.A.F.

           Sustinerea contestatiilor sau apelurilor la Comisia de Disciplina si Competitii  va fi facuta numai de catre delegatul sau capitanul echipei in cauza.

 

            Delegatii si antrenorii vor primi sanctiuni in numar de jocuri in loc de luni competitionale. Reprezentarea asociatiilor sportive de catre oficiali aflati in stare de suspendare se va sanctiona cu pierderea jocului prin forfait (3-0 in favoarea echipei adverse).

          Suspendarea executarii sanctiunilor in cazul jucatorilor si oficialilor se poate face de catre Comisia de Disciplina si Competitii a A.J.F. Olt cu respectarea prevederilor ART. 37/2 din Regulamentul Disciplinar al F.R.F.

 

          In cazul contestatiilor pentru SUBSTITUIRE, delegatii sunt obligati sa asigure prezenta jucatorilor contestati la confrunt, la fotografie, la inscrierea datelor in raportul de arbitraj sau la prima sedinta a Comisiei de Disciplina.

           Pentru folosirea jucatorilor SUBSTITUITI si dovediti la Comisia de Disciplina ca urmare a unei contestatii regulamentare, echipa in cauza va fi sanctionata cu pierderea jocului cu 3-0 si penalitate de 1.000 lei pentru Liga 4 si 1.000 lei pentru Liga 5. Pentru fiecare REPETARE la Liga 4 se adauga cate 500 lei iar la Liga 5 se adauga 300 lei.

            In caz de neachitare a penalitatilor in termenul prevazut, echipa nu va fi programata pana la achitare sau va fi exclusa.

 

            La fiecare joc organizatorii trebuie sa asigure terenuri vizibil marcate, tunse, cu suprafata neteda, cu steaguri si porti regulamentare si sa achite baremurile arbitrilor si oficialilor NUMAI PE DOCUMENTE CORECT COMPLETATE, FARA MODIFICARI SAU STERSATURI.

 

          E. – PARTICIPANTI :

 

          In Campionatele Judetene se pot inscrie Asociatii Sportive / Cluburi cu Certificate de Identitate Sportiva, care platesc taxe sportive si au in proprietate sau chirie baze sportive regulamentare si echipament sportiv.

           Participarea se face numai pe baza de legitimatii tip F.R.F. / A.J.F. cu viza anuala si medicala la zi.

           In situatia in care la joc echipele poarta echipament asemanator, obligatia schimbarii echipamentului revine GAZDELOR.

           In caz de incidente, delegatii si jucatorii implicati sunt OBLIGATI sa se prezinte NECONVOCATI  la prima sedinta a Comisie de Disciplina.

 

            Statutul echipelor satelit este cel stabilit de R.O.A.F. al F.R.F.

            Anual, în funcţie de posibilităţile financiare, A.J.F. Olt poate premia echipele câştigătoare.

          A.J.F. Olt isi rezerva dreptul de a solutiona toate problemele neprevazute in prezentul regulament, respectand regulamentele F.R.F. :  Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice, Regulamentul Disciplinar, Regulamentul privind Statutul si Transferul Jucatorilor de Fotbal  si instructiunile privind competitiile interne.

          Prezentul Regulament se completeaza cu Principiile de desfasurare a competitiilor si modalitatilor de departajare pentru sezonul 2021/2022, elaborate de Federatia Romana de Fotbal.

 

             Plata taxelor anuale pentru 2022 poate fi facuta in trimestrul 4 al anului curent sau pana la 30 martie 2022

 

          NOTA: Toate jocurile din etapa judeteana a Cupei Romaniei vor fi programate pe terenurile echipelor de categorie inferioara sau mai slab clasate in turul campionatului, iar FINALA va fi programata in organizarea A.J.F. Olt ,care va stabili terenul de joc, va asigura masuri de ordine - siguranta inainte, in timpul, dupa desfasurarea jocului si va achita indemnizatiile oficialilor.

 

COMISIA DE ORGANIZARE

 

Regulamentul Campionatelor si Competitiilor din judetul Olt_2021-2022.doc

 

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP