Regulament Cupa Romaniei

13 Mai 2021, la ora 12:47 / Publicat în Comunicate AJF / 569 vizualizări

Regulament Cupa Romaniei


                     ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL
                                           IALOMIȚA

                         REGULAMENT CUPA ROMÂNIEI
                                     – faza județeană


Art. 1. „CUPA ROMÂNIEI” – faza județeană este organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Ialomița. La această competiţie pot lua parte exclusiv echipele de seniori aparţinând cluburilor şi asociaţiilor sportive afiliate la AJF Ialomița, indiferent de eșalon.

Art. 2. „CUPA ROMÂNIEI” este dotată cu un trofeu pe care echipa câştigătoare a fazei judeţene îl primeşte, după disputarea finalei.

Art. 3. Având în vedere contextul, sistemul competițional va fi adoptat de către Comitetul Executiv al AJF Ialomița, după încheierea perioadei de înscriere, în funcție de numărul și categoria echipelor înscrise în competiție. Jocurile se vor desfășura în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, echipele de categorie inferioară fiind organizatoarele jocurilor.
Competiția se va desfășura numai dacă se vor înscrie minimum 8 (opt) echipe.

Art. 4. Pentru jocurile din semifinale echipele calificate vor fi repartizate într-o singură urnă. Primele echipe extrase pentru fiecare joc vor fi organizatoare. Câştigătoarea primei semifinale va figura ca echipă gazdă în finală. Toate jocurile se dispută în sistem eliminatoriu, în manşă dublă, pe terenul fiecăruia dintre echipele calificate in faza semifinalelor.

Art. 5. Echipele înscrise vor trebui să aibă o baza sportivă (proprie sau închiriată) care să poată respecta prevederile Ordinului Comun MTS/MS nr. 197/462/2021 – Anexa 1 “Regulament privind condițiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive”, precum și ale Protocolului medical de reluare a competițiilor de fotbal amator emis de FRF, ambele documente fiind parte integrantă din prezentul regulament.

Art. 6. Calendarul desfășurării este următorul:
a) Înscrierile se pot face până la data de vineri 21.05.2021, ora 14.00, fie la sediul AJF
Ialomița, fie pe email la adresa [email protected]
b) Cluburile/asociațiile vor depune:
• cerere de înscriere (anexa 1),
• declarație pe propria răspundere (anexa 2),
• copie după Certificatul de Identitate Sportivă.
c) 22.05.2021 aprobarea în Comitetul Executiv/de Urgență a sistemului de desfășurare;
d) 22.05.2021 tragerea la sorți;
e) 28.05.2021, ora 16:30 jocurile din prima fază a competiției.
f) În situația în care până la data stabilită nu vor fi trimise toate docuemntele specificate la litera
b) de mai sus, cluburile/asociațiile respective nu vor fi înscrise în competiție.
Art. 7. AJF Ialomița NU percepe taxă de înscriere pentru această competiție.

Art. 8. Finala CUPEI ROMÂNIEI faza judeţeană se va disputa pe un teren stabilit de către
Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Ialomița.

Art. 9. Asociaţia Judeţeană de Fotbal Ialomița va comunica la data stabilită de FRF, echipa care a obţinut dreptul de a participa la faza naţională a „CUPEI ROMÂNIEI”.

Art. 10. Se vor aplica următoarele reguli:
a) în situaţia în care după consumarea celor 90 de minute regulamentare, rezultatul este egal, jocul se va prelungi cu 2 reprize a 15 minute fiecare, fără pauză între ele (doar pentru schimbarea terenului), cu o pauză de 5 minute între sfârşitul jocului şi prima repriză a prelungirilor;
b) dacă egalitatea se menține și după reprizele de prelungiri, echipa învingătoare va fi stabilită în urma executării loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă, potrivit procedurilor de determinare a câştigătorului jocului, stabilite de IFAB prin „Legile Jocului”.
c) pe toată durata jocului echipele vor putea efectua un număr maxim de 5 (cinci) schimbări de jucători.
d) echipa organizatoare va fi obligată să pună la dispoziție minim 3 (trei) mingii de joc;
e) toate cluburile organizatoare, au obligaţia de a asigura pe întreaga desfăşurare a jocului, asistenţa medicală în conformitate cu prevederile art. 54 din ROAF.
f) organizatorii trebuie să asigure toate condiţiile prevăzute de ROAF pentru organizarea
unui joc oficial;

Art. 11. În cazul jocurilor desfăşurate într-o singură manşă, pe terenul uneia dintre echipe,
cheltuielile sunt suportate de clubul organizator.

Art. 12. Cheltuielile pentru jocurile disputate pe teren neutru (finală), se suportă de fiecare echipă
în mod egal.

Art. 13. Echipele programate în „CUPA ROMÂNIEI” nu pot renunţa la jocuri în zilele în care au fost programate sub sancţiunea eliminării lor din campionatul în care participă.

Art. 14. Echipele care nu se prezintă la jocuri sau care nu prezintă carnetele de legitimare ale jucătorilor și/sau dovada testelor rapide sau RT/PCR, cu excepţia cazurilor de forţă majoră, sau echipele care tratează cu dezinteres această competiţie vor fi sancţionate potrivit prevederilor regulamentare.

Art. 15. Cluburile şi asociaţiile sportive deţinătoare de terenuri sunt obligate să le pună la dispoziţie pentru jocurile programate de comisiile competente şi să colaboreze cu acestea pentru buna organizare a jocurilor. În cazul în care nu se va respecta această prevedere, cluburile (asociaţiile) respective vor fi sancţionate conform prevederilor regulamentare.

 Art. 16. Data şi locul de disputare a jocului vor fi stabilite de Comitetul Executiv al AJF Ialomiţa.

Art. 17. Toate drepturile legate de organizarea Cupei României – faza județeană, inclusive cele de imagine și TV, aparțin AJF Ialomița.

Art. 18. Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispoziţiile Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 şi a altor norme specifice activităţii competiţionale, după caz.

Art. 19. În cazul în care există orice omisiuni în acest regulament, organismele jurisdicționale competente pentru soluționarea litigiilor vor lua hotărârea în concordanță cu prevederile regulamentelor AJF Ialomița.

Art. 20. Prezentul regulament poate fi modificat de decizii / hotărâri adoptate ulterior de Federația Română de Fotbal.

upload/il/files/Cerere%20inscriere%20Cupa%20Romaniei.pdf
 www.frf.ro/wp-content/uploads/2021/04/210408-Protocol-competitii-fotbal-amator.pdf

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP