In atentia membrilor afiliati

01 Iulie 2020, la ora 11:38 / Publicat în Comunicate AJF / 2468 vizualizări

In atentia membrilor afiliati

     Întrucât ne aflăm într-o perioadă în care măsurile de prevenție a răspândirii virusului SARS-COV-2 sunt esențiale, vă informez cu privire la noile decizii luate la nivelul Guvernului României.

    Începând cu 1 iulie, vor fi permise organizarea și desfășurarea antrenamentelor și cantonamentelor colective în grupuri de maximum 10 persoane, pentru ligile inferioare, inclusiv de amatori, cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului și sportului și ministrul sănătății. Vă reamintesc doar câteva dintre acestea :

·        Orice antrenament trebuie să fie precedat de o procedură de autoevaluare. Persoanele care  prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome sau le-au

prezentat în ultimele două săptămâni trebuie să urmeze procedurile descrise de autoritățile sanitare.

·        Deplasarea către și de la locul de desfășurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecție dispuse de autorități.

·        Igienizarea mâinilor este obligatorie înainte și după antrenament.

·        În timpul antrenamentului, igienizarea mâinilor se va face ori de câte ori este posibil, dar cel puțin o dată la 15 minute, mingea și/sau celelalte materiale sportive care sunt folosite de mai mult de un sportiv vor fi igienizate cu substanțe dezinfectante avizate.

·        Materialele sportive vor fi dezinfectate cu atenție după fiecare folosire.

·        Echipamentul folosit în timpul antrenamentului trebuie pus direct într-o pungă de plastic închis ermetic, urmând ca după aceea să fie spălat/curățat la o temperatură de minimum 80 oC.

    În urma consultărilor avute cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Ministerului Tineretului și Sportului , precum și al Institutului Național de Sănătate Publică, Comisia Medicală a FRF  a elaborat Protocolul pentru redeschiderea bazelor sportive și reluarea antrenamentelor colective pentru copii și juniori.

    Documentul a stat la baza ordinelor emise de cele două ministere. Acesta cuprinde  măsurile ce trebuie luate de organizatori pentru a minimiza riscul de infectare cu virusul SARS-COV-19. Obiectivul principal al protocolului îl reprezintă asigurarea sănătății tuturor persoanelor implicate în evenimentele fotbalistice , antrenamente, cantonamente sau meciuri de fotbal.

      Prin Hotărârea nr.32/29.06.2020, au fost propuse și validate anumite măsuri aplicabile de la data de 01.07.2020, inclusiv cu privire la activitatea fotbalistică de pe teritoriul României.

Noi reglementari 01.07.2020

Hotărârea nr.32/29.06.2020

 

                                 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP