Regulament de desfasurare

 Campionatul judeţean de fotbal se organizează de către A.J.F. în baza prezentului regulament şi a R.O.A F.

 
Au dreptul de participare cluburile şi asociaţiile sportive cu secţii de fotbal afiliate la A.J.F. Mehedinti, care îndeplinesc următoarele condiţii.
 
Sunt deţinătoare în calitate de proprietar, coproprietar, in folosinta sau chiriaş a unui teren de fotbal cu dimensiuni regulamentare, intre 90-105 m lungime şi 45-68 m lăţime,cu gazon sau iarbă naturală. El va fi împrejmuit cu gard de plasa de sârmă, cu înălţimea de minim 1.5 m şi tunel de protecţie până la vestiare. În incinta terenului de joc vor fi amplasate 2 bănci tehnice pentru jucătorii de rezervă, antrenori delegaţi, cadru medical, în total 13 persoane,vestiare pentru arbitri şi jucători precum şi o salvare sau autoturism pentru transportul jucătorilor accidentaţi.                                                                                                         
 
Echipele vor avea cel puţin 2 rânduri de echipament de culori diferite şi 3 mingi regulamentare.
 
Echipele din campionat vor trebui să achite taxe de afiliere, de participare la AJF, neplata acestor taxe atrăgând după sine neprogramarea echipei în campionat.
 
Participarea în campionatul judeţean se va face pe baza legitimaţiilor, având viză anuală şi viză medicală valabilă 6 luni de la efectuarea controlului.
 
Liga a IV-a Mehedinti, sezonul 2023-2024, este structurata in 2 serii, a cate 11 (Seria I), respectiv 10 echipe (Seria II),  iar sezonul regular se desfasoara în sistem tur-retur, in total 22 de etape, dupa care primele 3 clasate din fiecare serie se califica in play-off, care se va disputa tot in sistem tur-retur, 10 etape. Se va intra in play-off cu punctele acumulate din sezonul regular doar in meciurile directe dintre primele 3 clasate, din fiecare serie.
 
 
Echipele participante în Liga a IV-a vor avea obligatoriu, cel putin, o grupa de juniori, pentru a avea drept de participare in play-off. 
La finele sezonului, campioana Ligii a IV-a va susţine joc de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, doar daca detine Certificat de Identitate Sportiva emis de Ministerul Sportului.                                
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 
 

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP