Comunicat privind reomologarea terenurilor de fotbal

28 Martie 2019, la ora 10:26 / Publicat în Comunicate AJF / 391 vizualizări

Comunicat privind reomologarea terenurilor de fotbal

     
          Prin prezenta vă aducem la cunoștință, că până la data de 01.08.2019 fiecare teren de fotbal al echipelor participante în competițiile organizate de AJF Ialomița va trebui reomologat conform prevederilor ROAF.
       Omologarea tererenurilor pentru echipele participante in competițiile organizate de AJF Ialomita se va efectua de către o comisie formată din:
  • Reprezentatul AJF Ialomita;
  • Reprezentantul proprietarului bazei sportive;
  • Reprezentantul clubului/asociatiei sportive respective.

 

  Regulile de mai jos prevăd condițiile care trebuie îndeplinite pentru omologarea unui stadion:
  • Jocurile oficiale se pot desfăşura numai pe stadioane omologate de AJF Ialomita. Pentru a fi omologate, terenurile trebuie să fie gazonate, cu suprafaţa netedă și perfect orizontală şi să îndeplinească următoarele condiţii:
a) pentru jocurile oficiale din Liga a 4-a, Liga a 5-a şi Liga a 6-a şi cele de fotbal feminin, lungimea terenului trebuie să fie de 100 – 105 m, iar lăţimea de 64 – 68 m;
b) pentru jocurile de juniori: lungimea: 95 - 105 m şi lăţimea 60 - 68 m.
  • Stadionul şi terenul trebuie să fie dotate cu:
a) porţi de dimensiuni corespunzătoare „Legilor jocului”. Barele porților trebuie să fie confecționate din aluminiu sau un alt material similar, să aibă secțiunea de formă rotundă sau eliptică, să fie de culoare albă și să nu prezinte nici un pericol pentru jucători. O poartă de rezervă, care poate fi instalată într-un timp scurt, trebuie să existe în stadion la fiecare joc oficial;
b) teren marcat cu materiale adecvate, de culoare albă, care să nu prezinte pericol pentru jucători şi arbitri;
c) gard împrejmuitor din plasă de sârmă înalt de minim 1,50 m;
d) două vestiare pentru jucători;
e) un vestiar pentru arbitri;
f) bănci pentru jucătorii de rezervă şi pentru persoanele oficiale, unde au acces maxim 13 persoane, respectiv: 7 jucători inlocuitori, alte 6 persoane oficiale, între care antrenori, delegat, medic şi maseur. Băncile vor fi situate pe aceeaşi parte, la distanţă egală faţă de linia mediana . Ele vor avea un acoperiş protector.Echipa vizitatoare va ocupa întotdeauna locurile de pe banca de rezerve aflată în spatele arbitrului asistent L1.
  • Dimensiunile şi marcajul unui teren de joc, caracteristicile constructive, dimensiunile şi amplasarea porţilor şi a steagurilor, trebuie să fie în conformitate cu dispoziţiile „Legilor jocului” adoptate de IFAB.
  • Suprafaţa tehnică este o suprafaţă echivalentă cu lungimea băncii de rezervă, plus un metru în fiecare parte şi care se prelungeşte în faţa băncii până la un metru de linia de margine a terenului.Limitele suprafeţei tehnice trebuie trasate în mod corespunzător.
 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP