COMUNICAT

21 Decembrie 2023, la ora 11:58 / Publicat în Comunicate AJF de Marcel Mihalcea / 118 vizualizări

COMUNICAT

 

 

Ioan Costin Toma, actual președinte de onoare al AJF Neamț, a fost delegat la meciul Politehnica Iași – FCSB din cadrul etapei 21 a Superligii României în calitate de observator de arbitri. A fost ultimul meci al unei cariere de 26 de ani în care a adunat între 350 și 400 de meciuri la acest nivel.

”Nu am ținut o evidență niciodată. Nu a contat statistica unor astfel de meciuri, ci a contat mereu să judec foarte bine fiecare fază pentru a avea ce să discut cu arbitrii, pentru a putea să îi ajut să progreseze și pentru ca ei să știe mereu că în mine au un sprijin. Până la urmă interesul nostru, al tututor, a fost să iasă arbitrajele bine. Marți a fost un meci emoționant și pentru mine, dar a fost o seară foarte plăcută și le mulțumesc tuturor”, a declarat Ioan Costin Toma.

Ca și importanță dată de faptul că s-a disputat cu trofeul pe masă, meciul de referință al carierei lui Ioan Costin Toma rămâne Farul Constanța – Sepsi Sfântu Gheorghe, Supercupa României din 2023.

Ioan Costin Toma rămâne însă în lumea fotbalului și va monitoriza activitatea observatorilor de fotbal la nivel județean, iar la nivel național va rămâne manager de dezvoltare a activității de arbitraj pentru județele Bacău, Botoșani, Vaslui, Iași și Harghita. De asemenea, va monitoriza arbitri cu potențial de promovare în Liga 1 în calitate de mentor dezvoltare arbitraj al Comisiei Centrale de Arbitri.

”Țin să mulțumesc tuturor celor cu care am colaborat până acum, familiei mele și celor apropiați fiindcă nu le-a fost ușor să știe că vin sărbătorile, de exemplu, dar planuri prea multe nu-și pot face știind că eu pot oricând să am delegare. Le mulțumesc arbitrilor cu care am colaborat, oamenilor din cluburi, dar și celor a căror muncă nu se vede, fiindcă sunt destui”, a mai spus Ioan Costin Toma. 

Ca o predare de ștafetă simbolică, trebuie spus că unul dintre arbitrii asistenți ai partidei de marți seară a fost Vladimir Urzică, actualul președinte AJF Neamț.

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP