Informari si comunicate AJF
21-05-2018
CAMPIONATUL GIMNAZIILOR - Turneul final se joacă în 25 mai

În 25 mai, de la ora 9.00, Școala ”Vasile Alecsandri” din Baia Mare va găzdui turneul final al Campionatului Gimnaziilor - ediția 1.

detalii...
18-05-2018
CUPA ROMÂNIEI - Finala seriei Nord se joacă în 22 mai

Finala Cupei României, seria NORD, se dispută în 22 mai.

detalii...
18-05-2018
TURNEUL SPERANȚELOR - Un maramureșean, selectat pentru faza finală

Cosmin Kovacs (Plimob Sighetu Marmației) a fost ales din Maramureș pentru ultima fază de selecție de la Turneul Speranțelor.

detalii...
17-05-2018
Modificări în programul finalului de campionat

AJFMM a decis să opereze modificări în ceea ce privește finalul de campionat al Ligii a patra, atât la Seria Nord, cât și la Sud, precum și în meciurile din Cupa României - faza pe județ.

detalii...
15-05-2018
Somn lin, Cristian Țopescu!

Comentatorul sportiv Cristian Țopescu a plecat azi dintre noi, lăsând mult mai săracă lumea sportului și a jurnalismul sportiv din România.

detalii...
04-05-2018
CAMPIONATUL GIMNAZIILOR - Rezultatele turneului din Cicârlău

În Cicârlău a avut loc al doilea turneu din campionatul adresat echipelor școlare formate din eleve de gimnaziu, competiție lansată în primăvara acestui an de către AJFMM.

detalii...
02-05-2018
TURNEUL SPERANȚELOR - 3 maramureșeni selectați pentru următoarea etapă

3 maramureșeni sunt selectați pentru următoarea etapă din cadrul Turneului Speranțelor, etapă care va avea loc în 10 mai, la Zalău.

detalii...
30-04-2018
Cupa ”Marea Unire”, câștigată de oaspeți din Franța

Oaspeții din Franța au câștigat Cupa ”Marea Unire” organizată de Comuna Fărcașa și Școala ”Lucian Blaga” din Fărcașa.

detalii...
26-04-2018
ONSS - Faza zonală a liceenilor are loc în Baia Mare

În Baia Mare are loc etapa zonală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la fotbal pentru liceeni. Competiția este programată pentru 27 aprilie.

detalii...
25-04-2018
Schimbare de teren pentru 2 echipe de juniori

CSȘ 2 Baia Mare și ACS Fotbal Comuna Recea vor evolua acasă pe terenul de la Colegiul Tehnic ”Aurel Vlaicu”, începând de la finele acestei săptămâni.

detalii...

Somn lin, Cristian Țopescu!


Publicat in data de 15-05-2018, la ora 14:43

Comentatorul sportiv Cristian Țopescu a plecat azi dintre noi, lăsând mult mai săracă lumea sportului și a jurnalismul sportiv din România.

Născut în 26 martie 1937, în Bucureşti, Cristian Țopescu a fost licențiat al Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport. A fost legitimat la Clubul Sportiv Steaua Bucureşti, unde a practicat hipismul, fiind campion naţional în proba de sărituri peste obstacole în 1960 şi 1962.

După retragerea din activitatea competiţională a devenit, din 1967, reporter sportiv la Televiziunea Română, calitate în care a participat zece ediții ale Jocurilor Olimpice: șase de vară, patru de iarnă. În lunga sa carieră de reporter şi comentator sportiv, a contabilizat - conform Agerpres - peste 5.000 de transmisii în direct de la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene. A avut diverse funcții în mass media, dar Cristian Țopescu va rămâne mereu în memoria românilor grație faptului că a comentat într-un stil unic momente de aur din istoria sportului din România. Prin maniera riguroasă de documentare, ușurința cu care apela la metafore și prietenia sa cu statisticile, Cristian Țopescu va rămâne, de asemenea, și un reper în jurnalismul sportiv.

Senator al României în legislatura 2008-2012.

A primit numeroase distincții, dintre care Ordinul Olimpic "Colanul de Aur" (1998 şi 2017); Decoraţia regală "Nihil Sine Deo", pentru merite deosebite aduse sportului românesc, oferită de Regele Mihai I în 2010 și Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler (2017).

Somn lin, Cristian Țopescu!
 
 
Sursă foto: Monitorul de Cluj


Vezi mai multe stiri din categoria: Comunicate AJF    |    Vezi toate stirile

Ma abonez la newsletter

Email:

Sarbatoriti luna aceasta