În atenția tuturor cluburilor sportive

24 Martie 2020, la ora 18:03 / Publicat în Comunicate AJF de Imola Ambrus / 502 vizualizări

În atenția tuturor cluburilor sportive

 Guvernul României  a emis la data de 18.03.2020 două Ordonanțe de Urgență publicate în Monitorul Oficial în 21.03.2020 unde regăsim câteva măsuri care se aplică cluburilor sportive, și anume :

  • Statul  va asigura un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă , plăți care vor fi suportate din bugetul asigurărilor pentru șomaj sau bugetul consolidat al statutului  în cazul contractului de activitate sportivă (CAS). Suma este plafonată la nivelul de 75 %   din câștigul salarial mediu brut, adică 5.429 lei, prevăzut de  legea 6/2020 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020. În ceea ce privește CAS măsura Guvernului este aplicabilă exclusiv pentru contractele încheiate cu persoanele prevăzute în cuprinsul art.67 indice 1 alin.1 lit.a-c  din Legea educației fizice și sportului.
  • Amânarea la plată a serviciilor de utilități - electricitate, gaze naturale, apă, servicii de telefonie și internet, precum și de amânare la plată a chiriei pentru imobilul cu destinație de sediu social și de sedii secundare , pentru federațiile sportive naționale și cluburile sportive care dețin Certificate de Identitate Sportivă și a căror activitate este afectată direct prin măsuri dispuse de autoritățile publice pentru prevenirea și combaterea COVID 19.

Pentru a putea beneficia de aceste măsuri angajatorii trebuie să îndeplinească anumite condiții detailate în cadrul Ordonanțelor emise de Guvern.

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP