Hotărâri Comitet Executiv

08 Iunie 2020, la ora 08:25 / Publicat în Comunicate AJF de Florin Stiube / 525 vizualizări

Hotărâri Comitet Executiv

 

Comitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal Caras-Severin s-a întrunit în mod statutar (au fost prezenți un număr de 6 membri din totalul de 8 membri cu drept de vot) in data de 04.06.2020 și în conformitate cu art. 41 alin. (2) din Statutul Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin a hotărât următoarele:

 

1. Se aprobă cu unanimitate de voturi, ca ediția de campionat a ligii a V-a, să se desfășoare, astfel:

- înghețarea campionatului regulat ediția 2019-2020, cu rezultatele înregistrate în tur, iar după data de 01 iulie 2020 (funcție de prevederile guvernamentale), campionatul 2019-2020 să continue sub forma de play-off (cu participarea echipelor clasate pe locurile 1- 6) și play-out (cu participarea echipelor clasate pe locurile 7-12), sistem campionat - fiecare cu fiecare, un singur meci tur.

 

2. Se aprobă cu unanimitate de voturi, ca ediția de campionat a ligii a IV-a, să se desfășoare, astfel:

- înghețarea campionatului regulat ediția 2019-2020, cu rezultatele înregistrate până în etapa a 14-a, în cele două serii Oravița (inclusiv victoriile până la finalul etapei a 18-a, cu 3-0 de facto ale echipelor care aveau adversar pe AS Croația Clocotici-echipă retrasă după începerea returului) și Caransebeș.

 Pe zona Caransebeș, s-a decis disputarea unui joc de baraj, în data de 1 iulie 2020, între ocupantele locurilor doi și trei, AS Șoimii Oțelu Roșu și AS Magica Caransebeș, cele două echipe aflandu-se la egalitate de puncte. 

- pentru desemnarea echipei campioane s-au stabilit două variante, una dintre ele devine în mod automat obligatorie, funcție de deciziile guvernamentale (de relaxare sau nu a condiților de disputare a competițiilor sportive), astfel:

- varianta I – reluarea competiției cu începere în prima săptămână a lunii iulie 2020, sub forma unei turneu play-off ,între patru echipe, cu participarea ocupantelor locurilor 1 și 2 din fiecare serie Oravița și Caransebeș, sistem campionat fiecare cu fiecare, meci tur-retur. Echipele clasate pe locul unu din fiecare serie vor porni cu un ecart de trei puncte, iar echipele clasate pe locul doi, cu zero puncte.

Această variantă este valabilă în cazul relaxării optimiste de situației de investare cu COVID-19.

 

varianta II – reluarea competiției, cu începere după 15 iulie 2020, cu play-off în care participă primele două clasate din fiecare serie, iar formula de disputarea se va stabili la proximul Comitet Executiv, după consultarea echipelor și a stabilirii de către FRF a termenului de anunțare a campioanei județene Liga a 4-a.

Formula de disputare votată este sistem Cupă, eliminatoriu și funcție de calendarul FRF se va stabili meciuri de semifinală și finală, într-o singură manșă sau tur-retur.

 

3. În speța campionatelor de juniori, s-a luat act de propunerea reprezentantului campionatelor de copii și juniori, Nelu Badea, de disputare în cursul lunii septembrie (înainte de începerea campionatelor 2020-2021) specifice juniorilor, a finalelor județene U15, U13 și U11( la care să participe echipa de pe locul unu din fiecare serie Oravița și Caransebes) meci tur, un singur meci.

Pentru zona Oravița, la U 11 se va stabili un meci de departajare între echipele clasate pe primele două locuri, CSM 2009 Reșița și CS Moldova Nouă (echipe cu punctaj egal - 27 de puncte din 10 meciuri).

 

4. S-a votat în unanimitate reducerea baremurilor la partidele care se vor desfășura fără spectatori, în perioada imediat următoare până la sfârșitul campionatului 2019-2020), astfel:

- se reduce cu 100 lei, baremurile la partidele de liga a IV-a, prin delegarea unui singur observator la meciuri.

- se reduce cu 50 lei, baremurile la partidele de liga a V-a.

 

5. Se ia act de suspendarea contractelor de muncă, ale angajaților, colaboratorilor AJF Caraș-Severin (PFA-uri – comisia competiții, financiar, etc.) pe perioada declarării stării de urgență 15.03.2020 – 31.05.2020 și a altor situații ulterioare (stare de alertă, caz fortuit, etc.) care împiedică reluarea activității curente! 
 

 

 

6. Reluarea ediției de Cupa a României -faza județeană, ediția curentă, după stabilirea datei scadente de către FRF pentru anunțarea echipei câștigătoare a fazei județene.

 

Prezenta Hotărâre se comunică:


- Membrilor Comitetului Executiv,

- Membrilor afiliați.

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP