Selectionata U14 a Mehedintiului

08 Noiembrie 2017, la ora 10:51 / Publicat în Comunicate AJF de Mircea Andrei Oglindoiu / 427 vizualizări

Selectionata U14 a Mehedintiului

 

         În ultimul joc de pe teren propriu, Selecționata U14 a județului Mehedinți a dispus cu scorul de 6-0 de echipa similară a Gorjului. Pe Stadionul Municipal din Drobeta - Turnu Severin, Gabriel Fulga ('13, '43, '48), Claudio Mocanu ('65, '69) și Ionuț Arjocu ('68) au consființit cea mai categorică victorie a mehedințenilor. Meciul a fost arbitrat de severinenii Mihăiță  Daniel Frîncu - Cristian Constantin Sucilă si Andrei Ștefan Ghenciu

Partida-tur, disputată la Târgu-Cărbunești, se încheiase la egalitate, scor 3-3.

La malul Dunării, selecționala U14 a Mehedințiului, formată doar din jucători proveniți de la ACS Luceafărul Drobeta și AS Sport Kids Drobeta,  a jucat în formula: Stefcu, Afrim - Bunicelu, Dragolici, Sgondea, Roșoga, Hondorocu, Enache, Moroșanu, Mocanu, Arjocu, Oană, Mihart, Faur, Pîslea, Fulga și Vișan. 

 

Duminică, elevii lui Dumitru Bălu vor disputa ultimul joc din cadrul seriei a IV-a regionale, la Pitești, cu selecționata județului Argeș, după care, referendul zonal va selecta cei mai buni 17 jucători, din cele 6 județe, care vor merge la etapa semifinală.

 

"In conditiile in care numarul echipelor de la aceasta categorie de varsta este mic in judetul nostru, acest turneu a venit intr-un moment oportun. Astfel, putem stabili mult mai bine nivelul valoric al jucatorilor de la aceasta categorie de varsta, iar jocurile le ofera copiilor o altfel de competitie: joaca impotriva celor mai buni jucatori de la alte judete, in acest fel putand sa constate si ei la ce nivel se află. Totodata, conditiile de organizare si joc sunt de cele mai multe ori excelente (noi, la Mehedinti, de exemplu, am organizat o parte din meciuri chiar pe Stadionul Municipal, de 20.000 de locuri, atunci cand nu a avut CSU Craiova joc programat in Liga 1 la Drobeta Turnu Severin, dar si restul judetelor au organizat meciurile pe terenuri de joc foarte bune). In acelasi timp, copiii nu au o presiune a rezultatelor, in acest fel putandu-se exprima liber, fara constrangeri, ceea ce este foarte important la nivelul acestei categorii de varsta.

            De asemenea, parinti copiilor sunt foarte multumiti de competitie, fiindca nu au cheltuieli materiale sau financiare, dar si de faptul ca jucatorii au sansa de a fi observati pe parcursul unei perioade lungi de timp si nu doar printr-o selectie organizata in 2-3 zile, cu nominalizarea unei singure persoane. Modul de selectie gandit in acest fel, la Turneul Sperantelor (etapa interjudeteana, regionala si etapa finala) este o abordare prefesionista, fara graba, fara influente de diverse feluri, cu multe "filtre".

            Suntem convinsi ca in acest mod jucatorii selectionati pentru loturile nationale au parte de o selectie obiectiva. Modalitatea de evidentiere a jucatorilor prin referenti zonali prezenti la jocuri este una foarte buna,  fiindca dansii nu  pot fi influentati in aprecierile lor.

 

            Cu speranta ca acest turneu va avea continuitate si ca aceste initiative se vor extinde si la celalalte categorii de vartsa (U13, U12, etc)", au precizat, printr-un comunicat, presedintele AJF Mehedinti, Dumitru Paraschiv, si referendul zonal de la Mehedinti, Dumitru Balu

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP