Nou sistem de organizare a campionatului Ligii a V-a

08 Iulie 2020, la ora 21:45 / Publicat în Comunicate AJF de Cristian Petrean / 1257 vizualizări

Nou sistem de organizare a campionatului Ligii a V-a

 Comitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal Hunedoara, întrunit în data de 8 iulie 2020, a stabilit un nou mod de organizare a competiției de Liga a V-a.

Echipa căștigătoarea a campionatului Ligii a V-a, sezonul 2020-2021, va fi echipa care se va clasa pe locul 1 la sfărșitul Final Four-ului,  astfel ,,careul de ași” care își va disputa locul 1 al campionatului Ligii a V-a în sezonul 2020-2021, va fi format din echipele clasate pe primele 4 locuri din sezonul regular.

Detalii organizatorice:

Sistem regular (faza I) — fiecare echipă va disputa câte un joc în sistem tur—retur cu celelalte echipe. La finalul sezonului regular, se califică în faza a II-a ,,Final Four” primele 4 echipe clasate;

Final Four (faza II): participă echipele clasate la finalul sezonului regular pe locurile 1—4. Se vor juca 3 jocuri (un singur tur), primele 2 clasate vor juca câte 2 jocuri pe teren propriu și un joc în deplasare, iar echipele clasate pe locurile 3-4 vor juca 1 joc pe teren propriu și 2 jocuri în deplasare.

Echipele vor intra în Final Four cu următoarele puncte:

Locul 1 – 3 puncte

Locul 2 – 2 puncte

Locul 3 – 1 punct

Locul 4 – 0 puncte

Fiecare echipă calificată în play-off va disputa 3 jocuri (doar tur) cu toate celelalte echipe calificate în Final Four.

Câştigătoarea campionatului este echipa clasată pe primul loc la finalul fazei a II-a  Final Four.

Celelalte echipe componente a seriei de Liga 5 nu vor mai disputa jocuri în faza 2

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP