Video conferinta FRF - AJF-uri

08 Mai 2020, la ora 08:38 / Publicat în Comunicate AJF de Corneliu Sorescu / 1454 vizualizări

Video conferinta FRF - AJF-uri

 Scopul acestei video conferinte a fost acela de a se analiza posibilitatile de reluare a competitiilor de fotbal la nivelul fotbalului amator judetean - seniori, in varianta in care evolutia crizei COVID 19 permite reluarea fotbalului amator!

 Domnul Presedinte FRF, Razvan Burleanu, a reamintit ca, in aceasta varianta, fotbalul amator nu-si va putea relua activitatea, cel mai repede, decat in jurul datei de 15.06.2020, dupa cel de al doilea val de relaxare,  daca va fi luat de Guvern dupa criza COVID 19(01.06.2020).

 In consecinta, FRF preconizeaza ca jocurile de baraj pentru promovare in Liga 3 sa se dispute in prima decada a lunii August 2020.
 
Cele 42 de echipe campioane din Liga a IV-a din fiecare judet vor participa la jocurile de baraj, fiind impartite in 14 grupe stabilite pe criterii geografice, alcatuirea grupelor fiind facuta prin tragere la sorti. In fiecare grupa vor participa cate 3 echipe, care vor disputa jocurile in turneu simplu(fiecare cu fiecare), pe teren neutru.
 
In Liga a III-a vor promova 15 echipe( 14 echipe castigatoare ale jocurilor de baraj si cea de-a 15-a echipa fiind echipa cel mai bine clasata pe locul 2 din cele 14 grupe de baraj).
 
Fiecare AJF va decide asupra formei de disputare a jocurilor ramase din actuala editie de campionat(Liga4, Liga 5), dupa o informare prealabila a conducerii FRF.
 
Campioana trebuie stabilita pe criterii sportive, respectand una din formele de continuare a competitiei mentionate mai jos:
 
a) finalizarea campionatelor, la fiecare esalon, prin disputarea tuturor partidelor ramase de jucat, daca este posibil, avand in vedere ca fiecare AJF trebuie sa transmita echipa campioana  a Ligii a IV-a pana la finalul lunii iulie. Aceasta varianta nu este accesibila la AJF Arges deoarece la Liga a IV-a mai sunt de disputat 16 etape iar la Liga a V-a 14 etape;
b) inghetarea campionatului(este posibila aceasta varianta in situatia in care echipa aflata pe locul 1 in prezent are un numar suficient de mare de puncte avans fata de cea de-a doua clasata, asa cum a procedat FRF in doua serii din cele cinci de la Liga a III-a);
c) anularea campionatului(nu se mai disputa niciun joc, nu promoveaza si nu retrogradeaza nicio echipa, asa cum a procedat FRF cu jocurile din competitiile de copii si juniori sau daca sunt judete aflate in carantina si unde nu se pot desfasura meciuri de fotbal);
d) segmentarea campionatului pentru a avea timpul necesar pentru desemnarea campioanelor la fiecare Liga si Serie in parte(play - off; play - out; baraj intre echipele aflate, la acest moment, pe primele doua locuri in fiecare liga/serie, acolo unde diferenta de puncte intre cele doua echipe nu este suficient de mare, asa cum a procedat si FRF in trei din cele cinci serii de Liga a III-a).
 
Toate jocurile se vor desfasura fara spectatori!
Jucatorii juniori care joaca in echipele de seniori au drept de joc la aceste echipe.
La echipele de seniori nu vor putea fi folositi minori ca si copii de mingii!
 
Alte aspecte, discutate in video conferinta legate de certificare/licentiere echipa care promoveaza la Liga 3, contracte jucatori, transferuri, comisii  jurisdictionale, vor fi prezentate in Comitetul Executiv AJF Arges dupa care vor fi transmise catre toti membrii afiliati prin intermediul SITE-ul nostru cat si pe pagina de facebook a AJF Arges.
 
Marti 19.05.2020, orele 12:00 este convocata o sedinta a Comitetului Executiv pentru a hotari modul de desfasurare a finalului de competitii - seniori.
 
Va reamintim ca tot acest scenariu, de reluare a competitiilor, este facut pentru cea mai optimista situatie, aceea in care se va putea relua fotbalul amamtor incepand cu data de 15.06.2020. Totul depinde de evoluia situatiei de criza privind COVID19.
 
 
 

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP