Deciziile Comitetului Executiv din 3 noiembrie 2021

04 Noiembrie 2021, la ora 11:10 / Publicat în Comunicate AJF de Bogdan Tincu / 302 vizualizări

Deciziile Comitetului Executiv din 3 noiembrie 2021

Ieri a avut loc o nouă ședință a Comitetului Executiv al FRF.

     Cele mai importante detalii:

-   modificarea Protocolului pentru desfășurarea competițiilor, în sensul în care cluburile nu mai sunt obligate să trimită Departamentului Competiții/Medical buletinele de analiză ale testelor cu rezultat negativ, efectuate de jucători, NU ușurează procedura întrucât buletinele precum și certificatele verzi se vor atașa carnetelor de legitimare care vor fi verificate de arbitru.

 

-    o decizie favorabilă arbitrilor de liga 2 și 3 este aceea de prelungire cu încă un an calendaristic a activității acestora.

   

   De fapt decizia este favorabilă inclusiv Comisiilor Județene de Arbitri, în situația lipsei acute de arbitri.

 

      Se modifică art.54 din R.O.A.F. Asistența medicală”  pct.1.5 și anume perioada de 15 minute se prelungește la 30 minute.

      Motivație : în contextul pandemiei majoritatea ambulanțelor sunt ocupate și întârzie să se prezinte la terenul de joc în termenul regulamentar.

 


 

Deciziile Comitetului Executiv din 3 noiembrie 2021

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, întrunit în mod statutar, în prezența majorității membrilor săi, domnul Alin Cioban absentând motivat, în conformitate cu art. 47 alin. (2) din Statutul Federației Române de Fotbal la data de 3 noiembrie 2021, adoptă următoarele decizii:

 

  • Se modifică Protocolul pentru desfășurarea competițiilor: comunicarea documentelor medicale de către cluburi către FRF se va realiza în continuare doar în situația în care există cazuri pozitive COVID-19 la cluburile respective, FRF/LPF având posibilitatea de a solicita oricând dovada efectuării testelor sau a deținerii celorlalte documente, conform prezentului protocol. De asemenea, se aprobă Anexa la Protocol cu privire la persoanele care au acces în stadion în situația jocurilor internaționale, finala Cupei și Supercupa României.
  • Se modifică Protocolul pentru desfășurarea competițiilor de futsal: comunicarea documentelor medicale de către cluburi către FRF se va realiza în continuare doar în situația în care există cazuri pozitive COVID-19 la cluburile respective, FRF având posibilitatea de a solicita oricând dovada efectuării testelor sau a deținerii celorlalte documente, conform prezentului protocol.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente jocului oficial din cadrul Preliminariilor Campionatului Mondial de Fotbal 2022 dintre echipele naționale de seniori ale României și Islandei (11 noiembrie 2021).
  • Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente jocului oficial din cadrul Preliminariilor Campionatului Mondial de Fotbal 2022 dintre echipele naționale de seniori ale  Liechtensteinului și României (14 noiembrie 2021).
  • Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente jocului amical dintre echipele U21 ale Italiei și României.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente acțiunii din luna noiembrie 2021 a echipei naționale U20, incluzând cele două meciuri amicale România – Polonia și Italia – România.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi costurile turneelor desfășurate în România și la care au participat echipele naționale ale României, U17 și U18.
  • Amână pentru proxima ședință aprobarea Regulamentului Național de Licențiere a Cluburilor și de Fair-Play Financiar, ediția 2021.
  • Amână pentru proxima ședință aprobarea Regulamentul privind Procedurile de Monitorizare Financiară și de Luare a Deciziilor de Sancționare a Cluburilor Licențiate de Liga 1, ediția 2021.
  • Amână pentru proxima ședință aprobarea Procedurile Comisiilor pentru Acordarea Licenței Cluburilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, ediția 2021.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi solicitarea Comisiei Centrale a Arbitrilor privind prelungirea activității cu încă un an calendaristic, pentru arbitrii din Liga a 2-a și a 3-a care ar fi trebuit să își încheie activitatea la sfârșitul anului calendaristic 2021.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi costurile necesare continuării proiectului “Football Connect”.
  • Aprobă modificarea ROAF art. 14 alin. 2 din ROAF exclusiv până la finalul sezonului 2021/2022 în sensul creșterii termenului acordat pentru asigurarea asistenței medicale de la 15 la 30 de minute. Aceeași prevedere va fi aplicabilă și pentru ROC Fotbal în sală.
    • Textul art. 14 alin. 2 din ROAF urmând a fi următorul:
    • Dacă una din echipe, ambele echipe sau asistența medicală se prezintă la teren după ce arbitrul a fluierat sfârșitul jocului, respectiv după timpul regulamentar de 15 minute, respectiv 30 de minute în cazul asistenței medicale, se vor aplica sancțiuni regulamentare. În toate cazurile, arbitrul jocului va cronometra perioada de 15 sau 30 de minute, după caz,  în prezența sau cu înștiințarea expresă a delegatului de joc sau oficialului responsabil de turneu, dacă este cazul, și a delegaților celor două echipe și va anunța și arăta expirarea termenului mai sus menționat, conform cronometrului deținut.
    • Prezenta modificare este valabilă doar până la finalul sezonului 2021/2022.
  • Aprobă proiectul de optimizare a Cupei României, proiect ce va fi realizat de Hypercube, precum și costurile aferente.
  • Aprobă desfășurarea Proiectului Turneul Speranțelor, ediția 2021/2022.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi modalitatea și termenele de distribuire a sumelor din drepturile TV pentru Liga a 2-a.
  • Respinge cu majoritate de voturi (2 voturi pentru) propunerea LPF având la bază solicitarea CS Gaz Metan Mediaș cu privire la modificarea prevederilor art. 19 bis din ROAF.
  • Ia act de retragerea de către LPF a propunerii privind modificarea Principiilor de desfășurare a competițiilor pentru sezonul competitional 2021/2022 de pe Ordinea de zi.

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP