In atentia echipelor de Liga a IV-a si a V-a

11 Decembrie 2017, la ora 12:44 / Publicat în Comunicate AJF de Mircea Andrei Oglindoiu / 423 vizualizări

In atentia echipelor de Liga a IV-a si a V-a

 

         

 În urma adresei formulate de FRF, către Ministerul Tineretului și Sportului și redirecționată Ministerului Muncii și Justiției Sociale, s-au facut următoarele precizari pentru clarificarea modificarii  Legii Educației Fizice și Sportului  nr.69/2000  prin O.U.G. nr.38/2017: 

- Veniturile realizate din desfasurarea unei activitati sportive se regasesc in  categoria veniturilor din activitati independente, in conditiile indeplinirii  a cel putin 4 din cele 7 criterii prevazute la art.7, pct. 3, din Legea nr. 227/ 2015 privind Codul Fiscal. Daca sunt indeplinite 4 din cele 7 criterii stipulate la articolul sus mentionat, cumulativ, activitatea nu isi pierde caracterul independent, organele de control fiscal, nu pot recalifica contractul de acttvitate sportiva, respectiv veniturile aferente, ca  fiind  de  natura dependenta. - Potrivit pct. 6 alin.(8) din Hotararea  de Guvern nr.1/2016  Partea I pentru aprobarea  Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal, in categoria veniturilor din profesii liberale sunt cuprinse, cu titlu de exemplu, veniturile obtinute de catre medici, avocati, notari publici, executori judecatoresti, experti tehnici  si contabili,  contabili  autorizati,  auditori  financiari, consultanti fiscali, arhicecti, traducatori, sportivi, precum si alte persoane fizice cu profesii reglementate in conditiile legii si a indeplinirii a cel putin 4 din cele 7 criterii prevazute la art.7, pct. 3 din Codul fiscal.

 

Asadar, sportivii se pot inregistra ca Persoana Fizica lndependenta, iar potrivit Ordinutui Presedintelui ANAF nr.3698/ 2015, persoanele fizice care desfasoara activitati  economice in mod independent sau exercita profesii liberate se inregistraza in evidentele  ANAF, completand formutarul 070, prevazut In anexa 9 a ordinului sus mentionat.


In conformitate cu art.14 alin. (1) din Legea Educatiei Fizice si Sportului nr.69/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, sportivii de performanta pot fi

  amatori sau  profesionisti, iar conform urmatorului alineat, "sportivii de performanta incheie  cu o structura sportiva un contract de activitate sportiva".

Coroborand  cele  doua alineate,  reiese faptul  ca  inclusiv  sportivii amatori pot  incheia cu structura un contract de activitate sportiva.

 

 

Ministru

Marius Alexandru Dunca

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP