Informari si comunicate AJF
19-02-2019
19-02-2019
14-02-2019
30-01-2019
(NEW) Returul campionatelor din sezonul 2018-2019

(NEW) In atentia arbitrilor, arbitrilor asistenti, observatorilor de arbitri si delegatilor de joc

detalii...
30-01-2019
Notificare

In atentia tuturor echipelor afiliate la AJF Timis ! Cont Bancar

detalii...
25-01-2019
Condoleante!

Lumea fotbalului timisean este profund indurerata de trecerea in nefiinta a fostului coleg, Tig Victor

detalii...
25-01-2019
16-12-2018
VIDEO! Finala Turneului de iarna

VIDEO! Finala Turneului de iarna organizat de AJF Timis dintre CS Avantul Periam si AS Pobeda Star Bisnov, 15.12.2018, ora 16:00, Sala Olimpia Timisoara

detalii...
11-12-2018
08-12-2018
Rezultate inregistrate in prima zi a Cupei de iarna

Rezultate inregistrate in prima zi a Cupei de iarna AJF Timis

detalii...

Comunicat Comisia Tehnica AJF Timis


Publicat in data de 22-10-2018, la ora 08:48

 

COMUNICAT

 

Incepand cu luna noiembrie 2018 Timisoara devine unul dintre punctele importante pe harta educationala a Romaniei in sport. Cea mai noua oferta educationala pentru profesionistii in sport – Scoala de Antrenori a CRSSE va fi prezenta pe piata din sud-vestul Romaniei, cu sediul Centrului Regional la Timisoara sub cordonarea domnului Ciprian Urican.

 

Centrul Roman de Studii Sportiv Educationale – CRSSE – este prima entitate privata din Romania care lucreaza in system VET – system educational vocational – si aduce pe piata o noua formula de lucru in care teoria si practica se imbina pentru a crea un mediu de invatare bazat pe combinarea teoriei sportului cu practica in proportie de 70%.

 

Lansata in piata la inceputul anului 2012 cu scopul crearii unui nou val de profesionisti in sport la nivelul resursei umane care pregateste sportivii, CRSSE are in acest moment peste 1000 de absolventi, Instructori Sportivi, Praparatori fizici si Antrenori, in cadrul cursurilor de calificare, specializare si perfectionare, cursuri acreditate de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei, cu recunoasterea de catre Ministerul Tineretului si Sportului si Federatiile de specialitate.

 

CRSSE este in acest moment cea mai extinsa scoala privata pentru specialist in sport, cu Centre Regionale in Bucuresti – incepand cu 2012- , Iasi – incepand cu 2015 -, Galati – incepand cu 2016 – Cluj si Timisoara incepand cu 2018. Toate cadrele didactice implicate in procesul educational al CRSSE imbina in mod fericit experienta de catedra cu experienta practica in sport, in tara si strainatate, astfel incat acestia pot sa ofere cele mai noi informatii cu privire la domeniul lor de activitate cat si la ramurile sportive specifice.

 

Coordonatorul Centrului Regional Timisoara, domnul Ciprian Urican, are o experienta de peste 22 ani in sport ca antrenor, lector in cadrul cursurilor FRF, tutore pentru cursantii Licentei PRO UEFA si UEFA YOUTH A ELITE JUNIOR, antreprenor – primul site de specialitate in fotbal lansat in Romania – Coaches Ahead.ro.

 

De ce trebuie sa aveti o diploma CRSSE?

 

Pentru a putea activa conform legislatiei romane, pentru a putea fi angajati legal in cadrul unei entitati sportive (asociatii sau cluburi sportive) trebuie sa detineti o diploma care sa se regaseasca in nomenclatorul de meserii din Romania.

 

Preparator fizic sportiv, instructor sportiv si antrenor sportiv sunt personae calificate in domeniul sportiv. De aceea trebuie sa obtineti o diploma CRSSE in Timisoara. Pina anul acesta ele nu puteau fi obtinute decit in Bucuresti.

 

 

 

 

 

 

Ce trebuie sa stiti?

 

Licentele C, B, A, A Elite Junior, PRO sunt specializari pe domeniul fotbal.

 

Licenta C nu va mai fi valabila daca posesorul ei nu detine carnet de instructor sportiv. Incepind de anul viitor ea nu va mai putea fi reinoita la FRF. Pentru ca licenta C reprezinta o specializare a unei meserii. Concret a celei de instructor sportiv.

 

La fel cum, pentru a incepe cursurile FRF pentru Licentele B, A, A Elite Junior sau PRO, aveti nevoie de carnet de antrenor. Fara el nici macar nu puteti sa va inscrieti la aceste cursuri.

 

Carnetul de preparator fizic este singurul act care ii confera dreptul posesorului de a sta pe banca de rezerve, inclusiv in Liga 1, fara a detine Licenta PRO sau A UEFA.

 

Cursurile pentru obtinerea diplomei de preparator fizic si de instructor sportiv vor dura maxim 1 luna de zile. La sfarsit, in urma unui examen, veti obtine diplomele respective, astfel incat veti putea fi angajati conform legilor romane.

 

Mai jos veti putea gasi actele necesare intocmirii dosarului pentru Preparator sportive, Instructor sportive, Antrenor.

 

SUCCES!

 

 

 

                                                                                    Prof. Ciprian Urican

                                                                      Presedinte Comisia Tehnica AJF Timis

 

 

 


Vezi mai multe stiri din categoria: Comunicate AJF    |    Vezi toate stirile

Ma abonez la newsletter

Email:

Sarbatoriti luna aceasta
oferta portal echipe