În atenția tuturor membrilor afiliați

01 Iulie 2020, la ora 12:49 / Publicat în Comunicate AJF de Cristian Constantinescu / 1210 vizualizări

În atenția tuturor membrilor afiliați

 

Urmărind cu deosebită atenție și interes noile reglementări cu privire la desfășurarea activităților sportive, membrii Comitetului Executiv al AJF Gorj au avut o nouă întâlnire de lucru desfășurată on-line.

S-au avut în vedere ca puncte de plecare a discuțiilor Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății, privind aprobarea regulamentului privind condițiile necesar a fi respectate în vederea reluării antrenamentelor sportive în cantonamente precum și regulamentul privind condițiile necesar a fi respectate în vederea antrenamentelor în cazzul sporturilor individuale care se practică în aer liber, Hotărârea nr. 32 din 29.06.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, privind propunerea unor măsurinecesar a fi aplicate după data de 01.07.2020, precum și instituirea excepției de la măsura carantinării/izolării pentru unele țări din Uniunea Europeană și Spațiul Economic European, precum și scrisoarea  președintelui FRF, Răzvan Burleanu, adresată tuturor membrilor afiliați.

Deși se dorește reluarea activității fotbalistice la nivel județean, legislația în vigoare, la această dată, nu permite acest lucru. Un pas spre revenirea la normalitatea premergătoare pandemiei SARS-Cov-2 îl reprezintă alin. 3 din Art. 2 al Hotărârii nr. 32 din 29.06.2020 al CNSU, aliniat care prevede:

- permiterea organizării și desfășurării antrenamentelor și cantonamentelor colective, în grupuri de maxim 10 persoane, pentru ligile inferioare de fotbal, inclusiv de amatori, cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi ministrului Sănătății și aplicabile pentru Liga I de fotbal.

Câteva dintre aceste condiții ce trebuie respectate au fost menționate expres  de președintele Federației Române de Fotbal în scrisoarea sa adresată membrilor afiliați:

·         Orice antrenament trebuie să fie precedat de o procedură de autoevaluare.

Persoanele care prezintă unul sau mai multe simptome ale prezenței virusului în ultimele două săptămâni trebuie să urmeze procedurile descrise de autoritățile sanitare.

·         Deplasarea către și de la locul de desfășurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecție dispuse de autorități.

·         Igienizarea mâinilor este obligatorieînainte și după antrenament.

·       În timpul antrenamentului, igienizarea mâinilor se face ori de câte ori este posibil, în momentele de pauză. Atunci când este posibil, dar cel puțin o dată la 15 minute, mingea și/sau celelalte materiale sportive care sunt folosite de mai mult de un sportiv vor fi igienizate cu substanțe dezinfectante avizate.

·        Materiale sportive vor fi dezinfectate cu atenție după fiecare folosire.

·       Echipamentul folosit în timpul antrenamentului trebuie pus direct într-o pungă de plastic închisă ermetic, urmând ca după aceea să fie spălat/curățat la o temperatură de minimum  80 grade C.

De asemenea, ordintul comun al celor două ministere mai prevede și următoarele măsuri cu caracter general:

·       Fiecare structură sportivă va asigura o persoană de contact responsabilă cu organizarea și coordonarea aplicării protocoalelor stabilite.

·    Va fi stabilită o listă a personalului a cărei prezență este absolut necesară pentru pregătirea și derularea sesiunilor de antrenamente și activităților suport.

·       Fiecare echipă sau lot sportiv va folosi o bază proprie de cantonament sau o locație de uz exclusiv.

·      Înainte de intrarea în cantonament, toate persoanele sunt obligate să dea o declarație pe propria rîspundere privind luarea la cunoștință și respectarea regulilor dispuse prin prezentul ordin.

·        Medicul echipei sau lotului sportiv va fi implicat în asigurarea sănătății și securității în muncă pe parcursul întregului proces.

Menționăm că cele prezentate sunt doar o parte din condițiile impuse pentru reluarea antrenamentelor și că ele, în totalitatea lor, pot fi consultate urmărind link-urile:

Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății

Hotărârea nr. 32 din 29.06.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Echipa AJF Gorj este alături de dumneavoastră și analizează permanent situația actuală a fenomenului fotbalistic în contextul pandemic actual căutând soluții de revenire la activitatea normală, însă doar în funcție de permisivitatea legislației în vigoare.

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP