ADUNAREA GENERALĂ EXTRAORDINARĂ

24 Ianuarie 2022, la ora 22:43 / Publicat în Comunicate AJF de Cristian Petrean / 423 vizualizări

ADUNAREA GENERALĂ EXTRAORDINARĂ

 Extras din STATUTUL AJF HUNEDOARA - adoptat la data de 5 martie 2020, privind condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a candida la o funcție în cadrul Comitetului Executiv al AJF HUNEDOARA la alegerile din data de 17 februarie 2022:

Articolul 44 – Alegerea şi mandatul preşedintelui

(1) Preşedintele AJF Hunedoara este ales de Adunarea Generală a AJF Hunedoara. Mandatul preşedintelui începe la sfârşitul Adunării Generale electorale şi, de obicei, ia sfârşit în al patrulea an al următoarei Adunări Generale electorale. Nicio persoană nu poate deţine funcţia de Preşedinte al AJF pentru mai mult de 3 (trei) mandate, de la momentul adoptării prezentului Statut.

(2) Dacă alegerile au loc după împlinirea termenului de 4 ani, preşedintele continuă să-şi exercite atribuţiile până la încheierea procesului electoral. 

(3) Persoanele propuse pentru a candida la funcţia de preşedinte al AJF Hunedoara trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii:

a) să depună cerere în scris privind candidatura sa;

b) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;

c) să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;

d) să demonstreze că nu au suferit condamnări penale definitive privative de libertate, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei. Dovada îndeplinirii acestei condiţii se face prin depunerea unui certificat de cazier judiciar eliberat cu cel mult 7 zile înainte de data depunerii dosarului de candidatură;

e) să nu fi depăşit vârsta de 70 de ani;

f) să facă dovada propunerii scrise din partea a cel puţin 1 membru afiliat;

g) să depună în scris programul strategic privind organizarea şi dezvoltarea activităţii fotbalistice pe care îl preconizează respectivul candidat pentru perioada viitorului mandat de patru ani.

h) să facă dovada că a îndeplinit un rol activ în cadrul fotbalului asociaţie(ca jucător sau ca oficial în cadrul FRF/LPF/AJF Hunedoara sau structuri sportive) pentru cel puţin 2 ani în ultimii 5 ani anteriori datei la care este propus ca şi candidat. Dovada îndeplinirii acestei condiţii se face cu o declaraţie pe proprie răspundere legalizată de notar ;

i) nu au fost declarate persona non grata de către Adunarea Generală a FRF/ AJF Hunedoara;

j) să facă dovada respectării normelor fiscale, financiare și contabile. Dovada îndeplinirii acestei condiții se face prin depunerea unui certificat de cazier fiscal aflat în perioada de valabilitate.

(4) Pentru alegerea Preşedintelui AJF, numai membrii afiliaţi pot propune candidaţi. Un membru afiliat poate propune un singur candidat pentru funcţia de Preşedinte al AJF. Dosarele de candidatură se depun, la secretariatul general al AJF Hunedoara, cu cel puţin 15 zile înainte de data la care este convocată Adunarea Generală de alegeri. 

Articolul 46 - Alegerea și mandatul Vicepreşedinților AJF și a Membrilor Comitetului Executiv

A.Vicepreședinții AJF

1. Vicepreşedinții AJF Hunedoara sunt aleși de Adunarea Generală a AJF Hunedoara. Mandatul vicepreşedinților începe la sfârşitul Adunării Generale de alegeri şi,de obicei, ia sfârşit în al patrulea an al următoarei Adunări Generale de alegeri.

2. Dacă alegerile au loc după îndeplinirea termenului de 4 ani,vicepreşedinții continuă să-şi exercite atribuţiile până la încheierea procesului electoral.

3. Persoanele propuse pentru a candida la funcţia de vicepreşedinte al AJF Hunedoara trebuie să îndeplinească cumulativ,următoarele condiţii:

a) Să depună cerere în scris privind candidatura sa;

b) Să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România;

c) Să aibă studii medii absolvite cu diploma de bacalaureat;

d) Să demonstreze că nu au suferit condamnări penale definitive private de libertate,indiferent de modalitatea de executare a pedepsei.Dovada îndeplinirii acestei condiţii se face prin depunerea unui certificat de cazier judiciar eliberat cu cel mult 7 zile înainte de data depunerii dosarului de candidatură;

e) Să nu fi depăşit vârsta de 70 de ani;

f) Să facă dovadă propunerii scrise din partea a cel puţin 2 membrii afiliaţi;

g) Să facă dovada că au îndeplinit o funcţie de conducere în ultimii 2 ani până la data alegerilor : preşedinte club/asociaţie indiferent de nivelul de competiţie. Dovada îndeplinirii acestei condiţii se face cu o declaraţie pe proprie răspundere, legalizată la notar.

h) Să facă dovada respectării normelor fiscale, financiare și contabile. Dovada îndeplinirii acestei condiții se face prin depunerea unui certificat de cazier fiscal aflat în perioada de valabilitate.

4. Nu au fost declarate persona non grata de către Adunarea Generală a FRF/AJF Hunedoara. Pentru alegerea Vicepreşedinților AJF Hunedoara, numai membrii afiliaţi pot propune candidaţi. Un membru afiliat poate propune un singur candidat pentru funcţia de Vicepreşedinte al AJF Hunedoara. Dosarele de candidatură se depun, la secretariatul general al AJF Hunedoara, cu cel puţin 15 zile înainte de data la care este convocată Adunarea Generală de alegeri.

B. Membrii Comitetului Executiv

1. Membrii Comitetului Executiv sunt desemnaţi prin alegeri de către Adunarea Generală din rândul preşedinţilor cluburilor/asociaţiilor sportive din Liga a IV a, a V a, cluburilor cu activitate exclusivă de copii şi juniori, fotbal în sală, fotbal feminin participante la campionatele judeţene. Mandatul acestora este de 4 ani, cu condiţia să deţină fără întrerupere funcţia de preşedinte de club/asociaţie sportivă 

2. Persoanele propuse pentru a candida la funcţia de Membrii ai Comitetului Executiv al AJF Hunedoara trebuie să îndeplinească cumulativ, următoarele condiţii:

a) Să depună cerere în scris privind candidatura sa;

b) Să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România;

c) Să aibă studii medii absolvite cu diploma de bacalaureat;

d) Să demonstreze că nu au suferit condamnări penale definitive private de libertate,indiferent de modalitatea de executare a pedepsei. Dovada îndeplinirii acestei condiţii se face prin depunerea unui certificat de cazier judiciar eliberat cu cel mult 7 zile înainte de data depunerii dosarului de candidatură;

e) Să nu fi depăşit vârsta de 70 de ani;

f) Să facă dovadă propunerii scrise din partea a cel puţin 2 membrii afiliaţi;

g) Să facă dovada că deține funcția de președinte club/asociație sportivă. Dovada îndeplinirii acestei condiţii se face cu o declaraţie pe proprie răspundere legalizată de notar;

h) Să facă dovada respectării normelor fiscale, financiare și contabile. Dovada îndeplinirii acestei condiții se face prin depunerea unui certificat de cazier fiscal aflat în perioada de valabilitate

4. Nu au fost declarate persona non grata de către Adunarea Generală a FRF/AJF Hunedoara. Pentru alegerea Membrilor Comitetului Executiv, numai membrii afiliaţi pot propune candidaţi. Dosarele de candidatură se depun, la secretariatul general al AJF Hunedoara, cu cel puţin 15 zile înainte de data la care este convocată Adunarea Generală de alegeri

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP