Sâmbătă, 12 martie 2011 într-un mediu studenţesc, în cadrul Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa a avut consfătuirea cu arbitrii şi observatorii din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin.
Preşedintele AJF Caraş-Severin, dl. Costinel Ristache le-a vorbit în plen atât observatorilor cât şi arbitrilor cărăşeni în şedinţe separate, de ţinută, în care s-a vorbit deschis despre aşteptările conducerii AJF de la oficialii, consideraţi “parte compomentă a imaginii AJF în teritoriu.”
Directorul General AJF, dl. Mircea Medar a participat şi domnia sa la ambele întâlniri şi i-a încurajat pe tinerii arbitrii cărăşeni.
În cadrul şedinţei de arbitrii s-au ţinut şi trei prelegeri de către lectorii Comisiei Judeţene de Arbitrii.
Preşedintele CJA, dl. Gheorghe Balaj a prezentat referatul “Lipsa de curaj a arbitrului în conducerea jocului de fotbal”, vicepreşedintele CJA, d.l Lucian Glogoviceanu a prezentat tema “Colaborarea dintre arbitru şi arbitru asistent”, iar Petru Herghelegiu le-a vorbit arbitrilor despre “Colaborarea în cadrul brigăzii de arbitrii.”
La finalul şedinţelor, preşedintele AJF a declarat: “Întâlnirea cu arbitri şi observatorii a fost gândită ca o întâlnire constructivă, una în care să analizăm greşelile făcute în trecut şi să le corectăm, pentru a creşte imaginea, pe de o parte, şi prestaţiile arbitrilor şi observatorilor, pe de altă parte, în returul care bate la uşă. Am avut o sinteză a rapoartelor de observare din campionatul trecut. Nu au fost deficienţe majore, tocmai de aceea nu am ţinut prelegeri. Am încercat să fie o şedinţă constructivă, în care noi să discutăm şi să vedem cum facem să îmbunătăţim activitatea observatorilor. Şi ei să înţeleagă că împreună cu arbitrii sunt o echipă, atunci când ajung la stadion. Ei trebuie să formeze o echipă compactă, care să gestioneze tot ce se întâmplă acolo,pe terenul de fotbal.
Totodată, arbitrilor m-am adresat ca la copiii mei, la prietenii mei, în aşa fel încât să crească în valoare. După semnarea convenţiei UEFA, vârsta de promovare a scăzut considerabil şi ei trebuie să se perfecţioneze permanent, deoarece nu mai au loc de întors. La pregătirea fizică există cronometru, care nu poate fi înşelat, la pregătirea teoretică există computer, există grilă, care nu poate fi păcălită. Ce ştiu ei şi cât pot ei, se va vedea în rezultatele pe care le au la examenele de promovare. Sigur, noi suntem obligaţi să-i monitorizăm, să-i îndrumăm, să-i pregătim. Vom primi în curând tematica de la Federaţia Română de Fotbal, într-o prezentare modernă. Eu sper să crească nivelul foarte mult. Mă bucur că Rafael Lupu este la Mogoşoaia, la examen. Sper să aibă succes. Ar fi o mândrie pentru Caraş-Severin, pentru AJF şi evident pentru mine. Nu am nimic de comentat despre faptul că arbitrii noştri au căzut sub linie. Mi se pare un pic ciudat că observatorii şi arbitri noştri cad întotdeauna sub linie. Probabil că asta a fost imaginea pe care a avut-o Caraş-Severinul. În prima fază, am intenţionat să trimit o scrisoare caustică la adresa Comisiei Centrale a Arbitrilor, însă am renunţat.
Sper ca arbitrul Rafael Lupu să infirme ceea ce am crezut iniţial, să treacă examenul, în aşa fel încât să nu mai existe nicio suspiciune. Sigur că la Timişoara, în discuţia cu domnul Nicolae Grigorescu (nr. vicepreşedinte CCA), mi-am dat seama că zona Banatului nu are nimic cu Caraş-Severin, chiar monitorizează şi ajută arbitri să crească în performanţă şi în valoare.“