Debutul școlii de formare a arbitrilor de fotbal

03 Decembrie 2021, la ora 19:19 / Publicat în Comunicate CJA de Raul Ghiciulescu / 1060 vizualizări

Debutul școlii de formare a arbitrilor de fotbal

Astăzi, 3 decembrie 2021, începând cu ora 14:30, a avut loc primul curs din noua serie a Școlii de formare a arbitrilor de fotbal, organizată de Asociația Județeană de Fotbal Timiș, prin Comisia Județeană de Arbitri, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Ne bucurăm că acest parteneriat încheiat cu ISJ Timiș dă roade, mesajul transmis în rândul elevilor din liceele din județul Timiș fiind bine recepționat. Drept urmare, 32 de elevi din liceele timișene s-au înscris la noua ediție a cursului. Lor li se alătură alți 5 candidați la statutul de arbitru de fotbal, din rândul studenților sau absolvenților.

Având în vedere condițiile pandemice, urmare a restricțiilor impuse de noul coronavirus, cursul s-a desfășurat online, prin platforma Zoom.­ Cursanții înscriși au avut supriza de a fi prezenți în cadrul videoconferinței alături de Ovidiu Hațegan, arbitrul român cel mai bine cotat la nivel internațional, care le-a vorbit acestora despre cariera sa și despre sacrificiile pe care un arbitru le face pentru a ajunge în top.

Este o adevarată plăcere să particip la acest curs. Felicit conducerea AJF Timiș si pe domnul Inspector Marin Popescu pentru acest parteneriat. Ceea ce realizați dumneavoastră la Timișoara este o inițiativă extraodinară, un punct de plecare pentru întreaga țară.

Vă spun sincer, am intrat în acest curs și retrăiesc acele emoții pe care le-am avut în urmă cu 25 de ani.

Cu cât munciți mai mult, cu atât sunteți mai norocoși. Stiu că sună ciudat sau interesant, dar este adevărat. Muncă, muncă, muncă și o să vedeți că o sa aveți și noroc în această activitate. Pentru mine au fost 25 de ani minunați, nu aș schimba pentru nimic în lume această meserie, pentru că pentru mine, da, este o meserie. Veți păși într-o lume nouă, în care arbitrii de fotbal nu sunt personajele cele mai iubite, știți asta, și trebuie să vă asumați acest lucru.

Sunt medic, am renunțat să lucrez în spital, tocmai pentru că pasiunea și dorința mea de a reuși au fost extraordinare. Arbitrajul pentru mine a însemnat enorm încă de la 16 ani. Am acum șansa să arbitrez la nivel de top, dar în spate stau multe sacrificii și multă muncă.

Ovidiu a discutat apoi cu cursanții și a răspuns întrebărilor acestora. Ii mulțumim pe această cale pentru deosebita onoare pe care ne-a facut-o participând la deschiderea cursului nostru și îi dorim mult succes în carieră.

O altă surpriză pregătită cursanților este participarea domnului Marin Popescu, Inspector Școlar General în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, fost arbitru la rândul său, care le-a vorbit acestora despre importanța cultivării sportului în rândul elevilor.

Ce se întamplă astăzi, prin debutul acestui curs, este o oportunitate dată acestor elevi de a avea autonomie. Mă bucur să văd atâția cursanți elevi din liceele din județul nostru. Dragii mei elevi, veți începe un nou model de cursuri, unde veți îmbina teoria cu foarte multă practică. Opțiunea pe care ați luat-o este una legată și de sănătate, pentru că a face sport prin activitatea de arbitraj înseamnă sănătate. Sincer, mi-e dor să calc cu ghetele de fotbal pe un teren de fotbal, dar timpul, din păcate, nu îmi mai permite.

Aș vrea să mă opresc asupra cursului de arbitraj pe care și eu l-am absolvit. Mi s-a povestit atunci despre arbitraj, despre cum ne poate ajuta  inclusiv în carieră, câștigănd dintr-o perspectivă a dezvoltării personale și a setului de valori pe care trebuie să îl avem tot timpul cu noi. În timpul cursului s-a deschis ușa și a intrat Nicolae Grigorescu, care cu două zile înainte arbitrase o semifinală de Liga Campionilor. Am rămas cu toții impresionați și ne doream și noi să ajungem la un asemenea nivel.

Participând la acest curs veți face sacrificii, dar sunt convins că o veți face cu plăcere, pentru că atunci când faci un lucru cu plăcere, satisfacțiile nu vor întârzia să apară.

Legile care guvernează jocul de fotbal au o infinitate de necunoscute, dar sunt convins că învățând aceste legi veți găsi soluții la cele mai multe dintre probleme. Mulțumesc bunului meu prieten, Nicolae Grigorescu, domnului președinte al AJF Timiș, Romeo Malac, lui Raul Ghiciulescu, vouă, tuturor elevilor, precum și școlilor de unde proveniți pentru opțiunea luată și sunt convins că veți fi parte a unei echipe de arbitri foarte buni, care vor reprezenta județul Timiș în elita fotbalistică națională.”

Din partea Asociației Județene de Fotbal Timiș au participat domnii Nicolae Grigorescu, președintele Comisiei Județene de Arbitri, Romeo Malac, președintele AJF, și Raul Ghiciulescu, vicepreședintele acestei asociații.

Cursul de formare a arbitrilor de fotbal continua în săptamânile ce urmează, după un program care va fi comunicat cursanților.

 

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP