REGULAMENT CUPA SATELOR
PARTICIPANTI
Participă echipele de copii născuţi dupa 01.01.2006-U13 ale satelor si comunelor din Romania.O comună poate participa cu mai multe echipe.
Echipele participante sunt obligate să respecte in totalitate urmatoarele prevederi:
1.jucatorii sa aiba domiciliul in localitatea care se inscrie in competitie
2.inscrierea se face pe baza formularului de inscriere, vizat de primarie.
3.la formularul de inscriere vor fi atasate copii dupa certificatele de nastere ale jucatorilor inscrisi.
4.toti jucatorii au obligatia prezentarii vizei de apt medical pentru efort.
5.jucatorii vor trebui sa prezinte in ziua meciului carnetul de elev vizat la zi.
6.echipele organizatoare raspund de ordinea si securitatea participantilor la competitiile organizate de catre AJF/FRF. AJF/FRF nu pot fi facute raspunzatoare de nici o accidentare suportata de un jucator oficial sau suporter, de nici o paguba suferita de catre o persoana fizica sau de echipa participantă.
7.Se califica in etapele superioare ale competitiei echipele campioane de judet.
8.Primariile cu echipele calificate din etapa judeteana care vor sa organizeze etapa regionala trebuie sa trimita cererile pentru organizarea turneelor regional pana la data sedintei tehnice de organizare din data de 28-03-2019.
SISTEM DE DESFASURARE
Se va juca stil turneu, fiecare cu fiecare.Toate echipele dintr-o grupa vor gazdui o etapa.Castigatoarele grupelor se vor intalni intr-un turneu final pentru desemnarea castigatoarei judetene.
DREPTUL DE JOC, NUMARUL JUCATORILOR SI DURATA JOCULUI
Au drept de joc in Cupa Satelor la Fotbal Editia 2018-2019 jucatorii nascuti in anul 2006si mai tineri si maximum 3 jucatoare (fete) nascute in anul 2004 si mai tinere.Identificarea jucatorilor se face pe baza carnetului de elev vizat la zi, copii dupa certificatele de nastere atasate tabelului de inscriere vizat de primarie.
Un joc se disputa intre doua echipe compuse fiecare din 9 jucatori, dintre care unul este portar.Durata unui joc este de 30 minute(fara prelungiri), impartit in doua reprize egale a cate 15minute, iar pauza nu va depasi 5minute.Numarul inlocuirilor intr-un joc este nelimitat. Schimbarile se pot efectua cand mingea este in afara jocului.Un jucator care a fost schimbat poate reintra in teren inlocuind alt jucator.
Un jucator care a primit doua avertismente pe parcursul aceluiasi joc va fi eliminate de pe terenul de joc pierzandu-si dreptul de a juca doar in acea partida.
Un jucator care a primit cartonas rosu va fi eliminate de pe teren si nu va mai putea fi folosit la jocul respectiv.Jucatorul eliminate poate fi inlocuit dupa o perioada de 2 minute, timp in care echipa acestuia va juca cu un jucator mai putin, cu exceptia situatiei in care echipa in inferioritate numerica primeste gol, moment in care isi poate complete numarul de jucatori.
DIMENSIUNILE TERENULUI SI A PORTILOR DE FOTBAL, MINGEA.
Lungime:70m; Latime:50m
Careul:12m de la linia de poarta in interiorul terenului;30m linia paralela cu linia de poarta
Dimensiunea portilor:distant intre stalpi 5m; inaltimea portilor 2m
Suprafata terenului de joc:Terenul de joc trebuie sa fie o suprafata de joc in totalitate naturala/artificial.
Pe parcursul competitiei se vor folosi mingi NR. 4
REGULAMENTUL DE DESFASURARE A JOCULUI
Echipamentul de joc este obligatoriu.Aparatorile pentru tibie sunt obligatorii.
Inlocuiri de jucatori: Pe raportul de arbitraj se pot trece 14 jucatori, 9 titulari si maxim 5 jucatori de rezerva.La fazele superioare ale competitiei se pot trece pe raportul de arbitraj maxim 16 jucatori.Schimbarile se pot efectua cand mingea este in afara jocului.Un jucator care a fost schimbat poate reintra in teren inlocuind alt jucator.Numarul schimbarilor este nelimitat.
Oricare dintre jucătorii de rezervă poate înlocui portarul avându-se în vedere următoarele condiţii:
a) arbitrul trebuie informat înainte de efectuarea înlocuirii;
b) schimbarea poate fi făcută numai când jocul este întrerupt;
c) jucătorul de rezervă care a înlocuit portarul trebuie să poarte un tricou care să-l deosebească de toţi ceilalţi jucători;
Portarul: Mingiile ieşite în afara terenului de joc în out de poartă sau prinse de portar cu mâna (în timpul jocului), vor fi repuse în joc, de către portar, numai cu mana. Dacă portarul nu respectă această regulă arbitrul opreşte jocul şi dictează repunerea mingii în joc de către portar în mod regulamentar.
Arbitrul - Fiecare joc este condus de câte doi arbitri (principal, rezerva) care au autoritate
deplină în aplicarea legilor jocului. Deciziile arbitrilor cu privire la faptele legate de joc sunt definitive.
Lovitura de începere - Fiecare echipă se găseşte în jumătatea proprie de teren. Oponenţii echipei care încep jocul trebuie să se afle în terenul propriu la o distanţă de cel puţin 5m de minge, până când aceasta este în joc. Un gol poate fi marcat direct după fluierul de începere.
Aruncarea de la margine, cu mâna conform Legilor Jocului, atunci când mingea depăşeşte în întregime linia de margine,pe sol sau în aer.
Offside - Un jucător se află în poziţie afară din joc atunci când depăşeşte linia care delimitează jumătatea terenului şi este mai aproape de linia porţii adverse decât mingea cât şi de penultimul adversar.
Lovitura de pedeapsă se execută dintr-un punct aflat la 9 m de la mijlocul porţii şi la distanţă egală de stâlpii porţii.
Lovitura de colţ se execută dintr-un punct marcat printr-un sfert de cerc în fiecare colţ al suprafeţei de joc.
Lovitura liberă directă si indirecta se execută din locul unde s-a comis infracţiunea. Adversarii trebuie să se afle la o distanţă de minimum 5 m faţă de minge.
DISPOZITII FINALE
Dreptul de proprietate al FRF asupra competiţiei:Cupa Satelor la Fotbal se dispută în conformitate cu dispoziţiile prevăzute în ROAF, ediţia 2018, iar situaţiile neprevăzute vor fi soluţionate într-o manieră definitivă şi irevocabilă de Comisia de Disciplină şi Etică a AJF.
"FRF este proprietara drepturilor de exploatare a competiţiilor pe care le organizează. Toate jocurile organizate în cadrul competiţiilor oficiale de juniori nu pot fi difuzate audiovizual (televiziune, telefonie mobilă, internet etc.) fără acordul FRF." Drepturile de exploatare a jocurilor din cadrul campionatelor oficiale nu se pot efectua fără consimţământul prealabil şi expres al AJF.
NOTĂ: Datele de desfăşurare a etapelor pot fi modificate în funcţie de jocurile echipelor
naţionale sau de examenele MEC şi structura anului şcolar 2018 - 2019.
Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispoziţiile Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul şi Transferul Jucătorilor, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 şi a altor norme specifice activităţii competiţionale, după caz.
Dacă există omisiuni în acest regulament, organismele de luare a deciziei vor lua hotărârea în concordanţă cu prevederile regulamentelor FRF în vigoare.