Regulament CUPA DOBROGEI 2023

11 Ianuarie 2023, la ora 13:14 / Publicat în Comunicate AJF de Irinel Calin / 1708 vizualizări

Regulament CUPA DOBROGEI 2023

 

 

REGULAMENTUL „CUPA DOBROGEI” la fotbal în sală

 

Art 1 “Cupa Dobrogei”la fotbal în sală este o competiţie oficială din calendarul AJF Tulcea deschisă – în exclusivitate – cluburilor afiliate cu echipe participante în Liga a IV-a de fotbal și, după caz, Liga Juniori A1. Meciurile se vor disputa în săli de sport din județul Tulcea, în baza unui calendar de joc și a unui program competitional ce va fi anunțat după înscrierea echipelor, pe site-ul official www.frf-ajf.ro/tulcea și prin alte mijloace de informare mass-media și social media.

 

Art 2 Competiţia se organizează cu repartizarea echipelor în serii de câte 3 sau 4 echipe, pe criterii geografice.  Vor avea drept de joc atât jucatori legitimati cât și în curs de legitimare (documente depuse la AJF Tulcea) cu varsta minima de 14 ani impliniti la data de 01.01.2023. Partidele se vor desfăşura conform Legilor jocului de Fotbal în Sală cu unele amendamente legate de numărul jucătorilor şi durata reprizelor

 

Art 3 Mingea de joc este mingea de mingea de fotbal.

 

Art 4 Echipele din teren vor fi alcătuite din 5 jucători şi 1 portar însă pentru a se desfăşura jocul fiind necesară prezenţa a minim 4 jucători din care unul portar la startul unui joc. Fiecare echipa va prezenta inainte de inceperea jocului legitimatiile de joc. Prin excepție, în lipsa unei legitimații de joc, pentru jucătorii aflați în curs de legitimare se va prezenta un tabelul cu jucătorii aflați în curs de legitimare vizat de secretariatul AJF Tulcea, tabel însoțit de copii după actul de identitate al fiecărui jucător și câte o adeverință medicală pentru fiecare jucător de pe tabel.  Numărul maxim de jucători (legitimați sau în curs de legitimare) ce va fi înscris în raportul de joc este de 15.

Nu este obligatorie viza AJF  pe anul 2023.

 

Art 5 Un jucator poate evolua pe parcursul competiției pentru maxim două echipe, în cazul unui transfer realizat pe parcursul desfășurării Cupei Dobrogei 2023.

 

Art 6 Fiecare meci va avea două reprize a 20 de minute, cu pauză de 5 minute. În cazul meciurilor eliminatorii, dacă rezultatul se menţine egal după cele 40 de minute regulamentare, se joacă prelungiri - două reprize a câte 5 minute fiecare; dacă egalitatea persistă, se apelează la lovituri de departajare, câte 3 de fiecare echipă, iar dacă egalitatea persistă până se face departajarea se execută câte o lovitură de departajare alternativ de către fiecare echipă. La executarea loviturilor de departajare pot participa toţi jucătorii înscrişi pe foaia de arbitraj. Fiecare echipă are dreptul să ceară un time out, când e în posesie, pe repriză, la arbitru, de 1 minut.

 

Art 7 Contestaţia se face (formulare şi achitarea taxei) în termen de 15 de minute după sfârsitul meciului. Contestaţiile se vor judeca în fiecare zi de marţi de către Comisia de Disciplină AJF Tulcea. Contestaţia se face pentru un singur jucător în parte. În caz de nerespectare a acestor condiţii, echipa în culpă va pierde automat meciul respectiv, iar la o a doua abatere poate fi exclusă din competiţie.

 

Art 8 Pe raportul de arbitraj vor fi nominalizate persoanele oficiale ale fiecarei echipe care vor lua loc pe banca de rezerve, numarul acestora neputand fi mai mare de 3 (trei) persoane. Nu se admit persoane minore in calitate de oficiali.

 

Art 9 Un jucător eliminat într-o partidă poate fi înlocuit de un coechipier în acea partidă, după ce echipa împotriva căreia s-a dictat sancţiunea a jucat 2 minute în inferioritate numerică, indiferent dacă s-a marcat sau nu vreun gol. Jucătorul eliminat este suspendat automat cel puţin pentru partida următoare.

Oficiali ai jocului sunt:

-2 arbitrii

-1 observator

-medic (asistent medical)

 

Art 10 Programarea jocurilor este cea comunicată de AJF Tulcea pe siteul oficial. Când Regulamentul de Fotbal în Sală intră în contradicţie cu regulamentul competiţiei se acceptă prevederile din acest Regulament.

Taxa de participare și premiere este de 200 de lei şi se achită înaintea primului meci. Tot înaintea primului meci se achită şi o taxa de joc în avans în cuantum de 150 lei.

TOTAL taxe pentru o echipa - 150 lei de achitat înaintea primului meci. (*la ultimul meci nu se va mai achita taxa de joc)

Echipa se considera inscrisa in momentul achitarii taxei de participare și premiere + taxa de joc în avans (350 lei)

 

Cheltuieli administrative şi premii

Primele 3 locuri vor fi premiate din partea organizatorului cu : cupe, diplome, medalii , tricouri, materiale sportive, si premii in bani, astfel :

Locul I – 1000 lei

Locul II – 500 lei

Cartonaşul galben – amendă 30 lei

Cartonaşul roşu: - amendă 60 lei dacă este rezultat din 2 galbene sau minim 100 lei pentru cel acordat direct plus minim o etapă suspendare.

Pentru eliminare directă Comisia de disciplină a AJF Tulcea, în baza Regulamentului Disciplinar FRF, va stabili valoarea amenzii şi etapele de suspendare. Contravaloarea cartonaselor galbene se achita la sfarsitul fiecarui meci in care au fost acordate. Neplata cartonaselor duce la neprogramarea echipei.

 

Anexă

COSTURI/meci

1 arbitru - 80 lei brut

1 arbitru - 80 lei brut

1 observator AJF - 80 lei brut

1 asist.medical - 60 lei brut

Total barem -300 lei brut

Asistenta medicala va fi asigurata de catre primaria care pune sala la dispozitie, plata fiind facuta de catre AJF Tulcea pe stat de plata.

Neprezentarea la un meci programat se sancţionează cu pierderea meciului cu 3-0 și o amendă de 300 de lei iar la a doua neprezentare cu excludere din competiţie și o amendă de 300 de lei.

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP