JUNIORI A1

17 August 2018, la ora 06:09 / Publicat în Comunicate AJF de Cristi Ariton / 419 vizualizări

JUNIORI A1

 UTIL PENTRU ARBITRI, ȘI NU NUMAI!

 
REGULAMENT JUNIORI A1 – UNDER 19, 2018 – 2019
 
 
 
Au drept de joc în ”Campionatul U19 Județean”, ediția 2018 – 2019, jucătorii născuți în anul 2000 și mai tineri care au viză anuală AJF pe anul 2018 și 2019 (jucătorii cu viză anualăFRF pe sezonul în curs nu au drept de joc în această competiție).
 
NOTĂ - În campionatul U19 Judeţean au drept de joc jucătorii juniori U19 care participăexclusiv în campionatele județene de seniori și juniori. NU au drept de joc jucătorii juniori care participă în ediția 2018 – 2019 a competițiilor: Campionatul Național ”U19” și ”U17”, Liga Elitelor U19 și U17, Liga I, Liga a II-a, Liga a III-a sau Campionatele Naționale de Futsal și implicit, au viza FRF pe carnetul de legitimare. Dreptul de joc pentru Juniorii U19 de nivel județean este stipulat în ROAF- art.34, alin.3. În cazul în care jucătorul este nou legitimat în anul 2019, el nu necesită viza anuală pe anul 2018. În cazul în care unul sau mai mulți jucători au viză anuală FRF pe anul 2018, aceștia vor avea drept de joc în campionatul ”U19 Județean” dacă pe carnetele de legitimare ale acestora a fost operat transferul la echipa unde evoluează momentan în perioada oficială de transfer pentru campionatul 2018 - 2019 și nu au evoluat în alte competiții naționale în acest sezon.
 
Identificarea jucătorilor juniori în competițiile rezervate acestora se face pe baza carnetului de legitimare și a cărții de identitate sau pașaportului conform ROAF. În cazul jucătorilor care nu au împlinit vârstă de 14 ani, identificarea se va face în baza certificatului de naștere în original (ori o copie legalizată a acestuia la un notar public).
 
NOTĂ – Jucătorii care nu au împlinit vârsta de 14 ani, pot prezenta pașaportul în original și nuva trebui să prezinte certificatul de naștere.
 
Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 11 jucători, dintre care unul este portar.
 
Durata unui joc este de 90 de minute (fără prelungiri), împărțit în două reprize egale a câte 45 de minute, cu o pauză care nu va depăși 15 minute.
 
La începutul fiecărui joc, arbitrul va verifica identitatea jucătorilor celor două echipe înscriși în raportul de joc și va menționa acest fapt în raportul de arbitraj; dacă una din echipe nu se conformează, se aplică regula celor 3 (trei) minute, de la ora oficială de începere a jocului; dacă nici în acest caz echipa respectivă nu se conformează, jocul nu se dispută.


 Pe toată durata jocului se pot efectua cel mult 5 înlocuiri de jucători (de fiecare echipă).
 
 Un joc nu mai poate continua dacă o echipă are 4 jucători eliminați.
 
 

 

Terenul de joc trebuie să fie o suprafață de joc în totalitate naturală/artificială, omologat FRF/LPF conform ROAF.

 
Aparătorile pentru tibie sunt obligatorii.
 
 Pe raportul de arbitraj se pot trece 18 jucători, 11 titulari și maximum 7 jucători de rezervă,
 
La toate jocurile asistența medicală la teren va fi asigurată de către organizatori; mijloacele de transport trebuie să stea la dispoziție, în imediata apropiere, pe toată durata jocurilor iar numerele de înmatriculare ale acestora vor fi înscrise în raportul de arbitraj. La toate jocurile, este obligatorie prezența unui cadru medical delegat care va prezenta o delegație eliberată de către organul sanitar competent, legitimația de serviciu, precum și un act de identitate; în cazul nerespectării acestora, se acordă 15 minute echipei gazdă pentru remedierea situației, de la ora oficială de disputare a jocului; în caz contrar jocul nu se dispută! Dacă se constatălipsa asistenței medicale în timpul jocului, arbitrul, după ce oprește jocul, aplică regula celor 3 minute; dacă situația nu este remediată, jocul va fi oprit definitiv.

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP