Arbitrii ieșeni au impresionat la startul monitorizării pentru Liga 3!

23 Septembrie 2022, la ora 08:07 / Publicat în Comunicate CJA de Codrin Bobu / 365 vizualizări

Arbitrii ieșeni au impresionat la startul monitorizării pentru Liga 3!

 Arbitrii ieșeni au impresionat la startul Programului de monitorizare „Cavalerii Fluierului 4”! 

11 din cei 22 de arbitri admiși în etapa următoare a Programului sunt de la Iași. Cele mai bune performanțe la probele teoretice și fizice au fost obținute de arbitrii ieșeni.

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a demarat un nou program național pentru descoperirea de tinere talente care să facă față exigențelor Ligii a III-a. Astfel, au fost organizate 5 centre (Timișoara, Craiova, București, Iași și Cluj) unde cei mai buni arbitri care activează în campionatele județene au fost testați din punct de vedere fizic și teoretic.

Ieri, la Iași, nu mai puțin de 47 de cavaleri ai fluierului din județele Moldovei și din Harghita și Covasna au concurat pentru a obține dreptul de a accede în următoarele etape ale Programului de monitorizare al CCA. Din cei prezenți, numai 22 de arbitri și arbitri asistenți au reușit să obțină calificative peste normele minime impuse. 11 dintre aceștia sunt arbitri și arbitri asistenți nominalizați de Comisia Județeană a Arbitrilor (CJA) Iași.

„Mă bucură performanțele colegilor mei. Sunt rezultatul unei munci asidue de câteva luni. Cu toate acestea, este doar un prim pas pentru că până la sfârșitul acestui Program mai este foarte multă treabă. Faptul că 11 dintre cei 22 de arbitri care merg mai departe sunt de la Iași spune destul de multe lucruri despre seriozitatea cu care tratăm lucrurile. Singura notă de 10 la proba teoretică a aparținut unui ieșean, iar cele mai bune performanțe fizice la arbitri și arbitri asistenți au fost ale ieșenilor. Alături de președintele AJF Iași Sorin Boca încercăm să continuăm seria pozitivă a promovărilor arbitrilor noștri în eșaloanele superioare.” a declarat Vlad Ciobanu, președintele CJA Iași.

În perioada următoare, CJA Iași va demara un nou curs pentru formarea arbitrilor de fotbal. Acesta este gratuit și va începe de la 1 octombrie. Până acum sunt 44 de tineri înscriși, însă lista este deschisă în continuare.

„Suntem aproape de începerea unui nou curs de formare a arbitrilor de fotbal. Toți tinerii cu vârste între 14 și 35 de ani pot urma gratuit acest curs și apoi să fie parte a grupului nostru. „Fii parte din joc! Fii arbitru!” nu este doar un slogan, ci devine un argument decisiv în practicarea sportului și un punct de plecare spre performanță. Cursul va debuta la început de octombrie, iar întâlnirilor avea loc de două ori pe săptămână, după-amiaza, la Liceul cu Program Sportiv” a mai punctat șeful arbitrilor ieșeni.

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP