Documente necesare Presedinte

30 Mai 2022, la ora 14:36 / Publicat în Comunicate AJF de Cosmin Siscu / 511 vizualizări

Documente necesare Presedinte

 Documente si conditii necesare pentru depunerea  dosarului de candidatura pentru alegerea presedintelui

 

Articolul 44 – Alegerea şi mandatul preşedintelui

 

(1) Preşedintele AJF este ales de Adunarea Generală  a AJF. Mandatul preşedintelui începe la sfârşitul Adunării Generale electorale şi, de obicei, ia sfârşit în al patrulea an al următoarei Adunări Generale electorale.

(2) Dacă alegerile au loc după împlinirea termenului de 4 ani, preşedintele continuă să-şi exercite atribuţiile până la încheierea procesului electoral.

(3) Persoanele propuse pentru a candida la funcţia de preşedinte al AJF trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii:

a) să depună cerere în scris privind candidatura sa;

b) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;

c) să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;

d) să demonstreze că nu au suferit condamnări penale definitive privative de libertate, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei. Dovada îndeplinirii acestei condiţii se face prin depunerea unui certificat de cazier judiciar eliberat cu cel mult 7 zile înainte de data depunerii dosarului de candidatură;

e) să nu fi depăşit vârsta de 65 de ani;

f) să facă dovada propunerii scrise din partea unui membru afiliat;

g) a îndeplinit un rol activ în cadrul fotbalului asociație (ca jucător sau ca oficial în cadrul FRF/LPF/AJF/AMFB sau structuri sportive) pentru cel puțin 2 ani în ultimii 5 ani anteriori datei la care este propus ca și candidat. Dovada îndeplinirii acestei condiţii se face cu o declaraţie pe proprie răspundere, legalizată la notar;

 (4) Pentru alegerea Preşedintelui AJF/AMFB, numai membrii afiliaţi pot propune candidaţi. Un membru afiliat poate propune un singur candidat pentru funcţia de Preşedinte al AJF. Dosarele de candidatură se depun, la secretariatul general al AJF, cu cel puţin 15 zile înainte de data la care este convocată Adunarea Generală de alegeri.

(5) Pentru alegerea Preşedintelui AJF este necesară obţinerea majorităţii voturilor membrilor afiliaţi prezenţi.

(6) În situaţia în care, după primul tur de scrutin, nici un candidat nu obţine majoritatea absolută, se va organiza al doilea tur de scrutin cu participarea primilor doi candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi.

(7) Dacă pe primul loc sunt mai mulţi candidaţi care au obţinut un număr egal de voturi, superior celui realizat de candidatul imediat următor, scrutinul va avea loc între ei. În cazul în care pe locul doi sunt mai mulţi candidaţi care au obţinut un număr egal de voturi, scrutinul va avea loc între aceştia şi candidatul situat pe primul loc.

(8) Președintele AJF nu poate deține nicio altă funcție în cadrul unei structuri sportive afiliate la FRF/AJF, iar în situația în care deține o astfel de funcție are obligația de a renunța la aceasta în termen de 60 de zile de la data la care a fost ales în funcția de președinte al AJF, în caz contrar alegerea sa în funcția de Președinte al AJF urmând a fi nulă de drept. De asemenea, nici un angajat al AJF nu va putea deține nicio altă funcție în cadrul unei structuri sportive afiliate la FRF/AJF/AMFB.

 

Termen limita de depunere a dosarelor este 17.06.2022 ora 13.00 la sediul Asociatiei Judetene de Fotbal Constanta str.Ion Banescu ,  nr. 2 , mun.Constanta .

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP