Rezultate foarte bune ale arbitrilor ieșeni la concursurile de promovare

18 Octombrie 2022, la ora 08:38 / Publicat în Comunicate CJA de Codrin Bobu / 156 vizualizări

Rezultate foarte bune ale arbitrilor ieșeni la concursurile de promovare

 

Comisia Județeană a Arbitrilor (CJA) Iași totalizează acum 21 de arbitri divizionari. Patru ieșeni au promovat în eșaloane superioare.

În perioada 11-12 octombrie, Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a organizat concursurile de promovare pentru Ligile a II-a și a III-a. Exemenele au constat din probe fizice de viteză și rezistență, precum și probe teoretice.

Au fost scoase la concurs câte 2 locuri pentru arbitri și arbitri asistenți bărbați și câte un loc pentru arbitri și arbitri asistenți femei la nivelul Ligii a II-a, iar pentru Liga a III-a, 5 locuri pentru arbitri bărbați și 2 pentru femei, respectiv 10 locuri pentru arbitri asistenți bărbați și 3 pentru femei.

Arbitrii ieșeni s-au prezentat foarte bine, 4 dintre aceștia reușind să promoveze în categorii superioare. Astfel, în cadrul concursului pentru Liga a II-a, Ana Pușcașu și Iulian Contofan s-au situat pe primele locuri în clasamentul arbitrilor asistenți la fete și băieți, obținând cele mai mari medii dintre toți concurenții. Cei doi ieșeni vor abitra din returul acestui sezon la nivelul Ligii a II-a, alături de arbitrul Vlad Baban.

Și examenul de promovare pentru Liga a III-a a adus rezultate notabile pentru ieșeni, doi dintre arbitrii asistenți Radu Nistor și Theodor Olenic numărându-se printre candidații admiși.

Iașul rămâne unul dintre centrele puternice din țară în ceea ce privește arbitrajul. Rezultatele foarte bune ale colegilor mei nu fac decât să întărească faptul că, în ultimii ani, s-a muncit eficient și organizat la Iași. Păstrăm un număr foarte mare de arbitri divizionari și avem speranțe ca în viitorul apropiat alți arbitri să avanseze în eșaloanele superioare în cadrul Programelor de Dezvoltare inițiate de CCA.

Aceste promovări reprezintă pași importanți pentru colegii mei în dezvoltarea lor pe plan profesional și personal, dar trebuie să constituie și un factor motivațional pentru tinerii arbitri și arbitri asistenți care vin din spate și doresc să se afirme.

Ne bucurăm de tot sprijinul președintelui AJF Iași, Sorin Boca, unul dintre foștii arbitri reprezentativi ai Iașului, alături de care, timp de 10 ani am făcut o echipă foarte bună.” a declarat Vlad CIOBANU, președintele Comisiei Județene a Arbitrilor Iași.

CJA Iaşi totalizează acum 21 arbitri divizionari, dintre care:

·       2 arbitri FIFA la fotbal în sală (Bogdan Hanceariuc şi Vlad Ciobanu);

·       1 arbitru asistent de Liga I (Adrian Vornicu);

·       1 arbitru la fotbal în sală Liga 1 (Andrei Mihălcuț);

·       1 arbitru (Vlad Baban) și 2 arbitri asistenți de Liga a II-a (Ana Pușcașu și Iulian Contofan);

·       1 arbitru la fotbal în sală Liga 2 (Sebastian Șpaiuc)

·       6 arbitri de Liga a III-a (Ciprian Aelenei, Cosmin Roman, Lucian Diaconu, Gabriel Mihuleac, Mihai Moisă, Andrei Apreutesei);

·       7 arbitri asistenţi de Liga a III-a (Ionuţ Melinte, Andrei Diaconu, Vlad Hriscu, Daniel Hriscu, George Macovei, Radu Nistor, Theodor Olenic).

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP