“Ultimul fluier” pentru Otto Anderco!

29 Martie 2019, la ora 10:35 / Publicat în Comunicate AJF / 124 vizualizări

“Ultimul fluier” pentru Otto Anderco!

 

 ”Cu mare durere în suflet vă anunțăm trecerea în neființă a celui care a fost Anderco Otto, unul dintre cei mai mari arbitri români ai tuturor timpurilor!”.

Vestea tristă a venit joi dimineață și a fost postată chiar pe pagina Otto Anderco-oficial realizată de cei care l-au iubit, admirat și care i-au apreciat cariera în sport.

Se știa de mai mult timp că Otti bacsi avea probleme de sănătate. În Sălaj, județul unde Otto Anderco s-a mutat cu familia și care l-a adoptat și fotbalistic vorbind, în ultimii ani au fost organizate mai multe acțiuni caritabile și turnee prin care să se încerce alinarea suferințelor…Din păcate, însă, până la urmă, fostul mare arbitru sătmărean a pierdut lupta cu boala și s-a stins la 83 de ani…

Născut la Satu Mare, pe 18 iunie 1935, Otto Anderco a fost unul dintre cei mai buni arbitri FIFA ai României (1970 – 1981), făcând parte în anul 1980 din brigada care a condus finala Campiona-tului European, RFG – Belgia!

În prima ligă națională a condus 177 de meciuri în perioada 27.04.1969 – 30.10.1981, având în palmares și două finale ale Cupei României! După retragarea din activitatea de arbitraj, acesta s-a retras în orașul natal, devenind la un moment dat și președinte al Asociației Județene de Fotbal Satu Mare.

Ultimii 20 de ani din viață și i-a petrecut la Zalău, alături de soția sa, însă în ultimii ani s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. Acestea aveau să-l forțeze în cele din urmă să pună capăt meciului cu viața, în dimineața zilei de 28 martie 2019.

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP