Regulament U11 campionat 2018-2019

21 August 2018, la ora 07:31 / Publicat în Comunicate AJF de Cristi Ariton / 787 vizualizări

Regulament U11 campionat 2018-2019

 

 
Asociația Județeană de Fotbal Bacău                                                                       
Adresa: str.Cuza Vodă, nr.4, Bacău     
Telefon / fax: 0234513689
Site-ul: http: //www.ajfbacau.ro/
Cod Fiscal: 13851653
REGULAMENTUL COMPETITIEI
 
CAMPIONATUL JUDETEAN U11 BACAU
(jucători născuți după 01.01.2008) ediția 2018 - 2019

- AJF organizează etapa / faza județeană a competiției.
În campionatul județean organizat de AJF participă toate unitățile sportive afiliate la Asociația Județeană de Fotbal din Bacau, care solicită înscrierea în campionat, acceptând, în același timp, respectarea și aplicarea prezentului regulament.
Echipele care doresc să participe la Campionatul Județean - Județean U11 sunt obligate să solicite în scris, AJF-ului teritoriul competent, înscrierea în competiție. AJF competența teritorială verifică îndeplinirea condițiilor de participare și stabilește limita de înscriere, respectiv 10 IULIE 2018.
Cluburile sportive participante sunt obligate să respecte în totalitate art. 38 din ROAF ediția 2018 dintre care enumerăm:
• să aibă angajați calificați care să dețină licența minimă C - UEFA.
• să respecte statutul, regulamentele și deciziile luate de comisiile FRF / AJF.
• să dețină în calitate de proprietar (sau să aibă contract de închiriere pentru anul competițional 2018 - 2019) un teren omologat de AJF / FRF / LPF în același loc în care clubul își are sediul social conform ROAF.
• să participe la competiții cu numărul de echipe pentru juniori prevăzute la art.33 din ROAF coroborat cu art.17 din regulamentul de licențiere a cluburilor.
Cluburile organizatoare răspund de ordinea și securitatea participanților la competițiile organizate de AJF / FRF. Operațiunile privind transferurile jucătorilor eligibile pentru U11 se pot efectua în perioadele de transfer anuale aprobate de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal
AJF / FRF nu poate fi făcut răspunzător pentru nici un accident suportat de un jucător, oficial sau suporter, de nici o pagubă suferită de un fizic, un club sau o asociație sportivă .
 Se califică în etapele superioare ale competiției organizate de FRF, echipele campioane de județ și echipele clasate pe locul al doilea din județele campionate unde la acest nivel de vârstă sunt înscrise mai mult de 14 echipe cu diferite CIS .
CRITERII DE DEPARTAJARE
Toate jocurile vor fi în conformitate cu art. 27, alin. 3 din ROAF, cu excepția etapelor în care "sistemul este eliminatoriu", respectiv: Jocul a câștigat 3 puncte, joc egal 1 punct și joc pierdut 0 puncte. În situația în care un joc se încheie la egalitate, se vor executa lovituri de departajare, criteriu care va fi luat în considerare numai în cazul în care aceste două echipe vor fi egalitate de puncte la sfârșitul campionatului / turneului și clasamentul fair play nu se poate confrunta cu departajarea.
 
În situația în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, clasamentul se stabilește pe baza aplicării, în ordinea următoarelor criterii:
- numărul mai mare de puncte obținut în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte,
- golaverajul mai bun in jocurile directe,
- numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe,
- golaverajul general mai bun (diferența dintre golurile marcate și cele primite în toate jocurile din grupă).
- numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile din grupă;
 În cazul în care și după aplicarea acestor criterii egalitatea persistă, se va lua în calcul clasamentul jocului fair, astfel: se acordă câte 1 punct pentru fiecare carton galben primit, 3 puncte pentru un carton red primit prin avertisment cumulat și 4 puncte pentru un carton red primit direct. Echipa cu cele mai puține puncte va fi desemnată câștigătoare. Cartonașele care vor fi luate în calcul vor fi cele din etapa respectivă (zonal / finală).
3. DREPTUL DE JOC, NUMĂRUL JUCĂTORILOR ȘI DURATA JOCULUI
Au dreptul de joc în competiția Campionatul Județean U11 ediția 2018 - 2019 jucători bătrâni în anul 2008 și mai tineri și maxim 3 jucători (fete), născuți în anul 2006 și mai tineri.
Identificarea jucătorilor juniori, în competițiile rezervate acestora, se face pe baza carnetului de legitimare, certificatul de naștere conform ROAF și adeverința de student în care să treacă numele și prenumele jucătorului, școala, clasa, data nașterii având legătura cu fotografia jucătorului (fotografia trebuie să fie ștampilată de unitatea școlară, iar certificatul trebuie să fie semnat și ștampilat de către directorul unității de învățământ).
NOTĂ - În situația în care jucătorul prezintă pașaportul în original nu va trebui să prezinte certificatul de naștere și adeverința de student.
Un joc se confruntă între două echipe compuse fiecare din cel mult 7 jucători, dintre care unul este portar.
Durata unui joc este de 60 de minute (fără prelungiri), împărțită în două reprize egale câte 30 de minute, cu o pauză care nu va depăși 10 minute. Numărul de înlocuiri într-un joc este nelimitat. Un jucător care a fost înlocuit poate reintra în teren înlocuind alt jucător. Înlocuirile se pot efectua numai când mingea este în afara jocului.
La toate competițiile de juniori, începând cu sezonul 2018-2019 este obligatorie confruntarea înainte de începerea jocului.
Dacă un jucător folosește un jucător cu altă identitate sau care nu corespunde concurenței respective, respectivul club va fi amendat cu 700 lei la prima abatere și cu 1500 lei la următoarele.Plata se face în termen de 10 zile, în caz contrar respectivul club nu va fi programat pentru următorul joc,
Echipa care plătește contestația în cuantum de 60 lei și va avea o decizie favorabilă la comisiile de disciplină ale AJF Bacău, contravaloarea contestației va fi suportată de echipa care a încălcat regulamentul ROAF
Un jucător care a primit două avertismente pe parcursul aceluiași joc va fi eliminat din teren pierzând dreptul de a juca doar în acea partidă.
Un jucător care primește cartonas roșu direct prin joc sau cu cartonaj roșu va fi eliminat din teren și nu va mai putea fi folosit în jocul respectiv. Jucatorul eliminat poate fi înlocuit după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa lui va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători.
Asociațiile sau cluburile care participă la concurs cu 2 (două) sau mai multe echipe, sunt obligate să prezinte, înainte de începerea competiției, tabele nominale diferite cu loturile de jucători care vor juca pe durata desfășurării campionatului, la una din cele două (două) Einsatzgruppen.
Acest tabel vizat de AJF Bacău va fi prezentat, în copie, arbitrului înainte de începerea jocului. În caz contrar, jocul nu va vadisputa, iar echipa în cauză va pierde jocul cu 3-0.
4. DIMENSIUNEA TERENULUI, PORȚILE DE FOTBAL SI MINGEA
Lungime - 60 m; lățime 40 m;
Careul - 10 m de la linia de poartă în interiorul terenului; 20m linie paralelă cu linia de poartă; Dimensiunea porților - distanța între stâlpi 3 m; inălțimea porților 2 m; Minge - numărul 4.
Suprafața terenului de joc - Terenul de joc trebuie să fie o suprafață de joc în totalitate naturală / artificială, omologat AJF în conformitate cu ROAF.
 
Regulile Jocului și dispozițiile tehnice
Pe parcursul competiției se vor folosi mingi numărul 4.
Aparătorile sunt obligatorii.
Inlocuiri de jucatori - Pe raportul de arbitraj se va obliga 14 jucatori care vor fi impartiti in 2 grupe pe fiecare 7 jucatori (6 jucatori + 1 portar). Echipele pot trece pe raportul arbitrajului 16 jucători, cei 2 jucători care rezultă din diferența față de numărul obligatoriu minim din raport, vor fi împărțiți câte unul la fiecare grup de jucători și vor putea fi folosiți doar la acel grup în orice moment în care grupul respectiv este în joc. Fiecare jucator al lotului trebuie sa aiba un numar egal de minute jucat dupa cum urmeaza: Grupul 1 de jucatori va juca in prima jumatate (minutul 1 - minutul 15) o prima repriza, grupul 2 va juca in al doilea semestru (minutul 16 - minutul 30) o primă repriză. Dupa pauza de maxim 10 minute, Grupul 1 de jucatori va juca in prima jumatate (minutul 31 - minutul 45) din repriza a doua, grupul 2 va juca a doua jumatate (minutul 46 - minutul 60) din repriza a doua. Momentul înlocuirii jucătorilor va fi anunțat de arbitrul de conducere de joc la jumătatea fiecărei reprize.
În situația în care nu sunt trecuți 14 jucători în raportul de joc, meciul nu va fi disputat și va fi câștigat de adversarul echipei. În situația în care nu se respectă înlocuirea jucătorilor obligatorii de la jumătatea reprizei (așa cum este prevăzut mai sus), echipa în culpă va pierde jocul prin forfait.
Portarul: Mingiile ieșite în afara terenului de joc în afara terenului sau în portarul cu mâna (în timpul jocului) vor fi repuse în joc de către portar cu mâna și cu piciorul, cu condiția ca mingea să nu depășească jumătatea terenului ca urmare a acestei repuneri. Dacă portarul nu respectă această regulă, arbitrul oprește jocul și dictează revenirea mingii în joc de către portar în mod regulamentar.
Arbitrul - Fiecare joc este condus de câte doi arbitri (principal, rezervă) care au autoritate
deplină în aplicarea legilor jocului. Deciziile arbitrilor cu privire la faptele legate de joc sunt definitive.
Lovitura de începere - Fiecare echipă se găsește în jumătatea propriului teren. Oponenții
echipa de îngrijire începe jocul trebuie să se afle în terenul propriu la o distanță de cel puțin 5 m de minge, până când aceasta este în joc. Un gol poate fi marcat direct după fluierul de începere.
Aruncarea de la margine, cu mâna conform Legilor Jocului, atunci când mingea depășește în întregime linia de margine, pe sol sau în aer.
Offside - Un jucător se află în poziția afară din joc atunci când depășește linia careului aflată la 10 m de linia porții sau linia întreruptă între corurile de coră și lateralele laterale ale terenului și este mai apropiată de linia adversarului decât adversarul și de penultimul adversar.
Lovitura de pedeapsă se execută dintr-un punct aflat la 9 m de la mijlocul porții și la distanță egală de porții stâlpii.
Lovitura de colț este executată dintr-un punct marcat printr-un sfert de cerc în fiecare colț al suprafeței de joc.
Lovitura liberă directă și indirectă se execută din locul unde sa comis infracțiunea. Adversarii trebuie să se afle la o distanță de minimum 5 m față de minge.
La jocurile din campionat (asistență medicală) asistența medicală va fi asigurată în conformitate cu reglementările județene în vigoare, respectiv prezența la teren a unui medic / asistent medical.
La toate jocurile, asistența medicală la teren va fi asigurată de organizatori pe parcursul jocului. Pentru organizarea jocului, organizatorul este obligat să asigure prezența la teren a unui medic / asistent medical și a unui autosanitar dotat cu mijloace de resuscitare (sau un autoturism pe care să fie inscripționat un cruce roșie pe fond alb).
Mijlocul de transport trebuie să stea la dispoziție, în imediată apropiere, pe toată durata jocurilor, iar numărul de înregistrare al acestuia va fi înscris în raportul de arbitraj. La toate jocurile, este obligatorie prezența unui cadru medical delegat care va prezenta legitimația de serviciu, precum și un act de identitate.
 
 
 
7. SISTEMUL DE DESFASURARE
 
7.1.   Etapa IETAPA JUDEȚEANĂ U11 Septembrie 2018 - 12 mai 2019
Etapa I - ETAPA JUDEȚEANĂ U11 (septembrie 2018 - 12 mai 2019) Campionatul județean al unui concurs CAMPIONATUL JUDEȚEAN U11 este organizat de Asociația Județeană de Fotbal Bacau.Se va disputa un tur preliminar,disputat într-o singură manşă.După aceea campionatul se va desfăşura  după sistemul play-off şi play-out.Echipele clasate pe locurile 1-6 vor juca în play-off şi vor începe faza a 2(doua) a competiţiei cu numărul de puncte obţinute în turul preliminar.Fiecare echipă calificată în play-off va disputa jocuri tur-retur cu celelalta echipe calificate în play-off..Se vor disputa 10(zece) etape.Se califică în fazele superioare primele 2(două) echipe,urmănd a participa la faza zonală organizată de FRF.Echipele clasate pe locurile 7-12 respectiv 13-17 în turul preliminar vor juca în play -out cu numărul de puncte obţinute în turul preliminar. 
 
Nota: Echipele calificate pe locul doi vor fi distribuite in zonele de mai sus astfel incat sa nu se intalneasca in zona partiala doua echipe din acelasi judet.
 COMPETENTELE COMISIILOR AJF
 
- Departamentul Competiții, Serviciul Copii și Juniori răspunde de organizarea competiției
Campionatul Județean U11 ediția 2018 - 2019,
- Comisia Județeană a Arbitrilor răspunde de delegarea arbitrilor la etapele turneului zonal,
semifinala și finala competiției Campionatul Județean U11 ediția 2018-2019,
- Comisia de Disciplină și Etică a AJF judecă toate cazurile în care este încălcată
Regulamentul Disciplinar și toate cauzele în care nu se respectă ROAF.
Dreptul de proprietate al AJF asupra competiţiilor de juniori:
Campionatul Judeţean U11 se dispută în conformitate cu dispoziţiile prevăzute în ROAF, ediţia 2018, iar situaţiile neprevăzute vor fi soluţionate într-o manieră definitivă şi irevocabilă de Comisia de Disciplină şi Etică a AJF.
"AJF este proprietara drepturilor de exploatare a competiţiilor pe care le organizează. Toate jocurile organizate în cadrul competiţiilor oficiale de juniori nu pot fi difuzate audiovizual (televiziune, telefonie mobilă, internet etc.) fără acordul AJF." Drepturile de exploatare a jocurilor din cadrul campionatelor oficiale nu se pot efectua fără consimţământul prealabil şi expres al AJF.
NOTĂ: Datele de desfăşurare a etapelor pot fi modificate în funcţie de jocurile echipelor Judeţeane sau de examenele MEC şi structura anului şcolar 2018 - 2019.
Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispozițiile Regulamentului de organizare a activității Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind statutul și transferul jucătorilor, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 și altor norme specifice activității de competiție, după caz.
Departamentul Competiții

Dacă există omisiuni în acest regulament, organismele de luare a deciziei vor lua hotărârea în conformitate cu prevederile regulamentelor FRF în vigoare.

 

 
Anexa 1 - Terenul de joc

 

 
 

 

 
 
 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP