Comitet Executiv al AJF Gorj, 4 iunie 2020

04 Iunie 2020, la ora 14:25 / Publicat în Comunicate AJF / 595 vizualizări

Comitet Executiv al AJF Gorj, 4 iunie 2020

 Întrunit azi, 4 iunie 2020, într-o videoconferință, Comitetul Executiv al AJF Gorj a luat în discuție problemele actuale ale fotbalului gorjean în contextul restricțiilor impuse de pandemia noului virus COVID-19.

          Principalul subiect de discuție a fost modul de reluare a competiției la nivelul Ligii a 4-a, respectiv modul în care Gorjul își va desemna în acest sezon campioana și reprezentanta la meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a. S-au făcut mai multe simulări și s-a ajuns la formularea a patru variante de disputare a jocurilor după cum urmează:

  I.          Participarea la un play-off a primelor trei echipe din clasamentul la zi al Ligii a 4-a, cu disputarea meciurilor în sistem tur-retur, fiecare cu fiecare, cu înjumătățirea punctelor din clasamentul la zi al Ligii a 4-a.

  II.          Participarea la un play-off a primelor trei echipe din clasamentul la zi al Ligii a 4-a, cu disputarea meciurilor în sistem fiecare cu fiecare, într-un singur joc, pe teren neutru, urmând a se ține cont de meciurile directe disputate deja. Echipele ar porni cu punctaj de 2p, 1p și 0p, clasamentul urmând a fi întocmit în funcție de rezultatele meciurilor directe disputate deja.

III.          Participarea la un play-off a primelor trei echipe din clasamentul la zi al Ligii a 4-a, cu disputarea meciurilor în sistem fiecare cu fiecare, într-un singur joc, pe teren neutru. Echipele ar porni cu punctaj de 2p, 1p și 0p, în funcție de clasamentul la zi al Ligii a 4-a.

IV.          Participarea la un play-off a primelor trei echipe din clasamentul la zi al Ligii a 4-a, cu disputarea meciurilor în sistem fiecare cu fiecare, într-un singur joc, pe teren neutru. Toate cele trei echipele ar porni cu 0 puncte.

           În cazul variantelor II, III și IV, conform discuțiilor purtate de președintele Mihai Prunariu cu primarul Marcel Romanescu, meciurile se vor disputa pe Stadionul „Municipal” din Târgu Jiu.

          În cazul variantei I, meciurile se vor disputa pe terenurile celor trei echipe participante la play-off.

          Toate meciurile se vor disputa în condițiile prevăzute de lege la vremea respectivă, cu respectarea condițiilor de protejare a tuturor participaților.

          În aceeași ședință s-a luat hotărârea înghețării campionatului județean al Ligii a 5-a.

          În ceea ce privește faza județeană a Cupei României, Comitetul Executiv al AJF Gorj discută încă variantele pentru datele de reluare a competiției așteptând în același timp și o poziție oficială a Federației Române de Fotbal cu privire la data de start a fazei naționale a competiției.

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP