PROGRAMUL TURNEULUI „ÁROS KÁROLY” PT JUNIORI

08 Februarie 2017, la ora 10:20 / Publicat în Comunicate AJF de Lucian Rusandu / 430 vizualizări

PROGRAMUL TURNEULUI „ÁROS KÁROLY”  PT JUNIORI

  Regulamentul turneului de minifotbal ,,Áros Károly" editia II 

 

   Aceasta competitie este organizata de AJF Covasna.Toate cheltuierile legate de organizarea competitiei vor fi suportate de AJF Covasna.Echipele participante vor suporta in mod egal baremul de arbitraj 10 ron/joc. 
Turneul AJF Covasna se va disputa dupa normele FIFA, U.E.F.A si ale Federatiei Romane de Fotbal(F.R.F.) si pot participa la el echipele care sunt afiliate la  la AJF Covasna.

Punctajul jocurilor

 

1.      Joc castigat= 3 puncte

2.      Joc terminat la egalitate=1 punct

3.      Joc pierdut= 0 puncte

Durata jocurilor

·         2 reprize x 12 minute, cu 2 minute pauza.

Criterii de calificare

Au dreptul de joc jucatorii legitimat la echipa participanta la turneu.

REGULILE JOCULUI ŞI DISPOZIŢIILE TEHNICE

 Pe parcursul competiției se vor folosi mingi de futsal. Aparătorile sunt obligatorii. Înlocuirile de jucători se pot efectua pe tot parcursul jocului în număr nelimitat numai pe la centrul terenului. Înlocuiri de jucători - Pe raportul de arbitraj se pot trece maxim 6 (sase) jucători de rezervă. Schimbările se pot efectua când mingea este în afara jocului. Un jucător care a fost schimbat poate reintra în teren înlocuind alt jucător. Numărul schimbărilor într-un joc este nelimitat. Oricare dintre jucătorii de rezervă poate înlocui portarul avându-se în vedere următoarele condiții:

           O inlocuire poate fi efectuata cand minge este in joc sau afara din joc si pentru care trebuie respectata urmatoarele conditii:

- Jucatorul care paraseste terenul trebuie sa faca aceasta pe la propria zona de inlocuiri;

- Jucatorul care intra pe teren trebuie sa faca aceasta pe la propria zona de inlocuiri,dar nu inainte ca   jucatorul care parasete terenul de joc sa depaseasca complet linia de margine;

- Orice jucator de rezerva este supus autoritatii si deciziilor arbitrilor,indiferent daca a fost numit sau nu sa joace;

Ceasul nu va fi intrerupt in timpul inlocuirii.

 a) arbitrul trebuie informat înainte de efectuarea înlocuirii;

b) schimbarea poate fi făcută numai când jocul este întrerupt;

c) jucătorul de rezervă care a înlocuit portarul trebuie să poarte un tricou care să-l deosebească de toți ceilalți jucători; Dacă în timpul efectuării unei schimbări jucătorul de rezervă intră în teren înainte ca jucătorul înlocuit să părăsească complet terenul:

 a) Jocul este oprit;

b) Jocul se reia printr-o lovitură liberă indirectă executată de echipa adversă din locul unde s-a aflat mingea în momentul întreruperii jocului. Dacă mingea se află în interiorul suprafeței de pedeapsă, lovitura liberă indirectă se execută de pe linia suprafeței de pedeapsă în locul cel mai apropiat unde s-a aflat mingea în momentul întreruperii. Portarul: Mingiile ieșite în afara terenului de joc în out de poartă sau prinse de portar cu mâna (în timpul jocului), vor fi repuse în joc, de către portar, numai cu mâna. Dacă portarul nu respectă această regulă arbitrul oprește jocul și dictează repunerea mingi în joc de către portar în mod regulamentar (cu mâna). În cazul în care mingea, fiind în joc, loveşte tavanul sălii, jocul va fi oprit şi se va relua cu o lovitură indirectă de pe linia de margine, dintr-un punct paralel cu locul unde mingea a lovit tavanul sălii.

 Dacă mingea depăşeşte linia de margine, mingea va fi repusă în joc cu piciorul de pe linia de margine din locul din care a părăsit terenul de joc. În urma executării acestor lovituri mingea nu va putea fi transmisă în interiorul suprafeței de pedeapsă adverse. Transmiterea mingii în interiorul suprafeței de pedeapsă se sancționează cu lovitură liberă indirectă de către echipa adversă ce va fi executată de pe semicercul care limitează suprafața de pedeapsă. La executarea loviturilor libere toţi jucătorii echipei adverse vor trebui să stea la cel puţin 5m de minge, până ce aceasta va fi în joc. Mingea va fi în joc îndată ce a fost atinsă sau jucată. Loviturile libere indirecte, acordate din interiorul semicercului de 6 metri, se vor executa de pe linia ce marchează acest semicerc, iar echipa sancţionată îşi va putea organiza zidul cu jucătorii pe linia de poartă. Portarul va putea ocupa o poziţie în faţa zidului fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 3 metri faţă de minge. Loviturile de penalitate (pentru abateri comise în interiorul semicercului) se vor executa de la 7 metri. Portarul este obligat să stea pe linia de poartă. Mingea se repune în joc cu piciorul (mingea trebuie să fie nemișcată , pe sol în exteriorul terenului, fără să atingă linia de margine, în momentul repunerii) atunci cînd depășește în totalitate linia de margine pe sol sau în aer.

Faza grupelor

 In caz de egalitate la puncte intre 2 echipe dupa jocurile din faza grupelor,vor intra in vigoare urmatoarele criterii de departajare:

1.      Rezultatul direct

2.      Golaverajul general

3.      Numarul mai mare de goluri marcate

4.      Numarul mai mic de goluri primite

5.      Clasamentul Fair-Play

6.      Tragere la sorti
In caz de egalitate de puncte intre 3 echipe dupa jocurile din faza grupelor,vor intra in vigoare urmatoarele criterii de departajare:


1.      Se va intocmi un clasament doar cu rezultatele dintre cele 3 formatii aflate la egalitate de puncte si se va califica echipa cu cele mai multe puncte adunate doar din jocurile cu celelate echipe aflate la egalitate de puncte.

2.      Golaverajul general din jocurile cu celelalte echipe aflate la egalitate de puncte.

3.      Numarul mai mare de goluri marcate in jocurile cu celelalte echipe aflate la egalitate de puncte.

4.      Numarul mai mic de goluri primite in jocurile cu celelalte echipe aflate la egalitate de puncte.

5.      Golaverajul general in toate jocurile din grupa.

6.      Numarul mai mare de goluri marcate in toate jocurile din grupa.

7.      Numarul mai mic de goluri primite in toate jocurile din grupa.

8.      Clasamentul Fair-Play dupa toate jocurile din grupa.

9.      Tragere la sorti.
In cazul in care in urma clasamentului intre 3 echipe doar 2 vor ramane la egalitate de puncte se vor aplica criteriile de departajare intre 2 echipe. 

Faza eliminatorie

·         In cazul in care un joc din faza eliminatorie inclusiv si in finala in caz de egalitate,se vor executa cate 3 lovituri de departajare pentru fiecare echipa.

·         In caz de egalitate dupa cate 3 executii de echipa se vor lansa alternativ lovituri de la 7 m pana cand o echipa va rata, iar cealalta va inscrie, astfel putand fi desemnata castigatoare.

·         Fiecare jucator aflat pe foaia de joc va putea executa lovituri de la 7 m, chiar daca nu era in teren la fluierul de final al jocului.

·         In timpul executarii loviturilor de departajare,jucatorii aflati pe foaia de joc a fiecarei formatii vor ocupa cercul de la centrul terenului,urmand ca ceilalti oficiali sau suporteri sa stea in afara suprafetei de joc.

Situatii speciale

·         In cazul in care un joc deja inceput va fi suspendat din cauze de forta majora sau din alte motive ce nu tin de organizatori,jocul se va da ca finalizat cu rezultatul din momentul intreruperii.

·         In cazul in care jocul nu incepuse acesta va fi reprogramat dupa cum vor dispune organizatorii.

Numarul de jucatori si rezerve

·         Fiecare echipa va dispune in fiecare joc de toti jucatorii inscrisi la turneu,maxim 12.

·         Corpul tehnic va fi format din maxim 2 persoane care vor aparea pe foaia de joc.

·         Numarul de inlocuiri pe durata jocului este nelimitat.Un jucator care a fost inlocuit poate reveni pe terenul de joc ca inlocuitor al altui jucator.

Foaia de joc

·         Inainte de fiecare joc,reprezentantii echipelor vor trebui sa prezinte mesei oficiale si arbitrilor foaia cu jucatorii, pe care o vor primi la inceputul turneului. 

Echipamentul

·         Toate echipele vor purta tricouri prevazute cu numar(-e) pe spate,de aceeiasi culoare si aceste numere vor trebui sa coincida cu cele trecute in foaia de joc.

Terenurile de joc.

·         Organizatorii recomanda jucatorilor utilizarea ghetelor de sala fara crampoane.

Punctualitate

 

·         Echipele trebuie sa fie pregatite de joc cu 15 minute inaintea startului partidei.

·         In cazul in care la ora stabilita de incepere a jocului oricare din echipe nu este prezenta pe teren,aceasta va dispune de o perioada de 5 minute pentru a se alinia la startul partidei in caz contrar urmand sa piarda acel joc cu scorul de 0-3.

·         Nu uitati ca pauzele dintre reprize au o durata de 2 minute si ca echipele nu au voie sa paraseasca suprafata de joc.

·         In cazul in care echipa care nu se prezinta la ora meciului pe teren din motive intemeiate si vor comunica problema organizatorilor, partida se va amana sau se va reprograma.

Sanctiuni - Norme disciplinare

Cartonase

 

·         Jucatorul ce va fi eliminat cu cartonas rosu direct (pentru gesturi violente) va fi suspendat cel putin 1 joc. Daca este eliminat din postura de ultim aparator nu va fi suspendat pentru jocul urmator. Jucatorul eliminat nu va putea fi inlocuit cu alt jucator in timpul jocului in care a fost eliminat.va fi suspendat cel putin 1 joc.

·         Dupa motivul eliminarii ar putea chiar sa fie eliminat din turneu.

·         Sanctiunea de suspendare in urma cartonasului rosu direct va incepe de la urmatorul joc al echipei,chiar daca acesta coincide cu faza eliminatorie.

·         Jucatorul care de-a lungul turneului va acumula 2 cartonase galbene,va fi suspendat automat pentru urmatorul joc al formatiei sale.

·         Cartonasele galbene acumulate in faza grupelor sunt valabile si in faza eliminatorie.

·         Daca o echipa ramane in timpul unui joc cu doar 3 jucatori de camp,jocul va fi suspendat si decizia finala va fi luata de Comitetul de organizare al turneului.

Clasament Fair-Play

 In caz de egalitate de puncte intre echipe,al 4-lea criteriu de calificare este clasamentul Fair-Play in care fiecare cartonas va avea o valoare negativa de puncte,astfel:

·         cartonas galben= 1 punct

·         eliminare dupa 2 cartonase galbene= 3 puncte

·         cartonas rosu direct = 6 puncte


Pentru intocmirea clasamentului se va tine cont doar de foile oficiale de joc.


Comportamentul echipelor

 

·         Daca o echipa demonstreaza in timpul turneului o atitudine violenta(protesteaza la decizii arbitrale,duritati asupra rivalilor,proteste la adresa organizatorilor,etc.) poate fi automat exclusa din turneu.

·         Toate cazurile de excludere din competitie vor fi raportate in amanunt forului federativ la care este asociat clubul sau jucatorul exclus din turneu.

·         Delegatii echipelor vor fi direct responsabili de atitudinea si comportamentul propriilor jucatori in relatia cu arbitrii,colegii,adversarii,publicul,organizatorii si materialele ce apartin bazei sportive(vestiare,banci de reverza,etc.)

·         Organizatorii vor inspecta vestiarele impreuna cu delegatii echipelor implicate inainte si dupa fiecare joc.

·         In cazul distrugerilor totale sau partiale ale materialelor ce apartin de baza sportiva(vestiare,banci de rezerva,scaune din tribuna,etc.) delegatul,echipa si persoana care a provocat distrugerile sunt direct responsabili.

Arbitrii

·         Toate partidele competitiei vor fi arbitrate de arbitrii ce apartin de Asociatia Judeteana de Fotbal Covasna.

·         Arbitrul va reprezenta autoritatea maxima pe terenul de joc si va avea puteri depline pentru a suspenda sau anula vreun joc in cazul in care va observa orice atitudine negativa din partea vreunei echipe.

Contestatii

·         Orice contestatie sau reclamatie vor trebuie sa fie prezentate in scris fie la biroul central al turneului, fie la oficialul terenului, intr-un interval de timp de 5 de minute de la finalizarea jocului contestat.

·         Organizatorii nu accepta reclamatii sau contestatii scrise ce fac referire la deciziile arbitrale.

·         Acte necesare verificarii jucatorului :

 

·         Carnet de legitimare cu viza medicala valabila.

·         Pentru ca o contestatie sa fie validata se va plati o suma de 20 RON la sediul central al turneului.

·         Daca o echipa se retrage in timpul turneului,va fi penalizata cu o amenda de 200 RON. 

·         Comitetul de Organizare isi rezerva dreptul de a efectua schimbari in programul competitiei, atat in alcatuirea grupelor cat si a orelor de disputare a jocurilor.

·         Toate aceste schimbari vor fi comunicate in cel mai scurt timp reprezentantilor echipelor implicate dar in acelasi timp se vor afisa si pe pagina web a turneului www.ajf covasna.ro , unde veti gasi si rezultatele partidelor in timp real.

Mingi de joc

·         Toate jocurile competitiei se vor desfasura cu mingi de futsal.

·         Organizatorii nu vor lasa echipelor mingi pentru incalzire,astfel fiecare echipa va trebui sa foloseasca propriile mingi pentru exercitiile de incalzire..

·         Organizatorii nu se vor face responsabili de eventualele leziuni sau boli aparute in timpul turneului,la fel cum organizatorii nu se vor face responsabili de eventualele lucruri pierdute sau furate.

Acceptarea criteriilor

·         Echipele inscrise la Cupa Áros Károly  2017  accepta acest regulament creat de organizatori pentru acest turneu, si fiecare echipa semneaza ca a primit un exemplar asupra caruia va lua la cunostinta.

 

PROGRAMUL CUPA AROS KAROLY 2017 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP