Felicitari campioanei!

27 Mai 2021, la ora 11:31 / Publicat în Comunicate AJF de Mircea Andrei Oglindoiu / 304 vizualizări

Felicitari campioanei!

 

După manșa-retur a fazei a II-a a barajului de promovare/menținere pe cea de-a treia scenă fotbalistică a țării, disputată între 21 de campioane județene și 21 de echipe de eșalon țerț clasate în subsolul ierarhiei, 8 echipe de Liga 4 au acces în Liga 3. Printre protagoniste se numără și campioana județeană de la Mehedinți, Viitorul Șimian.

 

Viitorul Șimian câștigase cu 2-1 jocul-tur, disputat pe Stadionul Severnav, cu Minerul Costești, ultima clasată din seria 7 a Ligii a 3-a, iar vâlcenii s-au impus cu 4-3 în returul jucat duminică pe Stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea, prin golurile izbutite de Andreas Casoni (22), Răducu Rădulescu (55, 84) și Ion Trașcă (93 – penalty), respectiv Marius Crăc (7), Dorian Vasilică (25) și Daniel Mișea (40). Astfel, scorul general a fost 5-5, dar, având avantajul golurilor mai multe marcate în deplasare, Viitorul Șimian a promovat.

Alături de Viitorul Șimian, din Liga 4 au mai promovat doar Voința Lupac (Caraș-Severin), scor 3-0 și 0-1 cu Universitatea II Craiova, Pobeda Star Bisnov (Timiș), scor 2-1 și 0-0 cu Industria Galda, Aurul Brad (Hunedoara), scor 2-2 și 3-1 cu Fortuna Becicherecu Mic, Frontiera Curtici (Arad), scor 3-3 și 3-1 cu AFC Hermanstadt II Sibiu, Real Bradu (Argeș), scor 4-0 și 2-0 cu CS Balotești, CSM Fetești (Ialomița), scor 0-0 și 2-2 cu CS Făurei, și Dinamo Bacău (Liga 4 Bacău), care a profitat de faptul că Bradu Borca nu s-a mai prezentat la baraj, deoarece a anunțat că oricum vrea să se retragă din Liga 3.

Comuna Șimian n-a avut echipă la Liga 3 din sezonul 2005-2006, când CSF Agromec din localitate promova direct, fară meci de baraj. 

În anii ’70-’80, Mecanizatorul Șimian a avut apariții sporadice în Divizia C.

"Mulțumim celor care ne-au susținut în această perioadă, inclusiv AJF Mehedinți. Am promovat, dar greu de-abia acum începe. Trebuie să facem o echipă competitivă pentru Liga 3, fiindcă nu vrem să fim o prezență meteorică în Liga 3 și să retrogradăm după doar un sezon. Bugetul pentru campionatul viitor îl avem deja asigurat, prin eforturile depuse de domnul primar Constantin Trușcă, dar așteptăm lângă noi și alți sponsori, pentru a face o echipă puternică. Avem un proiect pe termen lung, deja încep lucrările la noul stadion din comună, iar scopul nostru e să readucem acasă jucătorii plecați să joace în alte județe. Nu reprezentăm doar comuna Șimian, ci întreg județul Mehedinți”, a declarat președintele echipei din Șimian, George Sărăcin.

AJF Mehedinți felicită Viitorul Șimian pentru performanța realizată și îi urează mult succes în Liga 3. 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP