REGULAMENTUL COMPETITIILOR TROFEUL "GHE. OLA" SI TROFEUL "GHE. ENE"

03 Noiembrie 2017, la ora 08:19 / Publicat în Comunicate AJF de Alexandru Sitaru / 337 vizualizări

REGULAMENTUL COMPETITIILOR TROFEUL "GHE. OLA" SI TROFEUL "GHE. ENE"

 


REGULAMENTUL DE DESFĂŞURARE

A TROFEELOR GHE. OLA SI GHE. ENE U8 (n.2009 și mai mici)-U9 (n.2008 și mai mici)

FAZA JUDEȚEANĂ MEHEDINȚI


Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți

EDIȚIA 2017

 

 

 

 

 

 

COMPETENȚE DE ORGANIZARE

- AJF organizează etapa / faza județeană a competiției.

 

PARTICIPANȚI

 

           

            În anul competițional 2017 - 2018 competițiile Trofeul Gheorghe Ola” și Trofeul „Gheorghe Ene” se desfășoară în pauza competiției Interliga Națională de Fotbal U7 - U10, între tur și retur. Este o competiţie de fotbal pe teren redus (în sală, balon sau în aer liber) care se desfășoară pe o suprafață de joc cu dimensiunile 40m x 20m.

            Pot participa pe bază de înscriere nominală numai entitățile sportive afiliate la FRF sau AJF. Se califică în etapele superioare ale competiției, organizate de FRF, echipele campioane de județ (câte una pentru fiecare județ) cu obligativitatea de a fi participat la Interliga Națională de Fotbal.

            Cluburile care doresc să participe în competiția Trofeul Gheorghe Ola” și Trofeul „Gheorghe Ene” sunt obligate să solicite în scris, AJF- ului competent teritorial, înscrierea în competiție. AJF - ul competent teritorial verifică îndeplinirea condițiilor de participare conform regulamentului și stabilește datele limită de înscriere.

            Cluburile organizatoare răspund de ordinea și securitatea participanților la competițiile organizate de către AJF / FRF. Operațiunile privind transferurile jucătorilor juniori eligibili se pot efectua în perioadele de transfer anuale aprobate de către Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal (perioadele de transfer au fost prelungite prin Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF).

            AJF / FRF nu poate fi făcută răspunzătoare de nici o accidentare suportată de un jucător, oficial sau suporter, de nici o pagubă suferită de către o persoană fizică, un club sau asociație sportivă.

           

 

CRITERIILE DE DEPARTAJARE

 

            Toate jocurile vor fi în conformitate cu Art. 27, alin. 3 din ROAF, respectiv:

- Joc câștigat 3 puncte, joc egal 1 punct și joc pierdut 0 puncte,

În situația în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine a următoarelor criterii:

- numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte,

- golaverajul mai bun în jocurile directe,

- numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe,

- golaverajul general mai bun (diferența dintre golurile marcate și cele primite în toate jocurile).

- numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile din grupă;

            Dacă și după aplicarea acestor criterii egalitatea persistă, se va lua în calcul clasamentul fair play, astfel: se acordă câte 1 punct pentru fiecare cartonaș galben primit, 3 puncte pentru un cartonaș roșu primit prin cumul de avertismente și 4 puncte pentru un cartonaș roșu primit direct.

            Echipa cu cele mai puține puncte va fi desemnată câștigătoare. Cartonașele care se vor lua în calcul vor fi cele din etapa respectivă (zonală / finală).

 

DREPTUL DE JOC, NUMĂRUL JUCĂTORILOR ȘI DURATA JOCULUI

 

            Au drept de joc în competițiile Trofeul Gheorghe Ola” și Trofeul Gheorghe Ene ediția 2017 - 2018 jucători născuți în anul 2008 și mai tineri respectiv nșscuți în anul 2009 și mai tineri.

            Identificarea jucătorilor juniori, în competițiile rezervate acestora, se face pe baza carnetului de legitimare.

            Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 5 jucători, dintre care unul este portar.

          Durata unui joc este de 50 de minute (fără prelungiri) - Ghe Ola, împărțit în două reprize egale a câte 25 de minute, cu o pauză care nu va depăși 5 minute, respectiv de 40 de minute (fără prelungiri) - Ghe. Ene, împărțit în două reprize egale a câte 20 de minute, cu o pauză care nu va depăși 5 minute. Numărul înlocuirilor într-un joc este nelimitat. Un jucător care a fost înlocuit poate reintra în teren înlocuind alt jucător. Înlocuirile se pot efectua numai când mingea este în afara jocului.

            Avertismentele (cartonașele galbene) acumulate în prima etapă a competiției (județene) nu vor fi preluate în etapele naționale ale competiției. Cartonașele galbene sunt preluate în cadrul fazelor succesive ale aceleiași competiții (fazele naționale)

            Un jucător care a primit cartonaș roșu va fi eliminat de pe teren și nu va mai putea fi folosit în jocul respectiv. Jucătorul eliminat poate fi înlocuit după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători.

 

REGULAMENTUL DE DESFĂȘURARE A JOCULUI

 

REGULILE JOCULUI ŞI DISPOZIŢIILE TEHNICE

            Pe parcursul competiției se vor folosi mingi numărul 4.

            Aparătorile sunt obligatorii.

            Portarul: Mingiile ieșite în afara terenului de joc în out de poartă sau prinse de portar cu mâna (în timpul jocului), vor fi repuse în joc, de către portar, numai cu mâna. Dacă portarul nu respectă această regulă arbitrul oprește jocul și dictează repunerea mingi în joc de către portar în mod regulamentar (cu mâna).

            În cazul în care mingea, fiind în joc, loveşte tavanul sălii, jocul va fi oprit şi se va relua cu o lovitură indirectă de pe linia de margine, dintr-un punct paralel cu locul unde mingea a lovit tavanul sălii.

 

PENTRU A ÎNCURAJA JOCUL COMBINATIV SE VOR APLICA URMĂTOARELE REGULI:

            Nu se poate marca gol direct din lovitură de începere a jocului.

            Nu se poate marca gol direct din propria jumătate de teren.

            Nu se poate șuta sau centra din propria jumătate de teren în careul advers.

            Abaterea de la regulile mai sus menționate se va sancționa cu lovitură liberă indirectă pentru echipa adversă (aflată în apărare) din orice punct al suprafeței de poartă.

            Dacă mingea depăşeşte în totalitate linia de margine pe sol sau în aer, aceasta se repune în joc cu piciorul (în momentul repunerii mingea trebuie să fie nemișcată, pe sol, în exteriorul liniei de margine). În urma executării acestor lovituri mingea nu va putea fi transmisă în interiorul suprafeței de pedeapsă adverse. Transmiterea mingii în interiorul suprafeței de pedeapsă adverse se va sancționa cu lovitură liberă indirectă în favoarea echipei adverse ce va fi executată de pe linia semicercului care delimitează suprafața de pedeapsă.

            La executarea loviturilor libere toţi jucătorii echipei adverse vor trebui să stea la cel puţin 5m de minge, până ce aceasta va fi în joc. Mingea va fi în joc îndată ce a fost atinsă sau jucată.

            Loviturile libere indirecte, acordate din interiorul semicercului de 6 metri, se vor executa de pe linia ce marchează acest semicerc, iar echipa sancţionată îşi va putea organiza zidul cu jucătorii pe linia de poartă. Portarul va putea ocupa o poziţie în faţa zidului fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 3 metri faţă de minge.

            Loviturile de penalitate (pentru abateri comise în interiorul semicercului) se vor executa de pe punctul de 7 metri. Portarul este obligat să stea pe linia de poartă.

           

ASISTENȚA MEDICALĂ și AVIZUL MEDICAL

 

            La jocurile din campionat ( etapa județeană) asistența medicală va fi asigurată conform regulamentelor județene în vigoare.

 

 

 

Comisia Competiții Copii și Juniori

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP