Regulament U15 campionat 2018-2019

21 August 2018, la ora 07:33 / Publicat în Comunicate AJF de Cristi Ariton / 626 vizualizări

Regulament U15 campionat 2018-2019

 Asociaţia Judeteană de Fotbal Bacău                                                                       

Adresa:str.Cuza Vodă,nr.4,Bacau     
Telefon/fax:0234513689
Website:http://www.ajfbacau.ro/
Cod Fiscal:13851653
 
REGULAMENTUL COMPETITIEI
 
                         CAMPIONATUL JUDEŢEAN U 15 BACĂU
                                                                              
                                                                                  (jucători născuţi după 01.01.2004)
                                                 ediţia 2018 – 2019                                                                                             
1. COMPETENŢE DE ORGANIZARE                                                                                                                                           - AJF organizează faza/etapa judeţeană a competiţiei.
2. PARTICIPANŢI
Participă echipele de juniori ale cluburilor afiliate la AJF Bacău în conformitate cu art. 33, alin. 3 din ROAF, Pot participa pe bază de înscriere nominală şi alte entităţi sportive afiliate la FRF sau AJF care respectă regulamentele în vigoare.
Echipele care doresc să participe în competiţia Liga U15 sunt obligate să solicite în scris, AJF- ului competent teritorial, înscrierea. AJF - ul competent teritorial verifică îndeplinirea condiţiilor de participare şi stabileşte datele limită de înscriere respectiv 10 IULIE 2018.
Cluburile sportive participante sunt obligate să respecte în totalitate art. 38 din ROAF dintre care enumerăm:
 - să aibă angajaţi antrenori calificaţi care să deţină minimum licenţa C - UEFA.
 - să respecte statutul, regulamentele şi deciziile luate de către comisiile AJF/FRF.
 - să deţină în calitate de proprietar (sau să aibă contract de închiriere pentru anul competiţional 2018 - 2019) un teren omologat de către AJF/ FRF conform ROAF.Să participe în competiţii cu numărul de echipe de juniori conform art.33 din ROAF.Cluburile organizatoare răspund de ordinea şi securitatea participanţilor la competiţiile organizate de către AJF/FRF. Operaţiunile privind transferurile jucătorilor juniori eligibili U15 se pot efectua în perioadele de transfer anuale aprobate de către Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.
AJF/FRF nu poate fi făcută răspunzătoare de nici o accidentare suportată un jucător, oficial sau suporter, de nici o pagubă suferită de către o persoană fizică, un club sau asociaţie sportivă.
Se califică în etapele superioare ale competiţiei (faza a 2-a), organizate de FRF, prima echipă clasată din faza judeţeană (în funcţie de numărul de echipe, cu CIS-uri diferite, înscrise la acest nivel de vârstă în fiecare judeţ) astfel:Judeţele care au între 2 şi 8 echipe participante trimit la faza a 2-a o (1) echipă.Numele echipelor calificate vor fi transmise, de către AJF - uri, la Departamentul Competiţii până la data de 15 octombrie 2018 la adresa de mail [email protected] sau la numărul de fax: 021-302.9.
AJF Bacău îşi va stabili sistemul de calificare, ca organizator al fazei judeţene. Echipele care nu s-au calificat în faza a II-a vor rămâne la AJF care va organiza campionatul judeţean (municipal) U15, la finalul căreia va desemna campioana judeţeană.
Au drept de joc în competiţia Liga Under 15, ediţia 2018 - 2019 jucătorii născuţi în anul 2004 şi mai tineri.
Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 11 jucători, dintre care unul este portar.
Durata unui joc este de 70 de minute, împărţită în două reprize egale a câte 35 de minute, cu o pauză care nu va depăşi 15 minute. Pe toată durata jocului se pot efectua cel mult 7 înlocuiri de jucători (de fiecare echipă), cu menţiunea că, în partea a doua a jocului (repriza a doua), fiecare echipă poate efectua înlocuirile de jucători în maxim trei opriri ale jocului.
Identificarea jucătorilor juniori în competiţiile rezervate acestora se face pe baza carnetului de legitimare şi a cărţii de identitate sau paşaportului conform ROAF. În cazul jucătorilor care nu au implinit vârstă de 14 ani, identificarea se va face în baza certificatului de naştere în original şi a adeverinţei de elev cu fotografie (fotografia trebuie să fie ştampilată de către unitatea şcolară iar adeverinţa trebuie semnată şi ştampilată de către directorul unităţii de învăţământ).
La toate competiţiile de juniori începănd cu sezonul 2018-2019 este obligatorie confruntarea înainte de începerea jocului.
Dacă o echipă foloseşte un jucător cu altă identitate sau care nu corespunde vărstei competiţei respective clubul respectiv va fi amendat cu 700 lei la prima abatere şi cu 1500 lei la următoarele.Plata se face în termen de 10 zile în caz contrar clubul respectiv nu va fi programat pentru următorul joc,
Echipa care plăteşte contestaţia în cuantum de 60 lei, şi va avea o decizie favorabilă la Comisiile Disciplinare ale AJF Bacău,contestaţiia va fi suportată de către echipa care a încălcat R.O.A.F.
Avertismentele (cartonaşele galbene) acumulate în prima fază a competiţiei (judeţeană) nu vor fi preluate în etapele naţionale ale competiţiei. Cartonaşele galbene sunt preluate în cadrul fazelor succesive ale aceleaşi competiţii (fazele naţionale).
Asociaţiile sau cluburile sportive care participă în competiţie cu două sau mai mulkte echipe,sunt obligate să prezinte,înainte de începerea competiţiei tabelele nominale diferite cu lotirile de jucători care vor juca pe toată perioada derulării competiţiei,la una din cele două echipe.Acest tabel vizat de AJF Bacău va fi prezentat,în copie,arbitrului înainte de începerea jocului.În caz contrar ,jocul nu se va disputa ,iar echipa în cauză va pierde jocul cu 3-0.
 
 
4. CRITERIILE DE DEPARTAJARE (valabile pentru toate etapele/fazele)
Toate jocurile vor fi în conformitate cu Art. 27, din ROAF, cu excepţia etapelor în care "sistemul este eliminatoriu", respectiv: - Joc câştigat 3 puncte, joc egal 1 punct şi joc pierdut 0 puncte.
În situaţia în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine a următoarelor criterii:
numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte,
 
 
golaverajul mai bun în jocurile directe,
numărul mai mare de goluri marcat în jocurile directe,
numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe,
golaverajul general mai bun (diferenţa dintre golurile marcate şi primite în toate jocurile din etapa respectivă).
Dacă şi după aplicarea acestor criterii egalitatea persistă, se va lua în calcul clasamentul fair play, astfel: se acordă câte 1 punct pentru fiecare cartonaş galben primit, 3 puncte pentru un cartonaş roşu primit prin cumul de avertismente şi 4 puncte pentru un cartonaş roşu primit direct. Echipa cu cele mai puţine puncte va fi desemnată câştigătoare. Cartonaşele luate în calcul vor fi cele din etapa respectivă (regională/sferturilor/semifinală). În caz de egalitate şi după acest criteriu echipele vor disputa un joc de baraj.
În situaţia în care în ultima zi calificarea poate fi decisă la golaveraj, întrucât echipele pot să realizeze acelaşi număr de puncte, jocurile se vor disputa de la aceeaşi oră pe terenuri diferite. Delegatul FRF are obligaţia să anunţe Departamentul Competiţii, Serviciul Copii şi Juniori pentru a lua măsurile necesare în vederea delegării a două brigăzi de arbitri.
În cadrul jocurilor desfăşurate în sistem eliminatoriu, în caz de egalitate, după terminarea jocului învingătoarea se va stabili după executarea loviturilor de departajare.
Terenul de joc trebuie să fie o suprafaţă de joc în totalitate naturală/artificială, omologat AJF/FRF conform ROAF.
Dimensiunile terenului de joc, în cadrul meciurilor, trebuie să aibă o lungime cuprinsă între 90–110 m, iar lățimea, între 50-75m.
6.ASISTENŢA MEDICALĂ şi AVIZUL MEDICAL
La meciurile din campionat asistenţa medicală va fi asigurată de către un medic/asistent medical.
Pentru disputarea unui joc oficial, organizatorul este obligat să asigure prezenţa la teren atât a unui medici/asistent medical) cât şi a unei autosanitare dotate cu mijloace de resuscitare (sau a unei autosanitare dotată cu mijloace de resuscitare sau a unui autoturism pe care să fie inscripţionată o cruce roşie pe fond alb).
Mijloacele de transport trebuie să stea la dispoziţie, în incinta terenului de joc sau în imediata apropiere, pe toată durata jocurilor iar numerele de înmatriculare ale acestora vor fi înscrise în raportul de arbitraj. La toate jocurile, este obligatorie prezenţa unui cadru medical delegat care va prezenta legitimaţia de serviciu, precum şi un act de identitate.
Sistemul de desfăşurare al competiţiei va avea următoarele etape:
Etapa/faza I - ETAPA JUDEŢEANĂ 22 august 2018 - 14 octombrie 2018 Căstigătorea primei faze a etapei judeţene va fi reprezentanta judeţului Bacău la Liga U15  etapa Regională organizat de FRF în perioada 27 octombrie 2018-13 aprilie 2019.
Etapa/faza a II-a – CAMPOINAT JUDEŢEAN U 15(20 OCTOMBRIE-13 APRILIE)
Play-off - (faza a-II-a)|: Participă primele echipe clasate la finalul sezonului regular pe locurile 1 – 4 din ambele serii.Fiecare echipă calificată în play-off va disputa jocuri tur - retur cu celelalte echipe calificate în play-off.Căştigătoarea campionatului este echipa clasată pe primul loc la finalul fazei play-off-ului. 
Căştigătoarea  competiţiei U 15 va reprezenta judeţul Bacău în fazele superioare a competiţiei organizate de FRF.                                                                               
Play-out – (faza a-II-a): Participă echipele clasate la finalul sezonului regular pe    locurile 5 – 8 din ambele serii.Fiecare echipă calificată în play-out va disputa jocuri tur retur cu celelalte echipe calificate în play-out.
 
NOU: ELIMINARE TEMPORARA
Eliminarea temporară este introdusă în cadrul acestei competiţii pentru a încuraja comportamentul sportiv al jucătorilor şi antrenorilor. Eliminarea temporară ţine locul unui cartonaş galben, iar arbitrul poate elimina temporar un jucător pentru 7 minute dacă jucătorul comite una dintre următoarele abateri:
Simuleaza (în orice loc de pe terenul de joc)
Protesteaza prin vorbe sau gesturi la deciziile arbitrilor
Scoate tricoul după marcarea unui gol
De asemenea, în situaţia în care un membru al staff-ului unei echipe, de pe banca de rezerve, protestează prin vorbe sau gesturi la deciziile arbitrilor, echipa în cauză poate fi sancţionată cu eliminarea unui jucător din teren pe o perioda de 7 minute (jucătorul care va părăsi terenul de joc va fi ales şi comunicat arbitrului de către antrenor).PROCEDURA ELIMINĂRII TEMPORARE:
Un jucător, care comite o abatere sancţionabilă cu eliminare temporară (vezi paragraful anterior), va fi ELIMINAT TEMPORAR, PENTRU O PERIOADA DE 7 MINUTE, arbitrul ridicând ambele mâini în faţa jucătorului. NU VA FI ARĂTAT NICI UN CARTONAŞ.
Cronometrarea timpului de 7 minute începe după ce jucătorul în cauză părăseşte terenul de joc şi jocul este reluat.
Din acel moment, jucătorul eliminat temporar poate reveni pe banca de rezerve sau poate merge în zona rezervată încălzirii jucătorilor. Acesta trebuie să poarte o vestă de culoare diferită faţă de echipamentul jucătorilor din teren şi a vestelor purtate de jucătorii de rezervă.
În cazul în care jucătorul în cauză este portar, acesta trebuie să fie înlocuit şi se va respecta procedura ca şi în cazul unui jucător.
În timpul celor 7 minute, jucătorul eliminat temporar nu poate fi înlocuit (cu excepţia portarului)
Un jucător care primeşte 2 eliminări temporare în decursul aceluiaşi joc, nu va mai putea să participe la jocul respectiv, însă va putea fi inlocuit de un jucător de rezervă, doar după expirarea celor 7 minute.
 
 
Un jucător care are un cartonaş galben şi primeşte o eliminare temporară NU VA FI ELIMINAT.
Un jucător care a primit o eliminare temporară şi apoi primeşte un cartonaş galben, NU VA FI ELIMINAT.
Departamentul Competiţii, Serviciul Copii şi Juniori răspunde de organizarea campionatului, iar
Comisia Judeţeană a Arbitrilor răspunde de delegarea arbitrilor.
Comisia de Disciplină a AJF judecă toate cazurile în care este încălcat Regulamentul Disciplinar şi toate cauzele în care nu se respectă ROAF.
8. DISPOZIŢII FINALE
Campionatul Judeţean U15 se dispută în conformitate cu dispoziţiile prevăzute în ROAF, ediţia 2018. Situaţiile neprevăzute vor fi soluţionate într-o manieră definitivă şi irevocabilă de către Departamentul Competiţii, Serviciul Copii şi Juniori a AJF Bacău/ Federaţiei Române de Fotbal.
NOTĂ: Datele de desfăşurare a etapelor pot fi modificate în funcţie de jocurile echipelor naţionale sau de examenele MEC şi structura anului şcolar 2018 - 2019
Dreptul de proprietate al AJF Bacău-Federaţia Română de Fotbal asupra competiţiilor de juniori:
" AJF Bacău este proprietara drepturilor de exploatare a competiţiilor pe care le organizează. Toate jocurile organizate în cadrul competiţiilor oficiale de juniori nu pot fi difuzate audiovizual (televiziune, telefonie mobilă, internet etc.) fără acordul AJF/ FRF."
Drepturile de exploatare a jocurilor din cadrul campionatelor oficiale nu se pot efectua fără consimţământul prealabil şi expres al AJF/ FRF.
Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispoziţiile Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul şi Transferul Jucătorilor, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 şi a altor norme specifice activităţii competiţionale, după caz.
Dacă există omisiuni în acest regulament, organismele de luare a deciziei vor lua hotărârea în concordanţă cu prevederile regulamentelor AJF/ FRF în vigoare.
Departamentul Competiţii al AJF Bacău

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP