REGULAMENTUL DE DESFASURARE AL CAMPIONATULUI JUNIORI U11

16 Octombrie 2017, la ora 14:01 / Publicat în Comunicate AJF de Alexandru Sitaru / 243 vizualizări

REGULAMENTUL DE DESFASURARE AL CAMPIONATULUI JUNIORI U11

REGULAMENTUL DE DESFĂŞURARE

A CAMPIONATULUI NAȚIONAL U11 (n.2007 și mai mici)

FAZA JUDEȚEANĂ MEHEDINȚI

 

Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți

EDIȚIA 2017-2018

 

 

 

 

 

 

COMPETENȚE DE ORGANIZARE

- AJF organizează etapa / faza județeană a competiției.

 

PARTICIPANȚI

 

            Participă echipele de juniori ale cluburilor din Liga I , Liga a II – a și Liga a III – a în conformitate cu art. 33, alin. 3 din ROAF, echipele de juniori ale tuturor cluburilor care au participat în Campionatul Național de Juniori U11 ediția 2016 – 2017 sub condiția înscrierii, conform Art. 38 din ROAF. Pot participa pe bază de înscriere nominală și alte entități sportive afiliate la FRF sau AJF care respectă regulamentele în vigoare.

Echipele care doresc să participe în Campionatul Județean - Național de Juniori U11 sunt obligate să solicite în scris, AJF- ului competent teritorial, înscrierea în competiție. AJF – ul competent teritorial verifică îndeplinirea condițiilor de participare și stabilește datele limită de înscriere.

 

CRITERIILE DE DEPARTAJARE

 

            Toate jocurile vor fi în conformitate cu Art. 27, alin. 3 din ROAF, respectiv:

- Joc câștigat 3 puncte, joc egal 1 punct și joc pierdut 0 puncte,

În situația în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine a următoarelor criterii:

- numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte,

- golaverajul mai bun în jocurile directe,

- numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe,

- golaverajul general mai bun (diferența dintre golurile marcate și cele primite în toate jocurile).

- numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile din grupă;

            Dacă și după aplicarea acestor criterii egalitatea persistă, se va lua în calcul clasamentul fair play, astfel: se acordă câte 1 punct pentru fiecare cartonaș galben primit, 3 puncte pentru un cartonaș roșu primit prin cumul de avertismente și 4 puncte pentru un cartonaș roșu primit direct.

            Echipa cu cele mai puține puncte va fi desemnată câștigătoare. Cartonașele care se vor lua în calcul vor fi cele din etapa respectivă (zonală / finală).

 

DREPTUL DE JOC, NUMĂRUL JUCĂTORILOR ȘI DURATA JOCULUI

 

            Au drept de joc în ”Campionatul de Juniori U11” ediția 2017 - 2018 jucătorii născuți în anul 2007 și mai tineri și jucătoare (fete) născute în anul 2005 și mai tinere. Identificarea jucătorilor juniori, în competițiile rezervate acestora, se face pe baza carnetului de legitimare.

            Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 7 jucători, dintre care unul este portar.

            Durata unui joc este de 50 de minute (fără prelungiri), împărțit în două reprize egale a câte 25 de minute, cu o pauză care nu va depăși 5 minute. Numărul înlocuirilor într-un joc este nelimitat. Un jucător care a fost înlocuit poate reintra în teren înlocuind alt jucător. Înlocuirile se pot efectua numai când mingea este în afara jocului.

            Avertismentele (cartonașele galbene) acumulate în prima etapă a competiției (județene) nu vor fi preluate în etapele naționale ale competiției. Cartonașele galbene sunt preluate numai în cadrul fazelor succesive ale aceleiași competiții (fazele naționale).

            Un jucător care a primit două avertismente pe parcursul aceluiași joc va fi eliminat din teren pierzându-și dreptul de a juca doar în acea partidă.

            Un jucător care a primit cartonaș roșu (prin cumul de avertismente sau cartonaș roșu direct) va fi eliminat de pe teren și nu va mai putea fi folosit în jocul respectiv. Jucătorul eliminat poate fi înlocuit după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători.

 

DIMENSIUNILE TERENULUI, PORȚILE DE FOTBAL ȘI MINGEA

 

Lungime - 60 m; lățime 40 m;

Careul - 10m de la linia de poartă în interiorul terenului; 20m linia paralelă cu linia de poartă;

Dimensiunea porților - distanța între stâlpi 5 m; înălțimea porților 2m;

Suprafața terenului de joc - Terenul de joc trebuie să fie o suprafață de joc în totalitate

naturală / artificială, omologat AJF / FRF / LPF conform ROAF.

 

REGULAMENTUL DE DESFĂȘURARE A JOCULUI

 

REGULILE JOCULUI ŞI DISPOZIŢIILE TEHNICE

            Pe parcursul competiției se vor folosi mingi numărul 4. Aparătorile sunt obligatorii.

Înlocuiri de jucători - Pe raportul de arbitraj se trec maxim 14 jucători.

Portarul: Mingiile ieșite în afara terenului de joc în out de poartă sau prinse de portar cu mâna (în timpul jocului), vor fi repuse în joc, de către portar, numai cu mâna. Dacă portarul nu respectă această regulă arbitrul oprește jocul și dictează repunerea mingi în joc de către portar în mod regulamentar (cu mâna).

Arbitrul - Fiecare joc este condus de câte doi arbitri (principal, rezerva) care au autoritate deplină în aplicarea legilor jocului. Deciziile arbitrilor cu privire la faptele legate de joc sunt definitive.

Lovitura de începere - Fiecare echipă se găsește în jumătatea proprie de teren. Oponenții echipei care încep jocul trebuie să se afle în terenul propriu la o distanță de cel puțin 5 m de minge, până când aceasta este în joc. Un gol poate fi marcat direct după fluierul de începere.

Aruncarea de la margine, cu mâna conform Legilor Jocului, atunci când mingea depășește în întregime linia de margine, pe sol sau în aer.

Offside - Un jucător se află în poziție afară din joc atunci când depășește linia careului aflată la 10 m de linia porții sau linia întreruptă dintre colțurile careului și benzile laterale ale terenului și este mai aproape de linia porții adverse decât mingea cât și de penultimul adversar.

Lovitura de pedeapsă se execută dintr-un punct aflat la 9 m de la mijlocul porții și la distanță egală de stâlpii porții.

Lovitura de colț se execută dintr-un punct marcat printr-un sfert de cerc în fiecare colț al suprafeței de joc.

Lovitura liberă directă si indirecta se execută din locul unde s-a comis infracțiunea. Adversarii trebuie să se afle la o distanță de minimum 5 m față de minge.

 

ASISTENȚA MEDICALĂ și AVIZUL MEDICAL

 

            La jocurile din campionat ( etapa județeană) asistența medicală va fi asigurată conform

regulamentelor ju dețene în vigoare.

 

 

 

Comisia Competiții Copii și Juniori

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP