Mediu sigur pentru copii în sport

22 Februarie 2023, la ora 10:35 / Publicat în Comunicate AJF de Cristian Petrean / 176 vizualizări

Mediu sigur pentru copii în sport

 Keeping Children Safe în Sports

Crearea unui mediu sigur pentru copii în fotbal este, pentru Federația Română de Fotbal, o prioritate de responsabilitate socială, iar AJF Hunedoara s-a angajat în data de 20 februarie 2023, să  adopte și să respecte ,,Politicile și Procedurile de Safeguarding".

Safeguarding, în traducere ”Siguranţa în sport” este definită ca fiind responsabilitatea organizaţiei de a se asigura că sportul este o experienţă sigură, pozitivă și care aduce bucurie tuturor copiilor și că toţi copiii sunt protejaţi și feriţi de a trăi experienţe abuzive sau cu potenţial vătămător și/sau dăunător atunci când sunt implicaţi în activităţi sportive, în funcţie de capacitatea lor fizică și mentală și la orice nivel de implicare (performanţă, sport de masă, mediu recreaţional).

Responsabilitatea pe care o au organizaţiile este de a se asigura că personalul, operaţiunile și programele lor nu dăunează copiilor, adică nu expun copiii la riscul de vătămare și la abuz, și că orice suspiciuni pe care organizaţia le are legat de nerespectarea siguranţei copiilor, în mediul sportiv în care ei activează, este semnalată autorităţilor îndreptăţite (def. conform Coaliţiei Internaţionale „Keeping Children Safe”).

Semnarea ,,Politicilor și Procedurilor de Safeguarding" a avut loc în cadrul workshop-ului din cadrul proiectului  POCA - Fotbalul este mai mult decât un joc, activitate la care au participat reprezentanții cluburilor afiliate la AJF Hunedoara, proceduri semnate în prezența d-nei profesoare Cosma Georgeta Lavinia Flavia - responsabil certificat  Terre des hommes.

Angajarea implementării și adoptării ,,Politicilor și Procedurilor de Safeguarding" vine ca urmare a parcurgerii modulului on-line ,,Protecția copilului în sport" de către reprezentanții cluburilor afiliate la AJF Hunedoara, participanți în cadrul programului de formare educațional - manager sportiv- din cadrul proiectului Fotbalul este mai mult decât un joc, condiție necesară pentru absolvire. 

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP