Cursul SFA ţinut la Reşiţa - o reuşită

12 Aprilie 2012, la ora 00:00 / Publicat în Comunicate AJF de Florin Stiube / 90 vizualizări

Cursul SFA  ţinut la Reşiţa - o reuşită

Începutul acestei săptămâni a adus la Reşiţa elita antrenorilor din Banat şi Oltenia, totul la iniţiativa preşedintelui AJFCS, dl. Costinel Ristache, care a asigurat întregul suport pentru o organizare de excepţie a cursului de reînnoire şi perfecţionare a antrenorilor care deţin licenţa  A şi B UEFA. La bunul mers al acţiuniii a contribuit Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa şi Cristian Bobar (preşedinte Clubului Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa).
Cursul s-a desfăşurat sub logoul “Cine încetează să fie mai bun, în curând încetează să fie bun” şi a fost coordonat de însuşi directorul Şcolii Federale de Antrenori, dl. Dan Apolzan.  
         Cuvântul de deschidere al şedinţei l-a avut domnul preşedinte AJFCS, Costinel Ristache, care a salutat prezenţa la Reşiţa a elitei antrenorilor bănăţeni şi olteni: “Permiteţi-mi să vă adresez încă din începutul alocuţiunii mele un bun venit în capitala Banatului Montan, aici la poalele Semenicului, în cea mai pitorească zonă turistică bănăţeană.
Este o mândrie pentru noi ,bănăţenii de la munte să adunăm la un loc atât „spuma” universitară a formatorilor de antrenori intelectuali ai României, cât şi cei mai capabili antrenori din Banat (Arad, Caraş-Severin, Timiş), Ardeal (Hunedoara) şi Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinţi,Olt).
Salut prezenţa la Reşiţa a domnului director, Dan Apolzan, a Şcolii Federale de Antrenori şi a echipei dumnealui de management şi ţin să le adresez mulţumiri pentru acceptul de a alege Reşiţa, capitala judeţului Caraş-Severin, ca locaţie a cursurile SFA. Judeţul cărăşean este în prezent  unul extrem de activ la nivel federal, atât la nivel de foşti fotbalişti, glorii naţionale, care fac cinste în prezent  fotbalului românesc, antrenori de echipe campioane ale României şi are viitorul asigurat mai ales de conducători de cluburi. Dau  aici aici exemplu domnului preşedinte al CSM Şcolar Reşiţa, Cristian Bobar, un tânăr ambiţios, care are un viitor fotbalistic şi care dă credit antrenorilor tineri, ambiţioşi, dar în primul rând calificaţi corespunzător.
Trebuie să înţelegem cu toţii, cei implicaţi în relansarea fotbalului românesc, că a început  o nouă eră a instruirii în fotbal, cea a  antrenorului intelectual, unul care trebuie să fie mereu documentat cu ultimele noutăţi din domeniu, atât la nivel european, cât mai ales mondial.
Avem potenţialul nativ de a reveni în elita fotbalistică internaţională, iar componenta primordială a acestui progres o constituie procesul de instruire iniţiat de dumneavoastră, antrenorii din elita fotbalului românesc. Pentru că un antrenor foarte bun poate influenţa mult în bine deciziile top managementului echipelor de fotbal şi cel mai important poate genera strategii  benefice pe termen lung, pentru cluburile la care activează, indiferent de nivel.
În încheiere doresc să le adresez mulţumiri instituţiilor care s-au constituit  parte suport a sprijinirii  acestui proiect, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin, Consiliului Judeţean Caraş-Severin, iar dumneavoastră antrenorilor vă doresc numai rezultate de excepţie în munca educativă depusă.”                
 La curs au participat 162 de antrenori, iar lectorii cursului au fost dl. Dan Apolzan, Directorul Şcolii Federale de Antrenori, dl. Sorin Colceag, referent SFA, dl. Mitică Uzunea, referent SFA.
Tematica cursului a cuprins:
-    „Informare despre Simpozionul desfăşurat la Praga (19-21 septembrie 2011) privind instruirea formatorilor de antrenori  a prezentat: Dan Apolzan – Director SFA
-    „Prezentarea unor lecţii practice din şcoala olandeză de fotbal. De la joc la antrenament şi de la antrenament la joc pentru grupe de copii cuprinse între 7 – 12 ani. A prezentat: Dan Apolzan – Director SFA
-    „Informare despre simpozionul desfăşurat la Dublin (18-21 octombrie 2011) privind aspecte noi în pregătirea portarilor. A prezientat: Sorin Colceag – referent SFA.
-    „Principi tactice ofensive- Demarcarea”. A prezentat: Mitică Uzunea – referent SFA.
La finalul cursului, dl. Dan Apolzan ne-a declarat: “În primul rând, se schimbă foarte multe lucruri legate de Şcoala de Antrenori. Ştiţi că tot stafful şcolii de antrenori a fost schimbat, iar eu am preluat de la 1 septembrie anul trecut, şcoala de antrenori. Vom încerca să schimbăm metodologia de formare a antrenorilor. Trebuie să recunoaştem că suntem într-un moment dificil cu activitatea profesională la nivelul antrenorilor. Nu avem antrenori la cel mai înalt nivel şi ne preocupă acest lucru. Trebuie să schimbăm mult în bine, iar rezultatele să se vadă în timp. Va fi o muncă de la care nu ne vom da la o parte şi vom încerca să-I ajutăm cât mai mult.”

Sorin Costachi,preşedintele Comisiei Tehnice a AJFCS a punctat la rândul său: “Ne bucurăm că conducerea judeţulului pe linie administrativă şi sportivă a reuşit să organizeze o bună desfăşurare a acestui curs. Este un lucru foarte bun, pentru că ne ţine la curent cu toate tendinţele de dezvoltare a metodicii şi a aplicării pregătirii jucătorului de fotbal.”

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP