Documente necesare Vicepresedinti

30 Mai 2022, la ora 14:35 / Publicat în Comunicate AJF / 176 vizualizări

Documente necesare Vicepresedinti

 Documente si conditii pentru alegerea vicepresedintilor

 

Articolul 45 – Alegerea şi mandatul vicepreşedinților

 

1.     Vicepreşedintele AJF este ales de Adunarea Generală a AJF. Mandatul vicepreşedintelui începe la sfârşitul Adunării Generale electorale şi,de obicei, ia sfârşit în al patrulea an al următoarei Adunări Generale electorale.

2.     Dacă alegerile au loc după îndeplinirea termenului de 4 ani, vicepreşedintele continuă să-şi exercite atribuţiile până la încheierea procesului electoral.

3.     Persoanele propuse pentru a candida la funcţia de vicepreşedinte al AJF trebuie să îndeplinească cumulativ,următoarele condiţii:

a)     Să depună cerere în scris privind candidatura sa;

b)    Să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România;

c)     Să aibă studii medii absolvite cu diploma de bacalaureat;

d)    Să demonstreze că nu au suferit condamnări penale definitive private de libertate,indiferent de modalitatea de executare a pedepsei. Dovada îndeplinirii acestei condiţii se face prin depunerea unui certificat de cazier judiciar eliberat cu cel mult 7 zile înainte de data depunerii dosarului de candidatură;

e)     Să facă dovadă propunerii scrise din partea a cel puţin 2 membrii afiliaţi;

f)      Să depună în scris programul strategic privind organizarea şi dezvoltarea activităţii fotbalistice pe care îl preconizează respectivul candidat pentru viitorul mandat de patru ani.

g)    Conform articolului. 39 din Statutul AJF Constanta  Vicepreşedinţii Comitetului Executiv sunt desemnați prin alegeri de către Adunarea Generală din rândul președinților de cluburi/asociații sportive afiliate AJF. Mandatul acestora este de 4 ani, cu condiția ca în această perioadă să dețină fără intrerupere funcția de președinte de club/asociație.   Vicepreședinții pot fi realeși. .

4.     Pentru alegerea Vicepreşedintelui AJF, numai membrii afiliaţi pot propune candidaţi. Un membru afiliat poate propune un singur candidat pentru funcţia de Vicepreşedinte al AJF. Dosarele de candidatură se depun la secretariatul general al AJF, cu cel puţin 15 zile înainte de data la care este convocată Adunarea Generală pentru alegeri.

5.     Pentru alegerea Vicepreşedintelui AJF este necesară obţinerea majorităţii voturilor membrilor afiliaţi prezenţi.

6.     În situaţia în care, după primul tur de scrutin, nici un candidat nu obţine majoritatea absolută, se va organiza al doilea tur de sacrutin cu participarea primilor doi candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi.

7.     După al doilea tur de scrutin se declară aleși cei doi candidați care au obținut cel mai mare număr de voturi.

8.     În cazul în care pe locul doi sunt mai mulţi candidaţi care au obţinut un număr egal de voturi, scrutinul va avea loc între aceştia.

 

 

Termen limita de depunere a dosarelor 17.06.2022 ora 13.00 la sediul Asociatiei Judetene de Fotbal Constanta str.Ion Banescu ,  nr. 2 , mun.Constanta 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP